Forskolin skusenosti

lombardo1981

Tak prečo sa potom výrobcovia nesnažia svojim odporcom dokázať, že sa mýlia? Prečo sa namiesto toho spoliehajú na to, že ľudia veria farmaceutickým konšpiráciám? Veď to je najefektívnejší spôsob ako niekomu vytrieť zrak.
Veď prednedávnom bola robená štúdia, ktorá opäť poukázala na nekalé praktiky výrobcov... účinnú látku nahradili menej účinnou či dokonca neúčinnou, neuviedli všetky pridané ingrediencie...
Navyše táto štúdia dokázala, že látky, ktoré sú deklarované ako účinné na Alzheimera, v skutočnosti účinné nie sú.
www.livescience.com

RNG

Vyzivove doplnky a potraviny maju kriterium, neskodnost v odporucenych davkach , tj tu vobec nehovorime o skodlivych vlastnostiach.
A vyrobcovia sa maju o to postarat, aby nedali na trh nic skodlive a ked to spravia z nedbalosti, nevedomosti alebo dokonca zamerne, je spravne ich prisne trestat.
To je velmi skodlive pre ostatnych vyrobcov, lebo tak si najdu farmaceuti a lekari kvazi dovod hovorit vobec o skodlivosti potravinovych doplnkov.

lombardo1981

Zakaz roznych doplnkov je bezna zalezitost, najma ked konkuruju liekom tak na ne nieco "nastrcia"
Keď si taký tolerantný voči sťahovaniu výživových doplnkov z trhu, tak ma udivujem že sa pozastavuješ nad tým, že nejaký prestal predávať v konkrétnej krajine. Alebo je ich kontrolný úrad menej kvalifikovaný, že to nedokážeš akceptovať? Keď ho stiahli, pravdepodobne usúdili, že má z ich pohľadu viac negatív ako pozitív.
Mňa v tom výživovom doplnku zarazil obsah selénu. Dokonca ho ani korektne neuviedli na etikete. Ak by bol distribuovaný ako liečivo, nikdy by sa to nestalo.
A čo sa týka testosterónu, tak zatiaľ sa ukazuje, že ako prostriedok na chudnutie pomáha iba v prípade, kedy je jeho hladinu znížená. Vtedy sa u mužov vytvárajú tukové zásoby, predovšetkým v oblasti brucha.

RNG

A znova tu musim uviest statistiku. Umrtnost na potravinove doplky bola minuly rok 2 ludia v USA. Ale umrtnost na nasledky liekov je oficialne priznana az na 400 000 a neoficialny odhad je vyse 700 000. Tj lieky, schvalene farmaceuticke sa prebojovasli na tretie miesto v sposobovani smrti ludom, hned za cievnymi chorobami a rakovinami.

RNG

Lombardo, ved na to je federalna organizacia FDA, aby kontrolovala potraviny, potravinove doplnky a lieky
.Je samozrejme velmi pozitivne ked stiahne skodlive potraviny a potravinove doplnky.
Ale to iste by malo platit pre skodlive chemicke lieky a to zialbohu nie je. Niektore sice obcas stiahnu, ale len po rokoch skodenia masam. Ale drviva vacsina, aj napriek skodlivym ucinkom, ktore zaplnia casto viac ako stranu, ich tam drzia, so zamienkou, ze maju viac uzitocnych ucinkov ako skodlivych. To je ale zialbohu casto velmi manipulovane.

lombardo1981

Ale aby som ho len "nevychvaľovala", tak má aj kopu nežiadúcich účinkov:
Vyvoláva hypotenziu, niekedy veľmi výraznú: závraty, rozmazané videnie, nevoľnosť, znížená koncentrácia, bledosť, únava alebo dokonca strata vedomia
Vyvoláva tachykardiu: závraty, dýchavičnosť, bolesť na hrudníku, palpitácie až strata vedomia
Zvyšuje hladinu žalúdočnej kyseliny: pálenie záhy, nevoľnosť a poruchy trávenia
Zvyšuje krvácavosť
Je rizikový v tehotenstve a dojčení
Nesmie sa užívať pri užívaní liekov na vysoký krvný tlak, pri liečbe zvýšenej tvorby trombocytov (vrátane ASA), pri užívaní nitrátov.

lombardo1981

Čo sa týka toho forskolinu, tak účinkuje tak, že zvýši produkciu a kumuláciu cAMP v tukových bunkách za pomoci izoprenalinu. Akonáhle sa v bunkách nahromadí cAMP, aktivuje sa protenkináza A. Tým sa aktivuje HSL, čo je enzým, ktorý dokáže štiepiť uložené triglyceridy na energiu a dokáže zvýšiť hladinu voľných mastných kyselín. V bunkových membránach stimuluje aktivitu adenylátcyklázy. Čím zvýši lipolýzu.
Ale musí sa podávať vo vyšších dávkach. Nižšie dávky lipolýzu nespôsobia. Napríklad inzulín dokáže účinok forskolinu na cAMP a lipolýzu inhibovať. A hypotyreóza znižuje jeho účinok.

lombardo1981

Takže si myslíš, že aj za stiahnutím tohto výživového doplnku bola farmaloby?
www.fda.gov
www.fda.gov
Veď obsahoval 40800 mikrogramov. Pričom horná hranica je 400. Ďalej obsahoval 3426 mikrogramov chrómu. A podľa niektorých výskumníkov je horná hranica 1000.

RNG

Zakaz roznych doplnkov je bezna zalezitost, najma ked konkuruju liekom tak na ne nieco "nastrcia"
Koleus ale nezvysuje velmi tlak, ako to robil efedrin, takze neviem co na to nastrcili. Mozno ten taliansky liek obsahoval aj efedru a ta to sposobila. Ale v USA sa coleus dosial predava a iste, keby mu nieco skodliver vedeli dokazat, nasa FDA by ho stiahkla z tru okamzite. Dobry je extrakt z tejto byliny, 10:1, co vyraba firma Paradise Herbs
Zvysenie hladiny testosteronu zvysuje vyrobu energie a teda spalovanie, takze moze prispiet ku chudnutiu ciastocne.

LenkaKI

Ja som si forskolin objednala,užívam ho 3 deň a musím uznať, že kilá idú dosť rýchlo dole už po prvých dňoch, len sa bojím, aby nenastali nejaké vedľajšie účinky, zatiaľ sa necítim zle, mám po nich dosť energie, ale človek nikdy nevie. Na inter.som čítala, že v Taliansku boli v r.2005 tieto lieky zakáz.kvoli niekoľkým úmrtiam. Tak neviem už, čo je pravda, keď u nás sa ďalej predávajú:)