caute, uz dlhsie ma trapi ludska hierarchia. trapi ma asi hlavne preto, lebo mam casto pocit, ze v nej som nizko. a trapi ma aj len tak, ze vobec existuje, ze mi to pripada tak zversky. od detstva som dost dobrak, co sa ludia akoby snazili strasne zneuzivat, cakala by som rovnake navrat, ale hovnajs. blbe, ze toto vidim aj na svojej neteri, ktora nema ani dva roky. narozdiel odo mna je dost dominantna a nejak si ma vzdy vyberie, ked potrebuje niekoho poskriabat alebo vytahat za vlasy. viem, ze nemozem plakat, ze svet je zly, takze sa chcem opytat a poradit, co s tym robit. existuju na to nejake kurzy, rady, literatura, ktora vam pomohla?
dalsia vec, ktora s tym iste suvisi, je ze si neviem najst staleho partnera. stale len pocuvam, ze je to neuveritelne, ze nemam, ale nejak to nikdy nevydrzi, akoby muzi videli iba povrch a zaujimal ich iba sex. ale toto je druhotne, viem, ze kludne mozem byt do konca zivota sama, lebo aj take sa stava.
Medziludske vztahy
ivi, teraz to neber v zlom, mozno nebudem pisat o tebe. ale z niektorych ludi mam pocit, ze su dobri len preto lebo v skutocnosti chcu, aby ich napriklad niekto lutoval alebo su dobri zistne, cize su dobri, aby potom z toho sami nieco mali. ale netvrdim, ze to je tvoj pripad, ale mal som z toho trochu ten pocit, vid. "od detstva som dost dobrak, co sa ludia akoby snazili strasne zneuzivat, cakala by som rovnake navrat, ale hovnajs." ak chces byt dobra, tak bud, ale nemozes to cakat naspat v akejkolvek forme. uz len preto, ze hodnotenia "dobra" je v podstate subjektivne. to co ty mozes hodnotit ako neviem aky dobry skutok, iny uz moze hodnotit inak, ci dokonca to moze byt aj neprijemne, ak sa niekto snazi byt dobry az prilis (co je opat subjektivne). potom druha strana rozhodne nemusi mat potreba to nijako vracat. ale nepoznam ta, tak mi je to tazko hodnotit. no aby som to skratil, bud dobra, dnes je to celkom vzacne, ale neprehanaj to, nauc sa mysliet aj na seba. a neter ma len 2 roky, je to este dieta vela veci si neuvedomuje, tak jej to skus citlivo vysvetlit, ze ta to boli a preto sa to nepatri robit. tolko aj k tvojej otazke "neprirodzene dobra", proste netreba to prehanat a obcas treba vediet si aj dupnut, hlavne ked vies, ze niekto ta len vyuziva.
ivi 111 presne tak ako sa povie podáš prst a zoberú ti celú ruku pomôcť len vtedy keď je to naozaj nevyhnutné nie za každú maličkosť a stále potom ťa budú využívať
Janoo 82 takže ty si tu jediný rozumný muž ktorý pochopil o čom hovorím ty zrejme si bol pri tom pôrode :)tak hovorím že môže to ísť aj inak ak sa zaplatí zdravotná starostlivosť na neštátnej klinike a potom pokračuje starostlivosť o dieťa,,,, ale jasne sme mimo témy teda ja :)
Niekedy sa to môže javiť tak, že ľudia radi zneužívajú dobrácke povahy. Áno, sú aj takí, ktorí využijú všetko, čo sa dá. No ale niekedy je to aj tak, že ak niekto príde za mnou, niekoľkokrát ma o niečo požiada, či poprosí a ja mu zakaždým poviem áno, tak ten dotyčný to môže tak brať, že mi to proste nevadí. Pretože som povedal áno. Ak by som povedal nie, tak by to zobral taktiež. A išiel by za niekým iným. Niektorí ľudia sa jednoducho nezamýšľajú nad tým, že ich žiadosti a prosby sa už môžu javiť ako zneužívanie. A je to často problém dobrákov, ktorí nevedia povedať nie.
ivi 111 ja ti to poviem takto nauč sa hovoriť nie lebo ťa budú využívať nemôžeš byť prehnane dobrá pomôcť ale len niekedy lebo si na to zvyknú a nedajú ti pokoj budú ťa stále otravovať
zuzka hlavne mama by mala dať po zadku tej malej aby vedela čo môže a čo nie ale to robia všetky deti :)
prihrievane vztahy, vztahy plne slubov a podvodov, vztahy bez lasky, pre peniaze a majetky, lebo otec mojich deti... staci si len vybrat ;-)
Sejla praveze normalne. to keby zena napisala tak kvalitny prispevok, to by bolo zvlastne :D
zacina mi byt luto zakladatelky. takto sme jej znicili temu. hadam to admin uprace. :(
Asi tu dochádza k vzájomnému neporozumeniu:-) Ja si nedovolím hodnotiť, ktoré z pohlaví má vyššiu hodnotu. Ale súhlasím s tým, že čo sa týka tehotenstva a pôrodu, tak to musí žena prežiť sama, aj keď má pri sebe partnera, ktorý ju podporuje. No ale taktiež si myslím, že toto ivi111 až tak nezaujíma:-).
myslim, ze debata, kto ma vacsinu hodnotu, je bezpredmetna. minimalne z biologickeho hladiska sme si rovnocenni, z ineho sa to ani nebudem pokusat hodnotit. ale celkom ma zaujal termin "neprirodzena dobrota". ktora dobrota je prirodzena a ktora neprirodzena?