Ahoj,
na palci na nohe mi tecie hnis, hlavne okolo nechtu a je to cele take mokre... necht bol ciastocne strhnuty, takze zarasteny necht by to nemal byt, kedze blizko koze nie je... ma niekto s tym podobnu skusenost?
Hnisajuci palec na nohe
Hej, skusil konecne niekto moju radu s cukrom? Mne to pracuje a podla informacii z periodik(reputabilny lekari), kde som to vycital aj druhym to pracuje.
A nie je to nic noveho, stari egyptania pouzivali suchy medovy prasok na rany uz pred vyse 4000 rokmi s uspechom. A med nie je natolko sterilny, nez cisty cukor.
ESTE...BETADINE 130 A ICHTOXIL CCA 75;
trochu pomáha aj teplý kúpeľ v harmančekovom čaj,dostať nál.vrecúška dajte 2 je to účinnejšie,ďalej SALOXYL tzv. čierna masť cca 80;Sk al. ICHTOXYL je to podobné ale SALOXYL JE ÚČINNEJŠÍ !!!! A na dezinfekciu skúste BETADINE,treba navlhčiť malý kúsok obväzu a vtlačiť pod necht,aby tak nevrastal,meniť aspoň 3-krát denne.Pozor,všetky prípravky sa ťažko vyperú tak NIE BIELE PONOŽKY !!!
Moja mama mala podobny problem s hnisajucim prstom. Pomohlo jaj, ked mocila palec vo velmi horucej vode (tak horuca, ako sa da zniest, len pozor na popalenie!). Osobne som videl, ze do rana hnis vytiekol. Ale aj ten propolis je vyborna vec.
Nie. Cukor a kokosovy olej prenikaju cez kozu-teda aj cez tkanivo otvorenej rany a vyzivuju blizku oblast, takze sa moze rychlejsie regenerovat.
GSE je tam pridane len kvoli extra antimikrobialnemu ucinky na niektore "tvrdohlave" infekcie.
Ak nemas kokosovy olej skus s inym jedlym olejom(olivovy, na varenie), ale kokosovy pracuje najlepsie.
A nezabiudni na GSE, par kvapiek do zmesy.