a nielenže leto, mne doslova lezie na nervy keď slnko čo i len vykukne spod mrakov. Milujem rána keď je zamračené a hmla to pre mňa znamená nádherný deň. Jooj a jak by som sa pobavila keby cez leto len pršalo a všetci tí ktorý vytrčajú tie svoje holé upachtené telá pri vode sedia niekde doma a unudený na smrť z toho že prší a je chladno. Nádherná predstava :)
No ale srandičiek dosť :D Povedzte mi niekto je to normálne? Ako ja som nikdy nebola teplomilný typ vždy som mala radšej zimu alebo jeseň, ale začínam si všímať že je to stále horšie a horšie. Občas ma to i obmedzuje pretože keď je teplo a svieti slnko tak ja som totálne vyšťavená, úplne nepoužitelná, nič sa mi nechce, všade zastreté, ale už sa snažím prekonávať šak inak to vlastne nejde. Človek má vždy nejaké povinnosti. Neviem možno to bude súvisieť aj s nejakým zdravotným problémom ale asi skôr psychický. Mne sa jednoducho páči upršaná krásna zelená krajinka s teplotami okolo 20 stupňov a zas keď si len spomeniem na pláže, palmy modrú oblohu, žeravé slnko alebo na nejakú púšť tak idem doslova skapať. Prosím vás povedzte mi že mi nešibe a že nie som jediná s takým problémom
Nenávidím leto
Tak isto jar leto nemam rada, uz teraz sa tesim na september
Psie Popoludnie
tento film je najlepsie pozerat poobede pocas letnych horucich dni
vtedy to ma tu spravnu atmosku
Ja som bola na tom podobne, milujem jesen a nevadi mi dazd, mam dusu anglicana a nici ma ten pocit ked ma palia slnecne luce, mam pocit ze sa udusim a neda sa mi dychat...takisto ked vidim na obrazku pust, vysmadnem. Takto na mna posobi teplo
Ale nedovolila by som si povedat ze leto neznasam. Teda, kedysi som to tvrdila ale uz som s toho vyrastla. Leto je skratka najpozitivnejsie rocne obdobie a ja som si to uvedomila az ked som mala depresiu, v lete sa s nou kracalo o cosi lahsie. skratka cez leto su vsetci akosi "zivsi". zistila som ze kazde roc. obdobie ma cosi do seba len si este musim vytvorit pozitivny vztah s JARou :)
No ved ale pred niekolkymi dnami sme tu mali toto
hnonline.sk
Ked uz sa spomina bratislava. Ok hlavne mesto preco ho nespomenut. Bratislavcania nemaju len drazdiak
www.citylife.sk
A to tam este nespominaju uplne vsetky.
Ak sa bavime o mestach v lete pocas horucav, o tom ako to v nich vydrzat pocas beznych dni. Velky problem bratislavy je preludnenost a nedoriesena doprava. Nehovoriac o zaostavajucej urbanizacii. A cez leto v horucavach je to citit. Udajne sa v ba denne pohybuje okolo 700 000 ludi. Ja odhadujem aj aspon o stovku viac. Su aj preludnenejsie mesta ale bratislava napriklad v ramci mhd nema nosny a rychlejsi system. Metro neexistuje a nebude a pritom by to bolo najidealnejsie riesenie. Chcu to preniest na elektricky, postavit dalsie trate a poprepajat ich. To sa ale len rozbieha. Takze sa ludia trepu vela krat aj zbytocne dlho a casto v mhd bez klimy. lebo nie kazdy vozen ju ma fungujucu alebo zapnutu. Vsak nevadi ludia si to platia. Individualna doprava trpi tiez zapchami, prehustenim takze radost cestovat.
