Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
Dobrý deň,
nedá mi nereagovať na príspevok, ktorý písala p. Jana.
Ja sama som lekárka, hoci mám za sebou len 5 mesačnú prax, ale s určitosťou viem, že ani jeden môj kolega by si nedovolil niečo takéto povedať - teda presne takýmito slovami.
Čo sa týka nežiadúcich účinkov po chemoterapii, tak si myslím, že je vždy férovejšie, aby pacient vedel čo ho čaká, resp. môže čakať.
Na tom, že Vám ošetrujúci lekár odporučil najprv chemoterapiu ale nevidím nič nezvyčajné, nakoľko uvedený postup je bežný a využíva sa na zmenšenie nádoru.
Nemám nič proti alternatívnej medicíne, ale v prípade onko ochorení by určite nemala byť na prvom mieste. Zdravá strava, rôzne zeleninové šťavy a pod. určite áno, ale stále je na prvom mieste chirurgická liečba, príp. iná terapia, ktorú Vám navrhol lekár.
Odporúčam Vám navštíviť psychológa, ktorý Vám môže pomôcť pri liečbe.
Zdravím Jana53. Do témy som už nechcel pripisovať, lebo ste už bola rozhodnutá. Reagujem teraz len preto, že tu nemáte mail, na ktorý by som vám napísal, poradil.
Milá Janka, sledujem tento Váš "príbeh" od začiatku. A až dnes mi nedalo nereagovať. Je mi až zle z prístupu lekárov. Žiadna empatia, snaha priblížiť sa človeku, nič. Prístup lekárov asi taký, že prišiel ďalší kus mäsa .... Je mi z toho na vracanie. Tiež mám s lekármi svoje skúsenosti, chválabohu nie až také ako vy. Skúste nájsť iného lekára, informujte sa všade, kde sa dá. Nevzdávajte to kvôli jednému takému ..... Myslím na Vás. Držte sa.
Janka kontakty na lekárov som Vám poslala, zajtra má konzultácie pán primár z odd. naturálnej medicíny a liečebnej výživy , vie poradiť aj ako sa máte stravovať, môžete sa s ním poradiť aj ohľadom dnešného rozhovoru s onkológom.Za pánom primárom chodia pacienti, ktorým sa podľa lekárov "nedá" pomôcť. Ak budete potrebovať, rada Vám ich pošlem znovu . Len to prosím Vás nevzdávajte . Držím palce !!!
pani Janka, sledujem Vašu tému od úplného začiatku, nesmiete to vzdávať!! Skúste iného onkológa alebo....sama neviem....nech skúsia poradiť aj ostatní....neviem z akého ste mesta, ale že vraj najlepší onkológovia sú v Blave, teraz je tu otázka: je to opäť o známosti a úplatkoch?? neviem...chválabohu som ešte v podobnej situácii nebola!! DRŽÍM PALČEKY. Pozrite na www.porada.sk tému ONKOLOGICKÉ OCHORENIA, prispievajú tam väčšinou veľmi seriózni ľudia /ktorí samy prešli peklom/ snáď keď niekoho oslovíte poradia čo a ako celkom konkrétne....
Dobry,somt u zas a znovu v soku....Dnes som bola prvy krat u onkologa.Zislo totiz z plaovanej operacii,ktora bola prelozena na buduci pondelok,ale sa ma odloziit,lebo mam brat najprv chemo...2davky po 3 tyzdnoch.....a potom sa uvidi....Nerozumiem tomu....Sposob,ktorym mi oznamil:zajtra pridete,namiesame Vam jed,budete sa citit zle,budu Vas boliet klby,svalya budete mat mravencenie v nohach a rukach strvalymi nasledkami...Ja sok....Dalej,ja nesuhlasim....Tak Vam dame inu trojitu,s tej sa Vam moze poskodit srdce......tak sa rozhodnite...A pri operacii prsnika mozte zomriet....Tak musite toto vybrat.Nerozumiem,chytila som z toho strach,bola som doslova znicena....Pri tomto rozhovore bol aj moj syn....Neviem,co mam urobit,strasne sa bojim.....Neviem,ale ja som sa pripravovala v duchu na operaciu,aj ked so strachom,ale chcela som to mat za sebou........Asi to necham cele tak,nech sa deje,co chce....Budem to skusat iba stavami.....Majte sa tu.
Dobrý deň emalea.
Oslovujeme vybraných aktívnych prispievateľov nášho fóra ohľadom činností, ktoré portál ZDRAVIE.sk plánuje v budúcnosti realizovať. Všimli sme si aj Vás.
Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte nás, prosím, na email: info@zdravie.sk
Nádej stále je.Veľa záleží od každého ako sa k tomu postaví a začne bojovať.
Odporúčam spolupracovať s lekárom a nedať sa. Dávam Vám do pozornosti nové prípravky ruských vedcov.
“Epiphamin” je odvodený zo šišinky hovädzieho dobytka a je nukleoproteinového komplexu, ktorý pôsobí selektívne na bunky epifýzy, hormonálna regulácia procesov podieľajúcich sa na výmene, ako aj nápravu imunitného systému a zrážanie krvi.
Klinické štúdie “Epiphamin” boli vykonané u 167 pacientov , závažné prejavy ženskej menopauzy, dyshormonal myocardiodystrophy, rovnako ako u pacientov s rakovinou počas rádioterapie a chemoterapie.
Vyhodnotenie efektívnosti využívania “Epiphamina” vykonaného na základe dynamiky subjektívnych ťažkostí a objektívnych ukazovateľov laboratórnych a inštrumentálnych štúdií a špeciálnej techniky pre sledovanie stavu psycho – emocionálnej sfére.
Dobrý liečebný účinok použitia “Epiphamina” bol nájdený u pacientov s cephalgin syndrómom, nesystémových príznaky závratov, a emocionálne nestability. Pri použití “Epiphamina” spolu s “Vasalaminom” bol ocenený vyrovnávací účinok u pacientov s následkami mozgovej mŕtvice.
Štúdie zistili nápravný efekt “Epiphamina” na hormonálny metabolizmus, čo prispelo k normalizácii metabolizmu myokardu. Výrazný klinický efekt je zdieľanie “Epiphamina” s “Ovariaminom” , korekciu klimakterických porúch.
“Epiphamin” je tiež použitý v adjuvantnej liečbe u pacientov s nádorovým ochorením, najmä v hormón-dependentných nádorov, po rádioterapii a chemoterapii. “Epiphamin” používaný k stimulácii imunity a krvotvorby, na komplexnú liečbu. Väčšina osôb opýtaných pred aplikáciou lieku, ihneď po prijatí a po 20-30 dní užívania, bol pozorovaný výrazný nárast v celkovom počte lymfocytov a T-lymfocytov v krvi, rovnako ako funkčnej aktivity T- buniek. U drogovo závislých pacientov došlo k zlepšeniu svalového tonusu a zlepšenie chuti k jedlu.
Výsledky aplikácie “Epiphamina” spolu s “Hepataminom”, “Pankraminom” a “Renisaminom” u pacientov s rakovinou podstupujúcich chemoterapiu a žiarenia, naznačujú, že použitie “Epiphamina” zlepšuje celkové zdravie, hematologické a imunologické parametre, ktoré bránia rozvoju infekcie a ďalších komplikácií, a zlepšuje kvalitu života u týchto pacientov. Je vhodný pre seniorov pre zachovanie endokrinného systému.
“Epiphamin” sa odporúča pre normalizáciu hormonálneho metabolizmus, regulácia imunity v rôznych formách porušovania (aj po radiácii a chemoterapii), je tiež vhodný pre seniorov zachovať funkciu endokrinného systému.
INDIKÁCIE:
Hormonálny metabolizmus, desynchronoses, dôsledky traumy a cievnych porúch nervového systému, porucha metabolizmu glukózy a tukov, rakovina, zrýchlené involutionalne procesy, stav po extrémnych stresových záťažiach.
Dnes mam strasny den.Citim sa ako chora uz len na pritaz.A pri tom velmi chcem byt zdrava.. V maji budu tri roky,co bojujem s chorymi rukami,ktore nonstop bolia a ich funkcnost je mizerna a teraz toto.V rukach citim akoby male cysty a zapal,komplet som zmenila jedalnicek asi pred rokom a pol,snazim sa uzdravit ,pretoze ma este vsetci potrebuju funkcnu,ale dnes som zlomena.Mala som pred tromi rokmi tak strasny zapal zaludka,dlho to trvalo ,kym mi bolo na zaludok dobre a teraz po tej hnusnej kontr.latke este aj zaludok s pazerakom citim hrozne palivy,v pazuche opuch a modriny,tiez sa stale pretverovat,ze vsetko zvladam a vyriesim......je mi dnes fakt nanic.Momentalne.Ale mam povinnosti,tak koniec fnukaniu.Dakujem,ak ma niekto docital,aspon som sa nakopla,pustim si muziku a idem nieco poriesit.Este raz Ivka vdaka.