caute, uz dlhsie ma trapi ludska hierarchia. trapi ma asi hlavne preto, lebo mam casto pocit, ze v nej som nizko. a trapi ma aj len tak, ze vobec existuje, ze mi to pripada tak zversky. od detstva som dost dobrak, co sa ludia akoby snazili strasne zneuzivat, cakala by som rovnake navrat, ale hovnajs. blbe, ze toto vidim aj na svojej neteri, ktora nema ani dva roky. narozdiel odo mna je dost dominantna a nejak si ma vzdy vyberie, ked potrebuje niekoho poskriabat alebo vytahat za vlasy. viem, ze nemozem plakat, ze svet je zly, takze sa chcem opytat a poradit, co s tym robit. existuju na to nejake kurzy, rady, literatura, ktora vam pomohla?
dalsia vec, ktora s tym iste suvisi, je ze si neviem najst staleho partnera. stale len pocuvam, ze je to neuveritelne, ze nemam, ale nejak to nikdy nevydrzi, akoby muzi videli iba povrch a zaujimal ich iba sex. ale toto je druhotne, viem, ze kludne mozem byt do konca zivota sama, lebo aj take sa stava.
Medziludske vztahy
žužova áno mám priateľa on môj názor pozná a vie že by som si zaplatila cisársky teda skôr mi to chce zaplatiť on takže teraz čo som podľa teba muž?lebo nebudem rodiť keďže to je v podstate operácia? :D či zatrpknutá feministka to choď hľadať inde moja zlatá a veruže by si našla veľmi vysoké percento sloveniek ktoré nechcú deti vôbec tvoj názor neberiem ti ho ......
teraz rozmyslam, ci si robis srandu alebo pises naozaj vazne.
elsyne prispevky uz vyjadrovanim nazorov boli a nevadili ti? reci ze zeny su mudrejsie, lepsie, muzi su dobri len na sex, inak su nepouzitelni, zena ma vacsiu hodnotu ako muz...a v zasade ja som to tu tak trochu od zaciatku bral na lahsiu notu, teda nie vsetko seriozne a tiez si myslim, ze som nebol jediny a konkretne toto je presne to kedy to na lahsiu notu bolo. moja reakcia bola na to co pisala sejla "Dnes 18:29. Na muza dobre :DDDD", co bohvieako myslela, ale tiez som to bral z jej strany len ako take podrypnutie, ze sranda musi byt a kazdy kto nie je prehnane vztahovacny to tak aj musel brat. aj preto vlastne neviem, ci to co pise elsa je iba rypanie alebo ozaj pise vazne....je to beriem, tak trosku zlahka a hovorim, ze podla mna nie som jediny. ber to tak aj ty a budes mat zivot jednoduchsi. samozrejme to co som pisel ivke bolo seriozne.
Prispevky typu
"to keby zena napisala tak kvalitny prispevok, to by bolo zvlastne :D"
a
"a co ten vyrok ze zena ma vzdy vyssiu hodnotu ako muz? To musis obhajit, zatial nic moc na zenu..."
nepovazujem za vyjadrovanie svojho nazoru. Ale ok, nechcem sa hadat.
som rad, ze mas dobru naladu. ono, ja tiez deti nejako extra netuzim mat. ale su ludia, ktori to vidia inak. a je to aj o tom, ze ty ako zena mas na vyber, muz vlastne nema, resp. nema take moznosti ako ty.
a teda nemyslim si, ze ak maju muzi sexisticke reci, ze sa ziadny muz zien nezastane + to dalsie, ja to vidim inak, stretavam sa s roznymi situaciami.
ak ma kazdy pravo na svoj nazor, tak potom preco ti vadi, ze sa do elsy "pustame" :)
:DD Dakujem pekne za takuto "prilezitost". Este, ze nikdy nechcem mat deti, to uz by mi nebolo do smiechu. Pobavil si ma stryco.
Inak si myslim, ze sa tu zbytocne pustate do elsy. Kazdy ma pravo na svoj na nazor. Zvlastne, ze vascinou ked ma chlap nejaky sexisticky nazor, tak mu iny chlap nebude oponovat. Ale ked povie nieco take zena, tak je "zatrpknuta feministka" a zeny same ju idu zadupat.
Co sa tyka temy, suhlasim s tym, co bolo povedane. Ivi je prilis submisivna a mala by sa naucit hovorit svoj nazor a prejavit sa. Chlapi (vascina, dufam) nechcu domace putky, ale sebavedome zeny.
Suhlasím so strýcom a na margo toho by som dodala len jeden citát ... ,,Ak chcete mať dobrú povesť, nechváľte sa sami a nedovoľte ani iným, aby vás chválili. "
Sama si priznáš že si dobrák a očakávaš za svoje dobré skutky odmenu ?? sorry ale potom niesi dobrák mam z teba skor pocit že to len robíš aby ťa mali druhí radi. Prídeš mi taká submisívna,nevýrazná..vieš ono možno keby trošku dvihneš hlavu a začneš si žiť a robiť veci po svojom ,bezohladu na to čo povedia druhí , proste ukážeš že máš nejaký svoj postoj,názor na život,na veci ,vtedy by si ťa durhý všimli a mala by si určitý rešpekt,takto si len v nejakej ulite, ked nedokážeš ani dvojročnému decku vysvetliť že ťa NEMÓŽE ťahať za vlasy,to je už moc... ako tu ktosi napísal ,potiahni ju nabuduce aj ty. a keby sa nebodaj rozvere no tak by som ju nechala tak. Ide o to že musíš ukázať svoju cenu,nenechať si srať na hlavu od druhých.
A ešte dodatok k else 5... nechápem čo riešiš, ono už je to raz tak že my ženy rodíme a musíme si prežiť tu bolesť, a všetjko okolo toho ,chlapi su od toho uchránení..a to sa nikdy nezmení tak vobec nerozumiem načo to vlastne riešiš ?? Ako nič proti ale tie reči mi prídu ako od nejakej zatrpknutej feministky :O prepáč ,ak máš chlapa a si ok. len konštatujem že to tak divno znie..
to som rad, ze si taka prajna. to sa ceni. :)
stryco ja som osobne tak niečo neabsolvovala ani by som to nerobila osobne by som si zaplatila cisársky ale tebe by som dopriala pichnúť injekciu čo ti vyvolá bolesti ako pri tých kontrakciách aby si si užil aj ty fifti fifti :)potom by si tu mohol otvárať pap.ľu na fóre
este naposledy mimo temu: porod si zena musi prezit sama, na druhej strane ma unikatnu prilezitost byt v kontakte s dietatom uz takpovediac od pocatia, cez porod a hned po porode. to je na druhej strane podla mna vyhoda, ktoru muz nema. takze ono je to fifty-fifty. nieco za nieco.
ivi ak by ta zaujimali nejake knihy napriklad na temu asertivita ale aj psychologia, tak napriklad vydavatelstvo grada ich ma celkom dost. ale urcite aj ine vydavatelstva.