Uz mesiace tu sledujem prispevky ohladom doplnkov. Z roznych prispevkov a hlavne od RNG som si povyberal co vsetko potrebujem, objednal, teraz mam vsetko doma a neviem co s tym. Myslim tym spravne davkovanie. S doplnkami by sa asi tiez nemalo prehanat a preto pred tym ako zacnem by som chcel fakt velmi pekne poprosit o radu ako ich co najspravnejsie uzivat. Mam problemy s travenim, uz roky, alergiu na mlieko, gluten, vajicka, ryzu, kukuricu, oriesky.... Najprv by som chcel organizmus precistit ale neviem ako. Objednal som si Triphala, oreganovy olej, vytazok z olivovych listov, gluten defense, lacto, D3, betain s pepsinom, probiotika a psyllium. Okrem toho lanovy olej ale ten tiez neviem ako mam uzivat kedze s tvarohom nesmiem. Ak smiem RNG alebo kto sa vyzna poprosit, poradte kedy ako ktory pripravok uzit. Velmi pekne dakujem!
Vyzivove doplnky
Peggy 23
Objednal som zo swanson sk a i-herb.
RNG velmi pekne dakujem! Ja mam ale skutocne problem v tom uzivani, fakt trochu zmatok. Som uplny amater, nikdy som nic podobne neuzival. Triphalu si tu niekde odporucal na precistenie. Tak mam vziat rano na lacno triphalu a potom tie enzymy kedy? Gluten defense tusim tiez nalacno a lacto len vtedy ked chcem zjest nieco mliecne? Kolko tych enzymov treba, kedy ktory..som z toho magor. Este mam aj ten betain a probiotika a vravis ze aj pankreatin...tak neviem..ak budes taky dobry napis mi prosim polopatisticky cim rano ako zacnem a skoncim .. Vrela vdaka!!
Nuz v prvom rade, potravinove alergie sum z nedostatku roznych enzymov, ked rozne zlozky z jediel telo absorbuje ale nevie rozlozit a pouzit, takze sa hromadia a predstavuju zamorenie v tele, na co po case zacnu alergicke reakcie a rozne zapaly v tele.
Na mlieko maju dobre enzymy pod menom Lacto enzymes alebo Dairy, kvalitny je napr -odkaz odstránený-
Na lepok/gluten su ale poslabsie, takze aj ked ich beries na cistenie tela je dobre sa lepku co najviac vyhybat.
Kyseliny sa beru len s jedlom. Enzymy s jedlom pomozu to jedlo stravit, enzymy na prazdny zaludok alebo entericky pokryte cistia telo od roznych zamoreni.
Kolko coho potrebujes zavisi od zamorenia tela, od velkosti jediel a od schodku tela, tj na doplnenie toho, co telo nevyrobi v dostatku.
V prvom rade ti ale radim pouzivat pancreatin, vseobecnu zmes pancreatickych enzymov, kedze mas zrejme privela potravinovych alergii a to s kazdym vacsim jedlom ekvivalent 4 gramy pancreatinu, ako sa nachadza v dvoch kapsuliach napr vyrobku firmy NOW. A samozrejme s 1 az 2 kapsulami kyselin, lebo enzymy pracuju v zavislosti od kyslosti zaludka
Ahoj, ja by som potrebovala poradit od teba ako si mam tie doplnky objednat. Keby si mal čas napiš mi na peggy23@pokec.sk. Ďakujem vopred