Samovražda

Príspevok v téme: Samovražda
ElenaGilbert

Neviem čo mám robiť. Už som zúfalá z rodiny ( stále sa hádam s mamou, otcovi hrozí, že sa stane bezdomovcom - rodičia sú už 5 rokov rozvedený), zo školy ( nenávidím to tam, veľmi ma to ubíja a pri tom rada spoznávam svet), skoro nejem a nepijem... Vôbec nie som šťastná na tomto svete. Stále mám pochmúrne myšlienky, depresie, plačem. Chodím aj ku školskej psychologičke, ale vôbec to nepomáha. Už dlhšiu rozmýšľam nad samovraždou, ale nemám na ešte odvahu.
Je šanca aby som bola opäť šťastná a mala svoj strý život, ktorý bol očividne úžasný( škoda, že som si to neuvedomila skôr)
Prosím o rady.
Vopred ďakujem !
(17 rokov)

Súvisiaci obsah

herennow

"je význam života bojovať,byť sebecký?"

No bohuzial podstatou tohto pozemskeho zivota urcite je prave bojovat o vlastne a co najkvalitnejsie prezitie za akukolvek cenu.. ale toto je len jedna z foriem nasho bytia a inde uz tieto pravidla platit nemusia.. ale ak chces tu zit,treba sa vediet pobit a treba vzdy mysliet hlavne na seba lebo hmotny svet neodpusta chyby a tvoj sucit ci lasku a napomocnost druhym nezohladnuje vo vysledku toho ako po hmotnej stranke zijes.. ale mozno sa to bude zohladnovat neskor,niekde inde, v inej sfere ci forme nasho bytia.. to uz je na tebe ako sa rozhodnes. Ale optimalne sa pokusit o nejaky rozumny kompromis medzi laskou/idealmi a surovym pozemskym sebeckym prezitim

pacient123

staré časy su pre každého len spomienka nemysli na to čo bolo ale čo bude ...minulosť nezmeníš ale buducnosť ano ale musíš aj konať nielen rozmyšlať že zmeníš svoj život ........a smrť nieje vykupením ale zatratením porušila by sidesatoro však aj samovražda je vražda a šla by si do pekla a to predca nechceš ked si veriaca : : . : .:D ja som mal tiež samovražedné sklony no ale mam chuť sa zmeniť a aj to urobím stačí len rozmyšlať a nejaký plán sa vždy najde ---

Tinuš868j

Ako keby som videla samú seba.Tiež prežívam tieto pocity a to už mám 22rokov a problémy s rodičmi,so školou.Cítim sa úplne bezmocná,nemôžem nič robiť.

Martinit

ElenaGilbert

Ale musím suhlasiť s DELETE že "byť súcitnou, láskavou a obetavou. Dokonca skutočne niekoho milovať je v dnešnej dobe považované skôr za slabosť a ľudia sa takému človeku smejú."
Sám to zažívam
(ak to nie je znamenie toho že na Zemi vládne satan tak ja už neviem, tých pár dobrých ľudí to nezachráni)

A ak budeš v dnešnej spoločnosti: súcitnou, láskavou a obetavou rozlúč sa s materiálnym blahom, tak charakterný ľudia v dnešnej "modernej" spoločnosti nie sú vítaný a skončia väčšinou na ulici.

Alebo ak chceš môžeš ísť robiť nejakého krízového pomocníka alebo tak nejak. Kde dá zo seba všetko a ostatný to s radosťou príjmu, niektorý to využijú a niektorým to naozaj pomôže.
Ale takých ľudí je veľa a nezachrániš všetkých

Martinit

Akože TOTO je pekne choré: "Buď sebeckou, buď hnusná a lakomá a uvidíš ako sa ti život zmení.

Povedz otcovi, že mu jednoducho nedáš peniaze a uvidíš čo sa stane"

Nečudujem sa že je to medzi ľuďmi také aké to je.
Nečudujem sa že Gándhi povedal že ak by sa kresťania správali podľa učenia Ježišovho tak by bol kresťanom.

Nečudujem že že Ježiša ukrižovali prakticky za nič (iba pre to že bol pre nich mocenskou hrozbou), len pomáhal a hovoril ako sa majú Ľudia k sebe navzájom správať.
NIČ EŠTE RAZ NIČ sa nezmenilo za posledných 2000 rokov.
Bože nemaj s nami zľutovanie.

anjelik *

Ak je škola nad tvoje sily, tak ju predsa môžeš zmeniť a študovať niečo ľahšie. :o) Nevrav mi, že je to jediná stredná široko ďaleko. Ale ak chceš skončiť práve tú, čo si začala, iné ti neostáva, ako *bojovať*. Len sa prestaň oslabovať riešením rodičov, ale to sa už opakujem. Uvažovanie o zlom svete rovnako nepomáha písať písomky.Tak sa drž a naozaj porozmýšľaj nad tým, čo ti tu písali. Elsa a aj Slobodná. :o) Stredná škola v Upírskych je predsa len trochu iná, ako tá, kde chodíš ty.:o)))

Najčítanejšie články