Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

atra

Ahoj JAJAJKA aj všetci tu ostatní. Som rada JAJAJKA, že ti je dobre a samozrejme, že celá táto "choroba",ak sa to vôbec dá nazvať "chorobou" tak je v hlave.Ja sa mám tiež relatívne dobre, naozaj, ako mám tie ADčka, je mi lepšie, alebo teda možno zafungoval znám placebo efekt, že ich užívam a mám vsugerované že mi majú pomôcť a oni ozaj pomáhajú.A o to mi išlo.Inak pozorujem na sebe, že ak niečo robím, mám zaujatú myseľ a nemám čas nad pozorovaním samej seba, je mi úplne fajn. Takže snažím sa vypĺňať si čas čo najviac nejakou činnosťou.
Sizyfos671, ty si sa moc dávno neozval.Ako sa máš ty?

JAJAJKA

Ahojte, ozyyyvam sa po dlhej dlhej dobe. Prepacte. Poviem vam ako sa mam. Mam sa skvele. Postupne som si sama znizila davku liekov az som ich uplne vysadila. Z liekov som bolabunavena, krutila sa mi hlava, proste otras. Dostala som echo na 1 pani, kt.vyklada tarot a spojila sa s nou, mam voci takym veciam vyhrady aj respekt, ale skusila som. Nepozna ma ani ja ju, hned vse trafila..... atd.atd. Verte ci nie, ked som s nou skoncila, vvtej chvili mi ostalo lepsie a odvtedy sa mam vyborne. Neberiem nic a az teraz citim, aky je zivot krasny. Nepripustam si nic, paniku, strach, uzkost. Moznosa to vrati, ale nateraz ma to samo opustilo. Vse mame v hlave, sama seba som musela prekonat kvoli mojmu malinkemu. Stresu mam vela,bprobleny s mojou mamou, svokra mi asi zomiera. Ale nedam sa, musim s tym bojovat. To je zivot. Drzim vam palce vsetkym.

BE1804DY

Ahoj, neviem ako to opisat, ostanem taka nervozna, a mam taky vnutorny nepokoj strach.

Ja uz tiez nechcem zvysovat, tak nejak to beriem, ze to bude stále lepsie a lepsie. Teda dufam....

Ja radsej o AD necitam, podla mna mi to moc nepomoze, na zaciatku som citala a akurat som mala strach ze mi nezaberu a tak.

Možno tebe davka ktoru beries teraz staci, tak naco by si to fakt mala zvysovat. Ono vraj niekomu moze zaberat vyssia davka a niekomu nizsia. Uvidis. Myslim, ze ty uz ich celkom dost dlho beries, a ak mas pocit ze je to ok, tak nezvysuj ale k psych. urcite chod.

atra

Ahoj BE1804DY, som rada, že si sa ozvala, len ma mrzí, že nepíšeš aj ty, že sa máš už len lepšie. Ako aj mňa sem-tam chytí taký ťažší stav, na nejakú chvíľku, ale zaháňam to prácou a nepremýšľaním, odpútaním pozornosti od toho.Tebe ako býva, keď ti je " to horšie"? Ja som už 2hého mala ísť na kontrolu k môjmu psych. ale nedostala som sa tam, tak som stále len na tej polovičke Paretínu a nemám ani v pláne to zvyšovať. Inak som si naštudovala kopec informácií a dokumentov o ADčkách a asi som nespravila moc dobre, nič dobré som sa o nich nedočítala, tak možno aj zato mám ten "blok", že zvyšovať dávku už nechcem.

BE1804DY

Ahoj Astra, raz je lepsie raz horsie. Super ze ti zabrali a nemusíš do seba davat neurol. Ako sa inak mas? Ja som toho mala celkom dost, koniec roka tak sama uzavierka, danove a tak.

atra

Ahojte všetci tu, nejak sa nikto neozývate, nepíšete ako vám je, ako "to" zvládate, či vám je lepšie. Ja som už vyše mesiaca na polovičke Paretínu 1x za deň, nenašla som odvahu zvýšiť si dávku a hlavne mám pocit, že mi ju netreba zvyšovať. Po mesiaci užívania môžem skonštatovať, že je mi citeľne lepšie, už ani nepotrebujem Neurol na skľudnenie nejakých tých vedľajších účinkov, cítim sa ok, akoby som ani nič nebrala a hlavne mám ten pohľad na svet a okolie iný. Netvrdím, že teraz mám "ružové okuliare" a Paretín všetko vyriešil, ale nechytajú ma tie hrozné stavy a nie som taká apatická a bez nálady, ako som už veľmi dlho bola.Tak popíšte niečo, verím, že aj vy to zvládate k lepšiemu.

