Ahojte všetci, chcem sa spytat tych čo trpia neakou chronickou chorobou, ktora Vas veľmi obmedzuje a nemôžete žit ako normalni ľudia.Ako sa s tym vyrovnavate? A da sa to vôbec? Dakujem za opdovede.
Ako sa vyrovnat s chronickou chorobou
Tiez sa hlasim do statistiky ako uspesny pripad, ktoremu rady od RNG pomohli, cim mu tymto dakujem.
Cca 7. rokov dozadu mi bola diagnostikovana ulcerozna kolitida, uzivala som salofalk klyzmy a capiky. Vzdy po vysadeni mi cca do 2 mesiacov UC prepukla. Po nasadeni doplnkov na cca 2 mesiace, som bola bez liecby cca 2,5 roka bez priznakov. Potom mi opat prepukla, zase som nasadila doplnky a rok som bez liekov a ok. Rovnako som mala problem s pletou, bola som par rokov po puberte a zacali sa mi na tvari robit vyrazkove hrce v okoli brady. Bola som z toho nestastna, bola mi neprijemna akakolvek socialna interakcia, co prerastlo az do socialnej fobie, trpelo moje sebavedomie a kto nezazil, nikdy sa do mojich pocitov nemoze vcitit. Lekar mi vobec nepomohol. Cez alternativnu medicinu som sa dostala k testu na potravinovu intoleranciu a bola mi zistena vysoka intolerancia na vajcia s odporucanim, aby som ich vysadila. Ked som ich vysadila, plet sa mi upravila, ale kedze sa vajciam neda uplne vyhnut, tak raz za cas som si napr. v restike dala nieco, co obsahovalo vajce, alebo si dala tortu, alebo vyprazane bedle/na ktore som sa cely rok tesila/ a na druhy den som uz mala reakciu-vyrazky som mala na tvari aj mesiac-tea tree oleje, sudokrem, zinkova mast a spol. zaberali len obmedzene, takze som mala dalsi mesiac znicenu tvar a niekolkokrat denne som si nadavala, preco som zrala tie sproste vajcia. Rada od RNG, aby som zacala uzivat konkretne enzymy/Jarro zymes/ ma vyslovene zachranila. Teraz, ked si dam enzymy po uziti jedla s vajcom, nemam ziadne komplikacie, naopak, ked si ho nedam, vyrazky mi zas nabehnu. Vobec neviem, kolko mi bude trvat, kym sa tejto intolerancie zbavim, ale viem, ze enzymy mi neskutocne pomahaju v tom, ze nemam vyrazky a nemusim sa ani v jedle obmedzovat. Cize pokial nas doktori budu brat ako kusovky, bez realnej snahy nam pomoct, treba hladat sposoby, ako si pomoct sam a som rada, ze RNG vo svojom volnom case je ochotny radit a pomahat ludom a ziadni diletanti nemaju pravo tu vyvracat jeho rady, ked sami nie su ochotni nijakym sposobom pomoct cloveku.
Inac "samouk" este neznamena, ze clovek nema vedomosti. Medzi "samoukmi" bolo aj plno nositelov Nobelovych cien.SZ knih sa da naucit aj bez toho, ze by clovek chodil formalne do skoly a skladal skusky.
Diplom znamena len ze si formalne presiel cez skolu, nie ze mas v tom prehlad alebo znacne vedomosti.
naviac co sa tyka lekarov, mnohi z nich vystudovali za cenu protekcie a uplatkov, tzv "klobaskovi lekari" a u nich predpokladat dokladne vedomosti je na posmech. Aj u inych co studovali statocne a zasluzili si diplom, ked sa nevvzdelavaju dalej za par rokov su ich vedomosti zastarale a pozabudaju aj zaklady.
Tak je to v kazdom odbore, zialbohu.
Ni-ka , tak okolo inzulinu ti ZS nepomohla.
Pri DM-2 sa nejedna o nedostatok inzulinu, ale nedostatocne tvorenie glukozovych mostikov do buniek na signal inzulinu. Lekari to nazyvaju inzulinova insenzitivita, v skutocnosti sa jedna o pokrytie bunecnych stien prilis tvrdymi oxidovanymi a polymerizovanymi tukmi, ktore nedovolia vytvorenie glukozovych mostikov cez lipidy, co pokryvaju steny buniek.Ties su tam niektore bielkoviny , glycosilovane.
Ja sice inzulin doma mam pre pripad privysokej hodnoty glukozy v krvi, ale ho nepouzivam, lebo som si nameral aj velmi vysoke hladiny, ked som vynechal doplnky a zjedol privela sacharidopv a nijak som nepoznal ziadnu skodu z toho. A to hovorim aj o hladine 25 nmol.liter, co je samozrejme absurdne vysoka a mal som ju raz vyse 2 hodin, prestraseny na smrt, a predsa aom nic necitil ani ziadne nasledky z toho neboli.Takze lekari to jemne prehanaju so strasenim ....
Skodliva glykacia a glykosylacia su totiz zalezitosti kumulativne, nie momentalne. Takze je dolezite mat priemer glukozy v krvi nizsi, nie natolko vysoke spicky. A samozrejme nizky cukor je zivotunebezpecny a to sa mne moze stat len pri predavkovani inzulinu, co samozrejme neberiem.
