Ahojte všetci, chcem sa spytat tych čo trpia neakou chronickou chorobou, ktora Vas veľmi obmedzuje a nemôžete žit ako normalni ľudia.Ako sa s tym vyrovnavate? A da sa to vôbec? Dakujem za opdovede.
Ako sa vyrovnat s chronickou chorobou
nejak som neúmyselne preskočila názor od ni-ka dnes 09:47 a presne aj mňa napadla cukrovka, a ešte aj to, ako je všetko relatívne... každá choroba, aj tá chronická /a na celý život/ obnáša to "svoje"!! Mendina, ak chceš vedieť niečo konkrétne, musí byť aj konkrétnejšia otázka...
Mendina-ved som ti pisala...nikdy sa mi s tym nepodarilo vyrovnat uplne...pisem za seba,sama mam chronicke ochorenie co ma dost obmedzuje...mam lupus, v tej najtazsej moznej forme...nemozem mat druhe dieta kvoli oblickam a liekom, nemozem poriadne chodit lebo mam poskodene koleno, nemozem vela inych veci co mozu zdravi...
pomaha mi to prekonat manzel a syncek ale obcas ked sa mi zdravotny stav zhorsi tak to na mna dolahne a pride sebalutovanie a obvinovanie a antidepresiva...a stale dokola...
ale ja mam aspon stastie v podobe chapaveho a milujuceho manzela,ktory pre mna spravi co mi na ociach vidi a mam velke stastie na lekarov...:-)
niekto sa s tym casom vyrovna, niekto sa povahovo zmeni a zacne byt zly na okolie a niekto voli akt zacinajuci na pismeno S a konciace na A.
Viem, že su rôzne chronicke choroby, ale ja som mala na mysli taku, čo Vas obmedzuje normalne žit. Napr. chodit, mat deti, robit rôzne činnosti a byt samostatny.
RNG-chronicka choroba je aj cukrovka...ako si sa s nou vyrovnal ty? a ako sa vyrovnavas s faktom,ze ti tvoji zazracni lekari este stale nevymysleli prirodny doplnok ktory by ju vyliecil?
Ci cukrovka nie je z parazitov?Len autoimunne choroby a rakoviny su?
Nuz nie vsetci lekari suhlasia s tymi "chronickymi" a "autoimunnymi"
Pozri napr na vitiligo
www.avrf.org
Ja osobne si myslim, ze je to pravdepodobne jeden z malo znamyc virusov, co selektivne napada melaminove bunky
Je hromada virusov co nozime v tele stale, niektore zname, ine nezname a lekari o nichj pokial sa neprejavia nejak znamymi priznakmi si o nich myslia, ze su necinne. To je vsak velky omyl.
Preto odporucam dnes kazdemu si zvysovat viralnu imunitu ako sucast prevencie proti roznym moznym nasledkom tych desiatok/(stoviek??) roznych virusov, co v tele nosime.
Samozrejme to moze byt aj kombinacia roznych mikrobov co je o to tazsie indikovat, o co su tie mikroby menej zname lekarom a o co sa sami o sebe menej prejavuju, ale v kombinacii mozu sposobit rozne tie "chronicke" alebo "autoimunne" choroby
Naviac su aj rozne skodlive zamorenia a tiez parazity a ich vylucky, co k tomu mozu prispievat.
Su napr lekari, co tvrdia, ze az polovica rakovin ma zaklad ako karcinogreny/mutageny vylucovane roznymi parazitmi, ktorych ma prakticky kazdy v tele viacero. A ostatok pripisuju ziareniu, chemickemu zamoreniu a mikrobialnej cinnosti, kde mnohe mikroby maju karcinogenne vylucky.
plne musím súhlasiť s llek, lebo nie je choroba ako choroba, a ako je závažná...môj muž má vitiligo, čo je tiež na celý život, a vôbec o tom nerozpráva, ani si to neuvedomuje aj keď je to viditeľné na rukách...úplne je s tým zrovnaný, niekto je na celý život celiatik, a tiež s tým žije...najlepšie je na to nemyslieť ..ale ako spomenula ni-ka, každý si na svoju tú chorobu spomenie aspoň na chvíľu v tej situácii /pre každého je to individ./že robiť isté veci, ale kvôli tej-ktorej chorobe nemôžete...
kazdy normalny clovek sa s nou vzrovna,pretoze mu nic ine nezostava
Každý človek sa vyrovnáva inak - šok, hnev obrátený na iných, alebo na seba, plač, krik, sebapoškodzovanie, depresia, vyjednávanie, panika, alebo zmierenie sa a pohoda so životom takým, akým je, akceptovanie.
Snad by bolo dobre tu chronicku chorobu aj nazvat, lebo je to prilis vseobecny pojem. Hoci viem ze su ludia, ktorym staci nazov chronicka choroba, je jedno aka, ci pluc, ci srdca, ci obliciek, aby vedeli liecit a radit.