Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

Meretseger

No, a toto sú vaše argumenty. Isteže vykonáva potrebu ako každý (bože, to vaše vyjadrovanie), ale napr. zarába viac peňazí, to vám nenapadlo? Má iné záujmy, iný, sofistikovanejší svet, etc...

mamstrednu

cevapcici vdaka ale tak takto je :D
meretseger takze ty by si zaviedla nieco ako kasty v Indii ano? Elita a inteligenti v centre a ti slabsi financne a rozumovo na okraji?

čevapčiči

Neviem Meret ale mne tiež príde tvoje vystupovanie ako povyšenecké..
Mamstrednú pačí sa mi tvoja veta, citujem
" može ich mať tri pred menom a dva za menom, zlatom vybíjané ale s*rie a šti do ha*zla rovnako ako každý" dobre zhrnuté :OD

Meretseger

Maoam, lebo tam, kde bývam, žijú poväčšinou manuálne pracujúci a sú to všetko do jedného skutočne idioti, to sa nedá ináč nazvať. Respektíve jednoduchší ľudia, s ktorými si nemám čo povedať. Tých - a to som fakt počula - trápi akurát to, že si musia kupovať lacné páročky (na niečo lepšie totiž nemajú) alebo to, že nemajú čo robiť, a tak si požičajú od suseda vŕtačku a idú otrasne znepríjemňovať život susedom. Je im to jedno, veď tí EQ majú na bode mrazu, to aj ja mám vyššie...
Problém je, že táto spoločnosť nie je podelená na určité triedy, ktoré by žili spolu, ale všetko to žije pohromade a to je jedna veľká katastrofa.

Meretseger

malstrednu - Zato tvoje vyjadrovanie o tebe vypovedá mnoho :D Podľa reči a písma poznáš človeka, a tvoje vetné konštrukcie sú občas minimálne podivuhodné.
Aké témy som tu pozakladala, že pôsobím ako idiot? A až mi je trápne takúto jasnú vec písať, ale o samovraždu som sa pokúšala v súvislosti s psychickými problémami, ktoré NESÚVISIA s IQ. Špičkový psychiater z Pezinka dobre pozná moje problémy, aj vie, že sa niekedy správam ako úplne typická hraničiarka, ale stále a stále mi do prepúšťacích správ píše "intelekt vo vyššom pásme priemeru", čím to asi bude?

Meretseger

Maoam: Ale iste, pod elitou myslím najmä spojenie vzdelanie + ako píšeš, obyčajný sedliacky rozum, proste "zhora dané", a to podľa mňa väčšina manuálne pracujúcich jednoducho nemá (alias, poviem to na plné ústa, NEMÁM rada manuálov)

malstrednu

meretseger ja si dovolim oponovat ti. Nemas pravdu celkom v tom ze na cloveka s vysokou sa automaticky pozera ako na nieco viac. Lebo vela zalezi natom ako sa ten clovek s titulom sprava, vystupuje, komunikuje s inymi. A kedze kazdy rozumny clovek vie aka je uroven vysokych skol na slovensku a nehovoriac uz o tom ako sa na vysokych skolach studuje a ake zivly tam castokrat akoze studuju za uplatky a znamosti tak si myslim netreba robit ziadne nadeje ze clovek s vysokou je velky inteligent na vysokej urovni. Moja zlata poznam ludi s vysokou aj bez vysokej, poznam ludi co maju len uciliste skoncene. A poviem ti jedno. Mnohi vysokoskolski vzdelani ludia maju horsie vystupovanie ako ludia co nemaju ani maturitu. Nevedia zakladne pravidla jednania s ludmi, pouzivaju vulgarizmy a nadavky, su povysenecki a arogantni, nevedia komunikovat. Mam kamosov co robia murarov, stavbarov, kucharov, casnikov a maju tak rozumne nazory, vedia super poradit, komunikovat, spravat sa, povzbudit, ze clovek sa tesi na stretnutie s nimi. Chodil som na pohovory a poviem ti ze najma taki inzinieri ale aj ti s titulom mgr maju dost nekultivovane spravanie. A ja si o slovenskych vysokoskolakov myslim svoje, lebo ked vidim aky ludia sa tam dostali a ziskali tituli, tak mam vazne pochybnosti ze to bolo legalne :D A nakoniec ty Meret na mna neposobis ako velmi inteligentny osoba. Uz len to ake temy si tu pozakladala a ake hluposti dokola riesit a pokusala si sa o samovrazdu u dobreze nie desatkrat. Dobre mas minulost nepeknu a nemozes zato ale ak sa povazujes tak velmi inteligentna zena tak uz by si mala tu minulost zahodit lebo vies ze tu uz nezmenis a zit pre pritomost a buducnost. Trosku som odbocil mimo temu ale to len ako protiargument tvojho tvrdenia ze vysokoskolaci su nieco viac a ostatni su tlupa hlupakov. Mnohi ludia totiz nemali moznost a financie ist studovat aj ked nato maju a chceli. Drahe studium a vysoke naklady s tym spojene len umoznuju studovat prevazne tym z bohatych rodin. A este nezabudne pripomenut ze sme tu mali aj skandaly s kupovanim titulov na vysokych skolach. A to pritom je len zopar prikladov kde sa nato prislo a kolko takych skol este je kde sa to robi bezne. Kupuju sa tituly pred menom aj za menom. Kupuju sa za prachy aj za znamosti. Kolki by vedeli rozpravat. Ja pristupujem ku kazdemu cloveku rovnako, nehliadiac na titul. Moze ich mat aj tri pred menom a dva za menom zlatom vybijane ale serie a sti do hajzla rovnako ako kazdy kto ma konecnik a moc. mechur. A ked umrie aj titul umrie s nim.

Maoam

pre Mer:
'Milujem argumenty typu: "Keby nebolo takych ludi, nemas kde byvat a ani co jest..." Jasné, ale keby boli múdrejší a vzdelanejší, tak by sami mali ľudí, čo by pre nich robili a neboli by obyčajní manuáli...'

dovolim si oponovat ti, mila Mer

nic v zlom, ALE, nie kazdy ma ambicie na to byt sefom, mozno chce mat normalny zivot, venovat sa rodine a je silne prakticky a technicky zalozeny

dalej, vela technikov a majstrov (manualnych) ma napr. dyslexiu, legasteniu a pod., v skole neexcelovali, za to ked ide o matematicke vypocty a technicke porozumenie, tak ta strcia do vacku, ze sa nestihnes ani spamätat, rovnako je to s technickym kreslenim a Co.

Maoam

este dodam, ze tito ludia si paradoxne väcsinou nikde nepisu tituly, jedine ak to maju povinne na peciatkach, alebo vizitke, prip. sa to clovek docita v ich publikaciach...

poznam osobne profesora (lekara), ktory vidal XY publikacii a vsetky su vedene iba pod jeho krstnym menom a priezviskom a vsetky jeho ziskane tituly su az vo vnutri malilinkatym pismom...aj to preto, ze to bolo povinne uviest....