Tehotná

Príspevok v téme: Tehotná
indy223

Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte

Maoam

ojka - ja ta za tvoj nazor vobec neukamenujem, akceptujem ho

stojim si ale za svojim nazorom, ze ak tu situaciu clovek nezazil sam alebo v bezprostrednom okoli, tak nevie, co to obnasa

a moze sa im to stat s ich detmi, o par rokov napriklad, budu na to hladiet inak, ako teraz v tejto teme, to si pis

ojka

maoam, nech si myslí kto chce - čo chce, radšej nech je dieťa vychovávané v náhradnej rodine, ako keby nemalo vôbec žiť.... za svoj názor sa nehanbím, ak ma chce niekto "ukameňovať", tak nech sa páči.... už som si zvykla, že len minimum ľudí dokáže so mnou zdieľať rovnaký názor....
Indy, to že máš cukrovku, to neznamená, že dieťa sa musí narodiť choré a že to tehotenstvo bude vysoko rizikové. A dokonca tú chorobu nemusí ani zdediť. ;) Áno a poznám aj také prípady.

Maoam

ojka, iste, moze byt

ja som zazila 16rocne tehotne pacientky v oboch verziach, samozrejme nie ako ich matka, iba ako pozorovatel a sucast medicinskej starostlivosti o ne pocas toho obdobia, tak nie vzdy to dopadlo dobre, velmi vela zaviselo od rodinneho zazemia, v dvoch rodinach to klaplo, ale tam matky dceru podrzali a tie si mohli dokoncit skolu, dalsia si dieta nechala vziat, ale nikdy na to nezabudla a v 20tke si nasledujuce uz ponechala, no a jeden pripad, kde rodinne zazemie bolo nula bodov, tak dieta sa narodilo, isty cas sa on to dievca snazilo starat ako vedelo, ale nakoniec dieta skoncilo v nahradnej rodine

samozrejme med. starostlivost bola po cely cas ina a v podstate cely team vratane lekara vela investoval, podporoval, z lekarskej strany slo o vela psychologickej podpory a aj rozhovorov s rodicmi...nebolo to lahke

indy223

Cukrovku,máme ju v rodine a mám ju aj ja.to je asi aj jeden z dovodov, prečo by som si dieta radšej adoptovala v buducnosti ako mala svoje
Ja v tejto diskusii končím, aj tak tu už nemam čo robit

ojka

Andrejka, možno sa niektorým zdajú tie moje/naše názory katastrofálne,...A aj napriek tomu, že sa rozhodujem a žijem svoj život "konzervatívne", tak aspoň žijem s čistým svedomím a vez výčitiek. Aj bez toho tvojho open minded.
Indy, prepáč, že som taká zvedavá, ale keď už si tak začala, tak akú dedičnú chorobu máš, keď si tehotenstvo už teraz hneď na začiatku označila ako rizikové? Kde máš tú istotu, že dieťa by sa narodilo choré? Lebo inak by mi prišlo divné, keby všetky mamičky, ktoré majú/mali by mať rizikové tehotenstvo išli automaticky na interupciu....ale to tajne dúfam, že som to celé len zle pochopila :))
pit, a ty ako vieš, že niektoré ženy ktoré tu píšu, "moralizujú", že niečo podobné neprežívali?alebo boli tesne pri tom, kto niečo také prežíval? zasa netreba hádzať všetkých do jedného vreca ;)
maoam, však v tejto téme už možno niekto taký dal príspevok, len na to tak hlasno neupozorňoval ;)

Maoam

s touto temou to nema vobec nic spolocne, ale dost mi to pripomenulo rozhovor so zachranarom minuly tyzden, kde mi povedal, ze roky 'odsudzoval' v duchu depresivnych pacientov, kym sa toto ochorenie nevyskytlo v jeho rodine a mal to denne na ociach, uz sa na to hladi uplne inak a pochopil, co to v realite znamena...

a tak je to so vsetkym

Maoam

myslim, ze k tejto teme by sa mohol vyjadrit niekto, kto sam otehotnel v 16tich a dieta si ponechal ci neponechal - teda bol v tej situacii s podobnym rodinnym zazemim ALEBO matka, ktorej dcere sa toto stalo a teda tu situaciu zazila z pohladu matky verzus 16-rocna dcera

toto su veci, ktore ked clovek nezazije na vlastnej kozi, z mojho pohladu nema pravo sudit

zivot je nevyspytatelny, X-krat som zazila ludi, ktori tvrdili 'toto sa MNE nemoze stat' a bum o par rokov sa im to stalo a zrazu tocili uplne inak, ako pred rokmi, ked sa to ICH netykalo

Slobodna

Dobre kiwi ale skúšala Indy nájsť nejaké iné riešenie? Nie a o tom to celé je.
Veľmi zaujímavé - ak je niekto proti potratu, tak je starý, konzervatívny moralista a osočuje.
Toto je fórum - diskutujeme, myslím na normálnej úrovni. Indy tu nikto nenadáva. Niektorí ľudia nechápu súvislosti a strašne sa zľaknú ak niekto vyjadrí opačný názor alebo kritiku - tak hneď sa akože háda, odsudzuje atď.

kiwi

Anielik, som rada ze aspon niekto má tu chape, je asi presne tak ako pises :-) poviem vam prvý krát som sa tu takto zapojila do nejakej diskusie, a je to teda ťažké donútiť ľudí aby aspon trochu otvorili myseľ a srdce.

pit

sokuje ma kolko dievcat tu molarizuje..a sami by si to zobrali..niektore baby sa vam tu pisu dobre ze?ale keby prislo na danu situaciu hovorili by ste inac