Zbytočné vyzliekanie u lekára?

Príspevok v téme: Zbytočné vyzliekanie u lekára?
1Simona

Ahojte,
mám 21 rokov a teraz som menila lekára, lebo prakticky som sa k tomu v meste mojej VŠ ani nedostala - vždy som ochorela doma.
V piatok som sa bola k nemu zaregistrovať a prišlo mi dosť čudné ako prebiehalo vyšetrenie. Bolo mi to až ponižujúce a dosť trápne.
Keď mi sestrička založila kartotéku - odmerala tlak, tak som išla k lekárovi.
On mi kázal vyzliecť sa do nohavičiek a to bez predchádzajúce komentára. Nechala som si podprsenku, tak mi kázal vyzliecť si aj tú. Nechápem načo až do nohavičiek keď sa ma až potom začal vypytovať o chorobách a tak. V nohavičkách som čítala aj obrázky na stene,....
Neskôr ma popočúval, prezrel chrbát, prehmatal prsníky. Kázal mi ľahnúť si a stiahnuť si nohavičky do pol stehna. Prehmatal mi celé brucho a podpazušie.
Prišlo mi to veľmi ponižujúce a čo som mala lekára predtým tak aj keď som bola chorá, ale pri preventívke som si v pohode nechávala podprsenku, ba niekedy keď som išla k nemu na kontrolu ma počúval aj cez tričko.
Aké máte skúsenosti vy?

Peter3000

Ked som bol na povinnej vojenskej sluzbe(1993-4) mal som 19r.
Vzdy ked som siel k svojmu lekarovi(za ten cas asi 3x) tak vzdy to bolo neprijemne. Rozrezal som si prst. Cakal som ze to mozno zasiju, ofacuju, a povedia setrit si ruku.
Miesto toho ma lekar vyzval, aby som sa za plentou vyzliekol do spodneho pradla.
Ked mi zmeral tlak a poppcuval hrud(pri uraze prsta), kazal mi vyzliect si trenirky. Ako mlady vojak som vedel ze rozkaz je rozkaz, a lekar bol dostojnik, tak som sa neochotne vyzliekol. Skontroloval ma dolu spredu aj zozadu. Je to v ramci prevencie, ppvedal ked som sa zacal obliekat.
Ked som tam prisiel zo zapalom pluc o pol roka, rovnaku torturu s komplet vyzliekanim som si zasa zopakoval.
Odvtedy som do naha nesiel nikdy. Vzdy, aj u urologa som mal hore tricko. S nahotou problem nemam, ale naco ponizovat pacienta ked netreba, to nechapem.

Anonym 1011

Ahoj. Ja som akurát dnes bol na preventívnej prehliadke a bez žiadneho tušenie mi nakukol do treniek. Ako bolo mi to aj dosť nepríjemné ale zas mu ich nestiahol až po kolená . :)

Marek8888

Chodil som od 12 do 14 každý rok ku kardilologičke na ekg aj vyšetrení som bol v slipoch v 16 ma tam doktorka znovu poslala vyzliecť som sa mal pri "vešiačiku" do spodneho nedal som si dole ponožky tak že či mi to musí pripomínať ako malému no nič v trenkach som tam ležal ked zrazu mi ich stiahla až som sa zlakol lebo mi tam merala tep.... Po 18tke už som bol len od pol pása...
Pred 2 rokmi som išiel s bolesťou brucha na chirurgiu a nečakal som to čo bolo hned ako som došiel dnu mi povedal že sa mám vyzliecť a nechať si len trenky stolička bola hneď pri vstupných dverách do ambulancie a sestrička cez dvere vybavovala s niekym vybavovala pochvíli pochopila a vyšla von vratila sa dnu ked som si daval dolu rifle Okrem doktora a sestričky bola dnu aj sestrička "žiačka" a práve tá stála a pozerala sa čo doktor robí a práve koniec ked ma vyšetroval cez konečník bol strašne zaujímavý

nadia77

Swarlos
Takže chudáčik lekár, on "trpí" pri tom, keď sa mu tam pacientky jedna po druhej vyzliekajú. Viem si predstaviť to jeho "utrpenie" :) Práveže má z toho zábavu a potešenie. A keď sa nejakému lekárovi nepáči, že k nemu chodia aj tie "menej pohľadné", nech si vypíše na dvere ordinácie, "Ak nie ste mladá a štíhla, vstup zakázaný !"

Niagara

K hornemu prispevku o vyzliekani. Ver mi, ze keby si bola stara baba, alebo nepohladna, 40 kg nadvaha etc. tak ta vyzliekat nebude. Robila som aj na ambulancii viem ako to chodi. Stara sa vysetruje oblecena, mlada hore bez. Treba sa ozvat.

Swarlos

Lebo niektoré si myslia o sebe kto vie čo práveže naopak lekár trpí, že musí obhliadať niektoré ozruty, ktoré sa neholia a neumývajú mali by ste byť radi za lekáárov

Marcela_P

Neviem, aký je problém s tým, že lekár si robí svoju prácu?! Ja žijem roky v Španielsku a tam je normálne, že Vás lekár vyšetruje nahých. Kým Vás vyšetrí z hora, tak dole zostávate zakrytý, potom Vás odkryje dole. Súčasťou každej preventívky je vyšetrenie pohlavných orgánov a takisto rektálne vyšetrenie. Tam je totálne vyzlečené aj malé dieťa, aj 25 ročná slečna a aj starší ľudia.

Daniel_ka

Čo som mala detského lekára, tak som sa nikdy nemusela vyzliekať do nohavičiek a podprsenka už vôbec nikdy nešla dolu.
Teraz mám vyše roka obvodného lekára a som na tom podobne. Nemyslím si, že by ma niekedy nevyšetril riadne iba preto, lebo som tam nestála v jedných nohavičkách. Ak chce a vie, tak vie pacienta vyšetriť aj v podprsenke.

Zorri

Mama menila obvodného lekára pretože ten predchádzajúci odišiel do dôchodku. Nová lekárka jej kázala vyzliecť si aj podprsenku, vraj veľmi dôkladne ju vyšetrila, tiež jej prehmatávala prsníky, lymfatické uzliny na krku, pod pazuchou, v trieslach, brucho až celkom dole, chrbát, chrbticu, robila jej EKG, meranie tlaku, kontrolovala nohy - cievy, žily, dokonca skúšala reflexy. Potom jej dala skúmavky na odber stolice a slín, moču. A brali jej tam krv na všetko možné aj na vyšetrenie štítnej žľazy. Potom ju ešte poslala k chirurgovi, pľúcnemu a kardiológovi, lebo sa jej niečo nezdalo. Mama bola strašne prekvapená, že niečo také ešte nikdy nezažila. Bola u nej ten prvýkrát asi trištvrte hodinu. Vypytovala sa jej na všetko, aj na domáce pomery, koľko má detí, akú má prácu a vraj aj aké má koníčky, čo robí vo voľnom čase. Ale to bolo len ten prvý krát, potom už len prebehla kartu a vybavila čo bolo treba. Vraj to táto lekárka robila vždy keď k nej pacient prišiel prvýkrát. Bohužiaľ už odišla do dôchodku. Niet divu, že všetci pacienti za ňou plakali. A musel to byť pre každého šok keď nový lekár im len zmeral tlak. Každý môže svoju robotu robiť zodpovedne alebo ju odfláknuť.