Priatel ma tlaci do sexu

Príspevok v téme: Priatel ma tlaci do sexu
Zuz...anka

Ahojte.

Mám 28 a mam priatela, ktory ma 35. Som s nim uz skoro dva roky. Problem je v tom, ze doteraz sme spolu nespali. Viem, ze sa z toho zasmejete, ale ja som este panna a nejako mam pred tym prvym sexom respekt.. jednak sa ho bojim, ale aj vaham ci to chcem "dat" prave jemu. Je mi s nim super, ale priatel uz zacal na mna tlacit, ze ak to ma takto pokracovat, tak si pojde hladat inde.. viem, ze ma uz vyssi vek, iste potreby atd. ale ja som stale pri nom este zdrzanliva. Poradte mi, mam sa premoct a ist do toho, ci cakat kym sa mi utrasie hlava?? Chudak si uz mozno aj mysli, ze ho vodim len za nos :( (btw.priatel nevie, ze som panna - mala som jedneho super kamosa, s ktorym ma par krat videl vonku a mysli si, ze sme boli frajeri - teda aj sexovali spolu) Dakujem

Ondrej_333

Zuzanka, ja som chlap čo mal už dávno 35 a poviem ti to drsne a z mosta do prosta.
35 ročný chlap, ak je normálny, má svoje biologické potreby - buď si ich uspokojí s tebou, alebo s inou.
Podľa mňa máš tri možnosti:
1. Začať sa s ním o sexe otvorene baviť, o tvojich obavách, očakávaniach atď. A hlavne vytvoriť podmienky, aby k nemu mohlo dôjsť.
2.Ak ti viera, presvedčenie, bráni mať sex pred svadbou, otvorene sa s ním o tom pobaviť a ak je to ten pravý a pochopí to, asi ťa požiada o ruku.
3.Rozísť sa s ním - lebo viď bod 2.

Inak máte dosť divný vzťah. On ti otvorene hovorí, že ak mu nedáš, pôjde za inou a ty máš obavy, že vykecá v krčme, že si bola panna.
Fakt vyskoký stupeň dôvery medzi vami a dosť mi uniká zmysel toho, prečo vlastne spolu chodíte a či sa to chodením dá vôbec nazvať.

salalalalala

myslim si, ze si mozes vobec gratulovat, ze si nasla 35 rocneho chlapa, ktory je ochotny 2 ROKY cakat na sex. Je to totalne chore a neprirodzene vo vztahu.

Po druhe, ak si s niekym dva roky a neveris mu natolko, aby si mu povedala o svojej sexualnej minulosti/neminulosti a este sa aj bala, ze to povie chlapom pri pive (co je uplne chore, preco by to mal robit), tak je podla mna problem v tebe a nie v nom. A suhlasim s hracom a to som zena. Mozno by nebolo odveci vyhladat nejakeho psychologa, lebo podla mna tam bude nejaky problem s tvojou sexualitou, pretoze ked niekoho lubis, pritahuje ta, tak ta automaticky aj vzrusuju bozky a dotyky s nim a neuvazujes este k tomu v takomto veku nad takymito vecami.

popkovec

Dolezite je, aby si mala v nom uplnu doveru. Je pekne, ze si chranis vienok pre toho praveho. Ale zrejme si nie si ista, ze je to ten pravy. Hlavne sa treba vela rozpravat, a zistit, ci chcete byt spolu, alebo nie. Nerozmyslate nad svadbou? Je to este skoro?
Ak nieco nechces, urcite to nerob. Musis sama citit, ze je to muz, ktoremu to das. Inak to dopadne velmi zle, zrani ta to, a urcite z toho Ty sama nebudes mat nic. Musis byt uplne uvolnena a odovzdana tomu cloveku. Musis to aj Ty velmi chciet, aby to slo. Hlavne prvykrat to pojde o to tazsie, ak nebudes s nim uplne stotoznena.
Takze ja radim, najst praveho chlapa :)
Pretoze posobis na mna tak, ze mu nedoverujes. Pozna Tvoju rodinu? Poznas Ty jeho rodinu? Je to muz, s ktorym si schopna vychovat dieta? (V pripade ze sa nebudete chranit, alebo zlyha ochrana?) Lebo pri kazdom pohlavnom styku treba ratat s moznostou otehotnenia, hoci pri antikoncepcii je ta moznost nizsia, ale stale tam je.
Cize pravidlo c.1: Nic nasilu. Musis ho skutocne milovat, a musis sa citit 100% milovana, aby to slo :)

5.5 elsa

to zrejme nebude milovaný človek akurát čo ho dobre dusí ,,,,on sa ešte o nič nepokúsil? ak ho nemáš aspoň rada len čo sa na tebe s prepáčením odb.ví a ty s toho budeš mať velké nič :)

kafe

ja nerozumiem ani jednému z tvojich riešení. Prečo by si sa mala premáhať? Ty si asexuál? Netúžiš po priateľovi? Nevzrušuje ťa? Sex je pre teba niečo fuj, ble, hnus? Ukracuješ sa o niečo celkom fajn a vôbec pre to nemáš dôvod. Si veriaca a váhaš?
Aj druhé riešenie - utriasť si to v hlave... Je tvoj priateľ pako, že váhaš? Chceš ho? Počítaš s ním do budúcna? Chcete si založiť rodinu? Alebo ho len naťahuješ a ťaháš za nos? Lebo ak je to fajn chlap, prečo ho vlastne odmietaš??
Sexu sa bojíš a pripisuješ mu strašne, ale strašne veľkú dôležitosť. Až taká veľká bomba to zas neni, že by si musela roky zvažovať, či je tvoj priateľ hodný toľkej pocty, aby si mu dala svoj vienok zelený. Neviem, neviem, či si ty vôbec hodná takého (možno) skvelého chlapa ako je on. A tvoj vienok zelený má možno význam pre teba (možno aj preňho, neviem) ale pre neho to ŽIADNY význam NEMUSÍ mať. Za to, že si panna, sa nemusíš hanbiť ale zas druhý extrém je pripisovať panenstvu prehnanú dôležitosť. Panenstvo je úplne neutrálne. Hrať sa na extra cennú bytosť len preto, lebo som panna, je smiešne. Cennou ťa robí niečo, čo robíš, tvoríš, konáš a nie tvoja nečinnosť. Možno máš pokrivený pohľad na ľudskú sexualitu, možno si zakomplexovaná.. neviem. Ale to, že robíš také okolky kvôli sexu s milovaným človekom, ktorého už poznáš roky, mi príde veľmi zvláštne.