S rodinou sa nedá vydržať, magorenie

Príspevok v téme: S rodinou sa nedá vydržať, magorenie
med

Ahoj, potreboval by som počuť vás názor na nejaké veci, mám pocit, že mi už načisto prepína.

Vec sa má tak, že sme štyria v rodina, ja, otec, brat a starká. Starká s nami žije asi už 2 roky, je to komplikované, ale nechce sa mi to rozpisovať. Žili sme s majetku asi 7 rokov, teda už nežijeme, lebo sa nám všetko do bodky minulo. Pred siedmimi rokmi sme mali možno okolo 3 milióny majetku, rodičia sa vlastne spoliehali len na to, takže žiadna práca, nič, pohodlný život. Rodičia sa rozviedli, otec začal magoriť a vlastne nemáme z čoho žiť. Brat má schizofréniu, má invalidný, otec nepracuje, starká má dôchodok, ja sa liečim na depresie a tiež mám invalidný. Vlastne celá rodina sa opiera len o dôchodky a z toho horko ťažko žijeme. Máme 4-izbový byt, takže samozrejme,že výdaje sú obrovské a príjmy absolútne nepostačujúce. Nás bežný deň vyzerá tak, že vstaneme, počúvam celý deň len božekanie a podobné veci, ako vyžijeme, z čoho budeme jesť a tak ďalej, otec kašle na nejakú prácu, vstane možno okolo siedmej a do desiatej večera je len pri pc a nič nerobí. Von ide iba vtedy, keď treba niečo zaplatiť alebo občas ide do obchodu, inak tiež len božeká a tak, čo bude. Alebo posiela do roboty chorého brata, čo je na hlavu. V celej rodina nik nič nerobí, celá domácnosť je na chorej starkej, vždy je to len o tom, že človek vstane, za celý deň alebo už pomaly roky nič nespraví a všetci sa trápime a ničíme medzi sebou.

Ja som z toho načisto zmagorený a stav sa mi rapídne zhoršil. Do toho mám problémy s gamblerstvom, dlžím banke ťažké tisíce, takže prakticky celý dôchodok ide len na splátku dlhu, rodičia ani poriadne netušia, že mám tak obrovské dlhy, nebankovky, banka. Bol som už v 2 nemocniciach, ale kvôli úzkostiam a tak som tam nevydržal, takže s liečenia nebolo nič a problém sa len prehlbuje, a dlhy narastajú. Jedna psychologička mi odporúča komunitu, odísť tam na polrok alebo aj rok, že je to iné, ako nemocnica, keď tam nezvládam liečbu. Chodia tam takí, čo majú závislosti. Školu som mal často prerušenú, nakoniec sa odbor zrušil a musím ísť všetko od prvého ročníka. A to mám už 22.

Po pravde bojím sa už všetkého, lebo je to hrozná situácia, nemáme z čoho žiť, ja dlhy, nedokončená stredná, vlastne ani ako by nezačatá, čo si myslíte, čo mám spraviť?

Prezyvka55

:D vidis tak ako si sedel za pc a pisal tento prispevok tak mozes sediet v praci a pisat prispevky :D(ako ja) alebo pracovat, dochodky by vam mali pobrat pokial viete pisat na internet viete za pocitacom aj pracovat v praci :). Skuste sa menej vyhovarat a viac pracovat ak mate funkcne ruky urcite to pojde.

salon

Cloveka nezmenis nikdy. Kazdy sme iny. Mozme na ludi iba vplyvat a to najma nasim spravanim. Ty sa tiez povahovo nikdy nezmenis,len zacnes dospievat a inak rozmyslat. Budes odteraz uz len mudriet
ak ovsem chces :-)
Ten odchod urobi zazraky uvidis...zrazu budes citit slobodu a ulavu.
Odprac sa odtial co najdalej a najlepsie do nejakeho mesta ak si z dediny,kde skapal pes.

med

Viem, že ich už nezmením, len je ťažké na to hľadieť každý deň. Nejako sa budem musieť vzchopiť, len neviem ako, keď sa cítim sa na pokraji psychických síl. Prvou zmenou by mohol byť odchod.

salon

Ale uvedom si,ze uz si dospely. Uz nemozes za svoj zivot vinit inych. Oni ta neznicili naschval. Ved sa pozri,ze oni sami si nevedia pomoct. Ty to mas v hlave v poriadku,tak sa vzchop a zariad si zivot podla seba! Niekde zacat musis. Uvidis ak co i len urobis prvy krok ostatne uz pojde samo :-)

Slobodna

Človek žiaľ preberá návyky z rodiny, to ako vidí, že sa správa, žije jeho rodina, ak nemá silu s tým bojovať alebo utiecť ako píše salon.
Ty podvedome vieš, že to ako žijú/žijete nie je v poriadku a ono to skutočne nie je v poriadku. Otázkou je, či máš v sebe tú silu niečo s tým urobiť. Pretože ich už nezmeníš, nezachrániš ale môžeš seba. Len to bude vyžadovať veľmi veľa sily, odvahy, dať sa a svoj život do poriadku.

med

Mne bolo odporúčané odísť od rodičov už pred 4 rokmi, som to neurobil a teraz mám život v troskách, zničili, čo sa dalo.

salon

Podla mna nie si ani blby ani zmagoreny. Len sa zacinas topit a ty potrebujes plavat!
Uvedomujes si situaciu a to je dolezite. Vies,ze takto to dalej nikam nevedie a teda musis zacat od seba.
Takyto zivot je na nic. Mne by sa tiez nepacil.
Ja som tiez od rodicov utiekla ked som mala uz 18r.a urobila som velmi dobre.
Chod mozno do tej komunity,kde sa zbavis zavislosti a pocitov uzkosti. Neviem,ci si schopny pracovat,ale to je najlepsi liek aj pre mna ked mi neni prave najlepsie,tak praca pomaha.