Ahojte.. ma tu niekto skusenosti s paleo stravovanim, stravovam podla dr. Atkinsa, alebo dr. Kwasniewskieho? preluskala som uz asi vsetky anglicke fora ohladom paleo stravy, precitala som knihu od Atkinsa, aj Kwasniewskieho.. a chcem ist do toho naplno... neprida sa niekto? nejde mi o chudnutie ani tak, ale chcela by som sa zbavit zdravotnych problemov...
Nizkosacharidova vysokotucna dieta... skusenosti (resp. paleo stravovanie)
Malarkey, NIE, mne uz bocik od huby neodtrhnes!!! A paleo nema muku a tuky ma len panenske+ maslo+ mast, ked sa chces vyjadrit k paleo, tak aspon si pozri, co to je.
misiak50- to je super, ze mas vela z domaceho chovu, my vsetko kupujeme, len mast si doma skvarime, zijeme vonku, takze zelenina, nie je problem, slaninu, klobasky, masove vyrobky mame madarske, polske, ukrajinske, proste celosvetove. A vychutnavame si to! Ovocie moc nemusim, ale kazdy den nejake mam. Chut na sladke zatial nemame, chleba, zemiaky, ryza nam zatial nechyba. Zajtra idem vyskusat slov. klasiku, rezne z krkovicky obalene kokosovou muckou+ pyre z tekvice. A to stale chudneme!
Ahoj ak sa chces zbavit zdravotnych problemov rozhodne prejdi na surovu stravu .Ja sam som mal zdravotne problemy s krvnym tlakom a aj zvyseny pulz som mal a bol som natom naozaj zle ale po zacati surovej stravy som mohol vynechat vsetky lieky na srdce ktore som bral a aj krvny tlak a aj pulz sa mi upravil a cítim sa dobre a to bez liekov !. Paleo strava nieje dobrá preto lebo obsahuje prevazne mnozstvo tukov ktore su telu skodlive , takisto geneticky modifikovane obilniny a hlavne psenica a psenicna a celkovo muka a mucne vyrobky ako spagety , cestoviny a vsetky jedla z muky su priam zdraviu skodlive a vyvolavaju v tele zapaly a zvysuju cukor viem o čom hovorím , to čo vravím je pravda .Fakt odporucam prejst ovela skor na surovu stravu , paleo strava nieje dobra nielen preto lebo obsahuje velke mnozstvo tukov ale obsahuje aj meso ktore priam zahlienuje a prekyslicuje telo , nie nadarmo sa hovorí že bez mesa sa clovek citi lepsie.Dotazy tipu že nasi davny predkovia ktorí jedavali paelo stravu žili dlhsie je somarina aj u nich sa vyskytovali civilizacne ochorenia avsak je pravda že v mensom mnozstve ale to len preto lebo boli stale v pohybe a boli na cersvom vzduchu a taktiež neboli vtedy ziadne konzervanty a ani ecka v potravinach čiže koli tomuto možno že žili zdravsie nikoli koli strave . Vdaka strave žiju dlhsie vitariani teda tí čo su na surovej strave
Analyn ja mammvelke stastie, ze vajcia i slaninu mame z domaceho chovu, tiez udene a klobasky su ciste maso a tuk :) stravuje sa mi lahko, a ked chybaju sladkosti, tak si pomaham ladovym salatom. Muzovi gratulujem, ale budte opatrni. Tento vikend som po mesiaci jedla sladke a obilne jedlo, dala som si tortu na maminej oslave, tak ma prehnqlo :D ze si na sladke este dlho nepomyslim. Abc matovy caj pijem hodne, mqm cerstvu zasadenu, tiez zihlavovy a zeleny caj miesto kavy...len u mna to na hlad nejak nevplyvalo nikdy :D teraz vsak malokedy byvam hladna.
Mne stačí na potlačenie hladu čaj z mäty. Myslím si však, že každému pomôže niečo iné. Čaj z mäty paradoxne podporuje chuť do jedla, aspoň to je napísané na obale. Teraz mám v sebe čaj a nemôžem povedať, že by som mal nejakú chuť na jedlo.
misiak- ved prave to, je to paradox, milujem slaninu, bocik, vajcia a pod., roky som sa tymto jedlam vyhybala, teraz mam doma 4[styri] druhy slaniny, a citim sa dobre, ako uz roky nie! Pomaly chudnem, muz sa pridal, je cukrovkar s inzulinom, uz musel znizit davky inzulinu. Stale sa pozorujeme, aby sme nieco nepresvihli a neublizili si.
Analyn mala som velke problemy s travenim, paradoxne teraz, ked sa stravujem "nezdravo" ich nemam..nenafukuje ma, nemam krce a citim sa dobre (aj ked som sa nevyhla unave zonzaciatku). Tiez mame v rodine reumu, tak uvidim ako sa toto vyvinie :)
misiacik, dufam ze potom napises vysledky krvi. Tuk som zmerany nemala, na krv pojem az za 6 tyzdnov, ale stale sa citim velmi dobre. Mas aj nejake zdr. problemy, preco si sa na tento styl stravovania dala?
Podotykam, ze pri povodnom obilno sacharidovo skrobovo
ovocnom stravovani moj denny prijem neprekrocil 5500kj a aj tak som naberala, teraz si kj nepocitam (by ma z toho cisla asi vyvratilo :) ) a chudnem.
Abc ja som prqveze pri podobmom stravovani priberala tuk, najma na bruchu. Celozrne pecivo, ryza a cestoviny, ovocie a zelenina a chude maso, tak som sa stravovala a cvicila...a nic. Pribratych 5 kil namiesto chudnutia a navyse cvicenie nemalo ziadne vysledky (stale som bola taka traslava). Dnes som bola na merani a som nadsena, lebo mi kleslo % tuku, z pasa som dala dole 3cm a zo zadku sice len 1,5 cm...ale tam to mne ide tazsie :p vysledky krvi budem mat o tyzden, takze uvidim, ci sa moja vyslovene vysokotucna strava nejako odrazila tam. Zatial som vsak potesena. To du len moje skusen
osti, kazdy to moze mat inak.