Vyse 10 rokov, co si sledujem cukor sa mi pohybuje od 8 do 15 mmol/l ale nemam ziadne zle nasledky z toho, lebo rozne mozne nasledky vysokej hladiny cukru v krvi adresujem roznymi doplnkami.
Takze asi viem co robim, vsakze. Inac to nemam vycucane z prsta, to su vsetko rady lekarov, co sa s tymto zaoberaju pouzivanim doplnkov, ako napr dr Julian Whittaker uz vyse 30 rokov, uspesne.
Majkaa, metabolizmus zeleza je pomerne komplikovany proces a na to, aby sme mohli hodnotit, ci ma niekto nedostatok, dostatok alebo prebytok zeleza je potrebne stanovit cely subor laboratornych parametrov. Okrem toho pacienti s chronickym zapalovym procesom, co je napriklad aj tvoj pripad, maju niektore tieto parametre metabolizmu vplyvom zapalu zmenene. Nemozno preto u nich z jednej hodnoty povedat, ze maju nadbytok ci nedostatok zeleza. Okrem toho pri chronickom zapale sa moze stat, ze clovek ma zeleza dostatok, ale nie je "dostupne", preto moze vzniknut falosny obraz nedostatku zeleza. V takejto situacii by dodavanie zeleza bolo nanic, skor na skodu. Neviem o aku hodnotu sa jedna u teba, mozno je to feritin, ktoreho hodnota moze byt u teba zvysena, ale neznamena to skutocny prebytok zeleza a preto ziadne pustanie zilou ci ine akoby zbavovanie sa zeleza by nemalo zmysel. U teba je podstatne potlacit zapalovy proces,potom sa upravia aj ine veci
RNG-to je sice pekne ze si doplnkami znizujes hladinu glukozy ale akymi doplnkami nahradzas inzulin?
Lebo cukrovka nie je len o nizkej hladine cukru v krvi ale o nedostatocnej tvorbe inzulinu ktory ako vsetci vieme uz zo ZS,vychytava cukor v krvi a dostava ho do buniek kde sa meni na energiu...
Takze vidis,bez mediciny by si si ani ty sam dlho nepozil...cize aj sam RNG,velky odporca lekarov a mediciny podporuje farmafirmy ktore mu dodavaju inzulin...aky paradox
majkaa-poradim ti v dobrom,nepytaj sa taketo otazky RNG, mas tu llek a kablicu...RNG je samouk...
rng,co by si poradil,ako znizit vyssie hodnoty zeleza,kym pojdem k reumatologicke.vyslo mi to v pecenovych testoch a je to dost nebezpecne pre srdce a ostatne organy...,citala som ze su na to lieky,alebo sa robi pustanie zilou,no mozno sa da aj inak.vraj silny cierny caj odburava
.dakujem
Ja som nikdy nebol proti nicomu, co pomaha. Ale v prvom rade som za pomocky, co nemaju ziadne skodlive postranne ucinky a to zialbohu medzi liekmi dnes, patentovanymi chemikaliami velmi nenajdes. A potravinove doplnky, co maju casto aj lepsie ucinky a to bez skodlivych postreannych ucinkov zamorujucich chemikalii zialbohu na medickych fakultach neucia, ba naopak, broja proti nim. Kedze ale urcita skupina lekarov uz dosla na to, ze zsa da liecit aj bez pouzitia chemie, a su dost odvazni na to, aby to otvorene tvrdili a sami tak liecili, pred vyse 20 rokmi som viacerych objavil, ktori vydavaju aj svoje periodika a kedze ich vsade v literature aj tlaci sa snazia potlacit, tak sem aspon pisem ich rozne rady, lebo si myslim, ze ludia maju pravo vediet aj takyto smer lekarstva, aj ked ho monopol zdravotnictva potlaca kde sa len da.
Moja cukrovka je dost dobre kontrolovana, cast nizsim prijmom sacharidov, cast doplnkami znizujucimi hladinu cukru v krvi, cast doplnkami, co mi odchranuju organy proti skodlivym nasledkom glykacie co sprevadza DM-2.
nika,chapem,citila si sa fajn,tak si chcela uverit,ze si sa z toho vyliecila,hm,co je ale utopia v nasom pripade.mne lekarka nepovedala nic o chorobe,ani ake vitaminy,dietu,sama hladam informacie,oh,a ten sok,ked som zistila co vlastne mam..kablica,je to tak,bez prednisonu a metotr.by mi opuch nezisiel,no ani zlepsenie celkoveho stavu,co som tu spominala,nie. mataway,som za alternativnu liecbu,a velmi,najradsej by som bola bez chemie,mozno raz:)ale teraz som na zaciatku niecoho premna hrozne zleho,neznameho,zlaknuta,tak jem poctivo lieky a som stastna ze opat chodim...bolo to strasne,ked ma odrovnalo od bolesti,pozorovala som zdravych ludi ako chodia,a tisko zavidela(nie v zlom)samozrejme.
Ahoj kablica ty si lekarka a akej oblasti?