Caj Pu-erh

cajovyprinc

pardon zabudol som dodat ze pitie puerhu skutocne pomaha rozpustat aj nejaky usadeny typ tuku ktoreho sa neda zbavit fyzickou aktivitou. Ak vam nechuti, skuste sa poobzerat po inom, kvalitnejšom, dajte si zalezat na sposobe pripravy. Tzn treba pouzit aj vhodnu vodu (idealne filtrovanu aspon cez BRITA konvicu) - toto je vec na ktoru s au nas vela zabuda - vysledkom je čaj (hoci z kvalitného lístia) tupej chuti a farby (to kvoli tvrdej vode). Nezavrhujte tento čaj len preto že vam nechuti. Na 90% je to sposobene nekvalitnym čajom, vodou alebo nespravnou pripravou. Prajem krasny den

cajovyprinc

Caute, necital som celu diskusiu, ale mam pocit ze treba uviest veci na spravnu mieru. Puerh je uplne zvlast typ caju - teda jeden z celej rady zakladnych typov - tzn.: zeleny, cierny, biely, zlty, oolong, puerh a dodatocne fermentovany. Dalej sa podla sposobu spracovania deli na dva typy - svetlý, to je starsi tradicnejsi sposob spracovania a tmavy - to je novodoby typ vyvinuty v druhej pol 20.stor. Na mieste nie je pytat sa ci tento caj ma taketo zazracne ucinky (a ak ano, tak pri dlhodobom piti, samozrejme doplnenom o fyzicku aktivitu) na mieste je pytat sa ci je ten ktory mate doma dostatocne kvalitny - predavaju sa stare, nespravne skladovane a caje nizkej kvality. Ked nemate kvalitny material,je to o ničom a tak vznikaju legendy o tom aky je o nechutny caj chutiaci ako hlina a podobne. CO je samozrejme hlupost. Puerh je vyborny caj, s velkym mnozstvom pozitivnych efektov. Medička pise rovnako dobre. Najst si chvilocku na caj znamena najst si chvilocku na seba. Takze lovu na kvalitne caje zdar (to ze ho kupite v specializovanej predajni, napriklad oxalis, neznamena ze mate kvalitny material :) ). Pekny den

orol1

v cajovni som mala tento caj, tvrdil mi, ze je cierny. tu niekto pise, ze je zeleny. a vravel, ze z neho robi plno vyluhov cely den. moj chutil ako tepla voda, velmi slabucky bol.

mareg

Tento caj urychluje metabolizmus, ja ho pijem preto lebo ma prebudi a osviezi lepsie ako kava alebo hocico. moze podporit chudnutie, ale ja z neho rychlejsie vyhladnem a potom sa poriadne najem tak asi moc neschudnem :D

Medička14

Všetky sypané čaje sú úžasne. Nemajú sa piť kôli chudnutiu či kofeinu. Nájsť si chviľku pre seba a vychutnať si krasnu vôňu, farbu a chuť praveho čínskeho či ineho čaju...to je zazračny učinok. Maju kvantum prospešnych latok ktore naozaj pomahaju. Hlavne vam vedia pomoct zbavit sa stresu, ktory väčšinu problemov sposobuje.
Pu-erh je moja srdcovka. A ano obsahuje latky ktore podporuju znižovanie hmotnosti, no ani štíhla postava vam neda to čo chíľka pokoja pri šalke tohto čaju :)

čitas

Pu erh mi naozaj pomohol, nemenila som svoje stravovacie návyky, ani som necvičila..a pomohol mi, vyskúšajte to , pila som liter čaju každý deň, asi 2 mesiace,možno menej, vobec to nie je blbosť.

Jarl Balgruf

A súhlasím s durike-m, nad niektorými komentármi mi normálne zostáva rozum stáť. Neviem, odkiaľ ste tie informácie nabrali, no je to úplne mimo reality.

Jarl Balgruf

Pu-erh má také isté účinky na chudnutie ako ostatné čaje, "zázračné účinky" sú obyčajný blaf. Namiesto ženkých magazínov treba hľadať informácie v čajovniach a na čajových fórach.