Ahojte všetci, chcem sa spytat tych čo trpia neakou chronickou chorobou, ktora Vas veľmi obmedzuje a nemôžete žit ako normalni ľudia.Ako sa s tym vyrovnavate? A da sa to vôbec? Dakujem za opdovede.
Ako sa vyrovnat s chronickou chorobou
majkaa najdes ma na ladynika@azet.sk alebo si daj do vyhladavaca LUPUS a SME a najdes zvysok mojho blogu - zrusila som ho ale clanky ktore uverejnili tie sa zrusit nedali takze si ich mozes kuk :-)
illek dakujem ti mooc :)nika,ak ta mozem poprosit,rada by somsa s tebou skontaktovala,niekedy sa porozpravat o nasej chorobe,nemam sa s kym,teda ak ti nevadi :)pajte zatial
Majkaa, drzim palce. Ja mam najradsej ked uz moji pacienti neuzivaju ziadne lieky a vlastne uz ani niesu pacientami. Len ta cesta k tomu je niekedy tazka, zdlhava, ale pre mnohych stala za to
RNG, len jedna poznamocka. Ty si tu vzyval demokraciu a slobodu slova. Ta plati pre nas vsetkych. Takze pis si svoje a nechaj to moje. Ja tebe neradim co mas studovat, ani inym, takze neradte ani vy mne. Vobec si ma nevsimajte, ti co sme chodia si vyberu sami, nechajme to na nich.
ilek dakujem za povzbudive slova,vsetko dobre ti prajem:),budem stale hladat moznosti,ako prirodne zastavit chorobu,a tiez zmiernit ucinky tej tazkej chemie:) rng,nemyslim ze ilek je proti prirodnym doplnkom,prave naopak.
RNG, neviem prečo sa spovedáš skeptickým /premúdretým, moderným/doktorom! Veľa ľudí ťa tu chváli, ochraňuje a zdieľa tvoj prístup k problémom, tak sa nedaj odradiť od skeptikov z radu modernej medicíny...Pomáhať ľuďom v núdzi je neskutočná záležitosť, je to priam vnútorný orgazmus!/prepáč za vyjadrenie/, ale aj ja som bol k tomu vedený, a dnešný svet už o to nestojí pomáhať, svet je skorumpovaný, či si to vezmeš z tej, alebo z druhej strany! Teším sa každému dobrému výsledku, a ty by si mal tiež...Čítal som o Huldy Clarkovej, kedy bola inštitúciami monopolov farmaceutík šikanovaná a čítal som aj jej štúdie, a sú fascinujúce!!! Mrzí ma, že takýchto ľudí po svete nebehá kvantum...Pomáhaj a šír, čo si sčítal, prispel, či nadobudol skúsenosťami, len neprestávaj. matway...
Ak chces byt naozaj ucinnejsia pre pacientov, snaz sa od tych roznych lekarov nastudovat ich prostriedky a postupy na liecenie.
Ved liecenie je tvoj hlavny odbor a zdroj prijmov, pre mna je to len postranna/okrajova zalezitost, ako stareho a choreho cloveka, ktory sa brani sam, lebo mu bezni lekari nevedeli dostatocne pomoct.
A ze sa tu o tie vedomosti delim s krajanmi, to je ciste zalezitost toho, ze som bol od mala vychovany sa delit o svoje vedomosti a pomahat ostatnym.
Moj otec bol ucitel, cast zivota som aj ja ucil na vysokej skole a tak to rozdavanie vedomosti mam v krvi, napriek tomu, ze mi to osobne kradne plno casu, co by som mohol vyuzit pre seba a svoju rodinu.
Lek ako si moze kazdy vsimnut, ty lieky , oficialne schvalene prehlasujes za dobre, hoci ich mnozstvo uz museli pre priliesne skodlive ucinky odvolat. Ale potravinove doplnky, ktore pouzivaju dnes mnohi lekari ako nahrady chemickych schvalenych liekov tu znizujes ako len "mozno trochu ucinne".
Skutocnost je ale , ze to napr v USA az 15 000 lekarom ucinkuje vyborne, lepsie nez chemicke lieky, aj ked to medicky monopol odsudzuje a potlaca kde sa len da, a prenasleduje vsemozne lekarov, co to pouzivaju ako "sarlatanov" a podobne
No a ty tu svojimi prispevkami ten monopol a jeho pre pacientov skodlivy protikomnkurencny boj podporujes.
Majkaa, tie hodnoty su v pohode. Ber to tak ze su to laboratorne hodnoty a nic zle v tvojom pripade neukazuju. Zapal je zrejma pod kontrolou, lebo hemoglobin je dobry, nemas anemiu. Ta ide ruka v ruke s chornickym zapalom. Sedimentaciu mas dobru. No, poviem tak mozno pomohlo nieco z tych doplnkov, je to tazke dokazat aj vyvratit, ale jedno je iste, Prednison a MTX spravili a robia svoje, bez nich by tvoje hodnoty neboli take ake su. Som prilis dlho v praxi a pomerne vela som videla. Stare dobre a lacne lieky ako prednison a MTX a casto cyklofosfamid vedia doslova zachranit zivot a oblicky pred dialyzou. Takze uzivaj si doplnky, ale nevysadzuj lieky od reumatologa svojvolne. Ono trva mesiace nez sa prejavi ich efekt, ale pri predcasnom vysadeni moze nastat pohroma za par dni. Ni-ka tu uz opakovane opisala vlastnu skusenost, ktoru zazilo mnoho reumatikov, co boli nahnevani na chemicke lieky. A co pozorujem, najviac do Ni-ky rypu ti, co nieco ako ona nikdy na vlastnej kozi nazazili. SLE nie je sranda, to je vazne ochorenie, ale da sa liecit a da sa s nim zit, len treba najst cestu ako.
ILEK dakujem za odpoved..tie hodnoty mam taketo:zelezo 30,9 ,hranica je 26,dalej saturacia transferinu 57,9,hranica 45, inak hemogl.150,leukocty 6......ja len ze by som skusila sama prirodne upravit hodnoty,aby som nemusela dalsiu chemiu. NIKa,musime sa snazit eliminovat nicivy dopad toho bordelu na nas organizmus.vdaka rng foram,radam,a debatam,aj skusenostiam ludi som si kupila vela dobrych doplnkov,co by ma predtym nenapadlo objednat,hoci som pocula o nich., napr.ta boswelia s kurkumou je perfektna na zapaly,enzymy,samento,vilkacora..pred troma tyzdnami som mala sedimku 55/100,vcera 16/25.takze tak,nika,skus tu kurkumu aspon. SKUSENOST,je to tak ako pises.hadam sa nejak udrzime nad hladinou,len traba hladat aj nechemicke cesticky k zlepseniu :) krasnu nedelu vsetkym