Mesto nie je stavane na tolko ludi a ani priebezne sa ta situacia neriesi. Len veeeeelmi pomaly. Ludia sa vela krat nemaju ani kam pred slnkom skryt pretoze je nedostatok verejnych priestorov ktore by sluzili pre oddych. Taka vieden ma napriklad velmi vela parkov a mensich parcikov s lavickami a stromami, alebo sa nachadzaju medzi domami a tam je vzdy tien. Ma tiez vela kostolov ktore su pootvarane a tie tiez sluzia ako oaza pocas leta. Tie hrube steny niekolko storoci starych kostolov to tam pekne ochladzuju. Treba si nou spravit vylet peso po uliciach a clovek to zisti (aj ked ani tam to nie je pocas leta vzdy a vsade najidealnejsie, ked rpazi clovek to pociti aj tam). Bratislava ma mestske casti kde je velmi malo zelene az vobec. Petrzalka jej ma viac nez si ludia myslia pretoze to co sa tam vysadzalo pred 30-40 rokmi su teraz pekne kosate stromiska. Este su tam aj volnejsie zatial nezastavane pomerne velke plochy takze je tam aj veternejsie. Vzdy je tam o par stupnov menej nez v napriklad v historickej casti mesta. Zanedbane su akurat travnate plochy, co je skoda, su nevyuzite. Zelen vie uzasne ochladit a sprijemnit verejne plochy, priestory pocas leta. Prijemne su luzne lesy pri dunaji a male karpaty ale tam ludia idu len v ramci vyletu.
Vselico by sa dalo zmenit aj v inych mestach ale je to v hlavach ludi v ich mysleni a v ich voli nieco sa snazit presadit na nieco tlacit.
Ale aj ja mam radsej jar a jesen.
tieto leta co su u nas za posledne roky su extrem... neskutocne horko... lahko sa hovori tomu kto moze byt pri vode niekde cely den ze ako miluje leto... ale skuste byyt v kancli alebo niekde vo vyrobe cely den v tomto horku... cisty zabijak....este aj take cestovanie v mhd a kopa spotenych ludi pokope...super predstava :-)))
aj ja mám radšej daždivé a sychravé počasie :) čo už, asi sme čudné..,. milujem ten pocit, keď prší a ja idem domov, ten pocit, že čoskoro budem niekde doma na gauči v deke s broskyňovým čajom v dlaniach :) ešte radšej mám búrky, hlavne v noci a navečer :))) nie si blázon :D
Kazdy sme iny vdaka Bohu, Tiez neznasam horucavy a pot a potenie sa v rozkroku a na zadku a ked mi tecie pot po vlasoch. Je to hnusne.
Neznych 25 stupnov.. to bych bral, kedze nie sme este u nas usposobeny na klimatizacie v beznych panelakoch, ani v obchodoch a jasne, ze ani v beznych kancloch. Ziadne obednajsie SIESTY u nas nie su. Je to nicive. Stahuje sa k nam horucava, o chvilu budeme mat aj skorpionov, hadov a inu haved.
Leto pri mori je ina vec. Bratislavaci maju len Drazdiak. Zase mame ine vyhod... nadhernu prirodu a vobec Slovensko je umiestnene fajn. lenze v Tatrach sa neda byt pol roka.
Nechapem, preco sa neda rozbehnut letoviska s vodou, ako skvela Siravu, na zapade Kunovska priehrada a nadherna priroda vsade a dalsie a dalsie. Preco ludia nepodnikaju ved to by mohol byt zlaty raj. Ludkovia z Kosic zabehnu na Siravu. Z Oravy na Oravsku... z |Vranova na Domasu. Aky je tu problem?
Radsej by som isiel tuto k nam, kde je aj zelena priroda a aj plaz. Mne sa napriklad Jadranske pobrezie v Baske, Trogire ..Rogoznici a aj ine ..nepaci.
Je to daleko , plaze obycajne z panelov,neudrziavane. Smazene zhorene ryby na trhu,v obchodoch slane mineralky a presolene pecivo.V Marinach smrad a akurat tak pozerat jachty bohatych. Dakujem pekne.
Mame doma bohatstvo, ake sa inde nenajde. Pozeram tie krajiny, kde je sucho, rovina, piesok.
Niekto brani ludom v napadoch?
Mam sa kde v lete utiahnut a dovolenky nepotrebujem. Ale ludi, ktori neznasaju slnecne peklo pribuda.
Mame zvlastne krasnu krajinu, ale ktosi nam stoji na kably. ?!
Tak ti teda Ipsik aj ja dodatocne zelam vse naj a zaroven si uzi leto. Ja niesom na Slovensku a tu je toho "tepla" pomenej. Ale uz som si zvykla. Hlavne nech je aspon nad 15.:-)
Ty na to prides. Verim ti. :-)