Renuskaaa

Ludia,chcem sa podelit o skusenost, co mi pomohlo. Nie je to este uplne skvele, a stale sa bojim ist niekam dalej do zahranicia, zeby tam na mna mali prist stavy paniky. Ale vcelku mam kludne nervy a paniku nemavam, jedine tak obcas miernu uzkost zeby mohla prist. Beriem lubovnik bodkovany 300mg 1x denne (predtym som brala 2x denne) magnezium s draslikom (chelat) 1x vecer. A vitamin b3 (niacin) 250mg 2/3xdenne. Tento vitamin na mna posobi dost ukludnujuco. Doplnam aj vit. C a E. Pozitivne myslenie,cvicenia na spravne dychanie,sem-tam meditacia,prekonavanie samej seba napriek strachu. Ked chcete tuto svinsku poruchu prekonat,treba si postupne davat vyssie a vyssie ciele. Brala som predtym aj antidepresiva (citalec,elicea,coaxil,valdoxan) aj rivotril-benzaky, a lieky uz neberiem-musim poklopat. Verim ze kazdy v sebe vie najst tu silu aby sa z toho dostal. Ja som paniku dostala v case velkych stresov,ktore boli doma na dennom poriadku a prestala som sa citit bezpecne. Ludia,hlavne sa naucte odburat stres ked uz budete z paniky vonku. Je na to mnozstvo sposobov aj doplnkov (vitamin E,rozne adaptogeny, cvicenie,joga,meditacie,zdrava strava,zmena myslenia...)

Sizyfos671

Ahoj jajajka!Ak dovolíš,budem Ti tykať.Však všetci si tu tykáme "utrápenci"...Zaujalo ma,že tiež nemôžeš spávať.Ja už nespím po antidepresívach,tiež niekoľko nocí.Je to príšerné,chytajú ma už z toho občas stavy šialenstva.Tiež beriem Eliceu (pokiaľ Ti to psychoš nezmenil),no a poviem Ti na rovinu...po dvoch mesiacoch nesledujem na sebe,žiadne výrazné zlepšenie!Stále mám pocit neistoty pri chôdzi,na večer stavy na odpadnutie,nevidím už ani na televízor,k tomu celodenné zimnice,neustále močenie a tá spomínaná šialená nespavosť!Včera som si zo zúfalstva vzal pred spaním Neurol 0,5mg,po ňom som síce asi za dve hodiny zaspal,no bolo to také prerušované "spanie" a nad ránom neskutočne živý sen,ktorý bol ako z hororu!Brodil som sa bahnom a nakoniec utekal pred vlakom,rútiacom sa po moste ponad rieku priamo na mňa!Takže ráno som mal pohľad vystrašený,nohy sa mi podlamovali a vyčerpaný som bol ako nikdy!Žiadna úľava neprichádza.Z Elicei mi vie aj pískať v ušoch (tinitus)a bolieva ma na večer príšerne hlava,ako ma nikdy nebolievala.A nakoniec mi začnú "horieť" uši na červeno a z toho mi vie vyskočiť i krvný tlak!Strieda sa to u mňa počas dňa,mám viacero variant...A keď som to minule povedal psychošovi-mastičkárovi,že čo mám za stavy,tak len pokrčil ramenami,napísal niečo do notebooka a povedal vraj:"kroťte to neurolom"!A bol som vybavený!Nevadí,že ho už do seba hádžem pomaly ako lentilky už od novembra 2014.Im je to u u riti!Stretol som sa z týpkom,ktorému psychoška predpisovala Xanax (podobné svinstvo ako Neurol),dva roky!!!Chlapík si naň vypestoval slušnú závislosť a napokon skončil na "odvykačke",na miestnej klinike.Príde mi to také účelové,že si takto naháňajú kšefty a robia z ľudí chodiace mŕtvoly!Ja osobne som tam bol iba jednu noc a pol dňa a stačilo mi!Podobné ako Osvienčim!Takže asi tak...Po veľkej noci mám ísť zasa tomu dílerovi drog a som prichystaný mu na rovinu povedať,že tie "dary mora" a "výživové doplnky",už brať nebudem!Nebudem si dobrovolne gumovať mozog takým svinstvom,to by som už ani nebol ja!Však uvidíme,čo mi Mudr.navrhne...A aby som len nenadával,bol som poobede počas vychádzky čo mám v rámci maródky,trocha na biku k rieke pozrieť,ľudia zbierali prútiky na pondeľňajšiu "šibačku" a ja som si povedal,že tej svinskej chorobe menom panická porucha nechcem podľahnúť!Mal som síce zasa tie blbé stavy,že som tak ďaleko od domova a pomoci a podobné konáre,no povedal som si,že nech...urobil zopár fotiek peknej prírody a hajde domov-do bezpečia!:-)A tuším i na tlak mi to pomohlo-bol ukážkový.Čo bude večer neviem,spať asi zasa nebudem,no aspoň to bude na zápis do guinessovej knihy rekordov,v rámci dížky nespania...Maj sa fajn jajajka an spol.,držte sa a píšte,čo a ako sa Vám darí či nedarí s tou našou narušenou nervovou sústavou!Pekný večer!

jajajka

Ahojte, ako sa mate? Ja som dnes 7my denna liekoch. Vcera bolo fajn, dnes zasa zle. Som slaba, unavena, zastrete videnie mam. Je to normalne taketo premenlive stavy? A po novom uz 3 noci neviem v noci spat. Absolutne neviem celu noc zaspat.po akej dobe sa vam ulavilo ze ste vedeli normalne zit?