Ide oto,ze nech sa snazim ako chcem nemam stastie v laske. Akoby som bola prekliata alebo co. Mam 30 rokov a stale mi nevyjde pokus zacat si vztah s nejakym muzom. Boli pozvania na rande, zoznamenia z mojej strany aj zo strany muzov, ale stale to nevyslo.
Bud to bolo v tom, ze som ochorela ako naschval dostala horucku, bolo mi nevolno alebo som utrpela nejaky uraz a nemohla som sa dostavit na schodzku a dotycny to zobral tak, ze som stratila zaujem a uz sa neozval a nebral telefony. Alebo naopak ja som sa dostavila a dany muz sa z roznych pricin nedostavil, len sa ospravedlnil a dalsie pozvanie nebolo. Alebo tiez ako naschval niekomu z rodiny sa v dany den nieco stalo/uraz, zdrav. problem a pod./
Potom to boli pokusy od zenatych muzov alebo postarsich panov na dochodku, ale o takuto kategoriu napadnikov nemam zase ja zaujem co je myslim pochopitelne.
Zacinam uz verit ze som alebo prekliata zlou karmou, ktoru mi udelil nejaky predok nasej rodiny. Teda ako sa hovori ludovo uvalenie kliatby do urciteho pokolenia. Akoby mi nebola sudene byt stastna, mat svoju lasku. Som normalne vyzerajuca baba, niesom extra krasavica, ale ani skareda. Skaredsie odomna su vydate, maju deti. Ako to, ze skaredsie sa vydavaju a ja celkom k svetu stale nemam stastie.
Vzdy, ked to vyzera uz nadejne, tak sa vyskytne nieco, co mi to prekazi. Vzdy. Uz nemam nato nervy. Akoby viselo nieco nadomno, co mi brani najst si lasku. Akoby si bola potrestana za nieco o com neviem.
Normalne verim na osud. Proste mame kazdy svoj osud dany a nic natom nezmenime. Vobec nic. Akekolvek snahy z mojej strany skoncia neuspesne a stale som sama. Nechcem skoncit ako niektore moje zname, ktore so zufalstva, aby nezostali same si zacali s prvym, ktory prejavil o nich zaujem. Teraz vidim, ako sa trapia, lebo z jedneho sa vyklul gambler a alkoholik, druhy zase nasilnik a ziarlivec i alkoholik. A tretia ma zase notorickeho zaletnika.
Myslim, ze ostat bez muza mi je sudene, ale preco? Viem, ze su horsie starosti na svete a vacsie problemy, ale pochytila ma taka nostalgia zo zivota.
Verite na osud.....karmu? Lebo ja ano.
myslis nieco ako nezvratny osud? Verim tiez tomu ze clovek ma dany dopredu svoj zivot ako bude zit. Do akej rodiny sa narodi, ci sa vyda alebo ozeni, ci bude mat deti, ake choroby ho postihnu, aky zivot bude viest, kde bude pracovat a ci bude pracovat, kedy a ako umrie. Myslim ze je to dane a rad by som videl toho kto to urcuje ze niekto ma bezprobllemove detstvo je zo zabezpecenej rodiny vsetko ma ako na tacke a iny sa narodi do rodinych pomerov na p*cu nema sa o koho opriet nema kamosov vsetci sa mu otocia chrbtom a zdravie ma tiez na...
Verim ze maloco mozme zmenit na svojom dopredu danom zivote. A nasilne zmeny napriec osudu si vynutia svoju dan. Ako jedna moja znama nemohla mat deti a isla na umele oplodnenie. Prvy druhy treti.. pokus nevysiel az na siesty lenze v druhom roku dietatu diagnostikovali vazne ochorenie metabolicke a v piatom roku zivota umrelo. Ta zena sa psychicky zrutila ze to dlho ocakavane vytuzene dieta jej vzalo so sebou vsetky nadeje. Normalne uverila tomu ze jej nieje sudene mat deti. Muz ju opustil a ona podlahla alkoholu. Stratila vieru v boha v ktoreho dovtedy verila. Uplne ju ovladla beznadej. Co ine ak nie osud toto nazvat?
V Biblii su opisane iste vseobecne vzorce spravania ako navody pre ludi. Je niekedy jednoduchsie konat v sulade s nimi, ale clovek moze reagovat v nejakej situacii aj uplne inak, na to mame tiez pravo.
Napr. ak niekto do mna kamenom, tak ja radsej uteciem...
kop, biblia je plna protikladov, pretoze ju pisali rozni autori v roznych casovych obdobiach. takze sa niet comu cudovat. dokonca aj slovo panna bolo zle prelozene, neslo o sexualne neskusenu zenu, ale preklad je "mlade dievca". to, ci je panna, sa z toho spojenia uz nemame ako dozvediet :-) ale to len btw.
Ja si o tom vsetkom myslim len tolko, ze existuju obdobia, kedy sa cloveku dari viac a kedy sa dari menej - to uzna kazdy.
Verim vsak aj v to, ze ak sa cloveku dlho nedari, tak sa mu potom bude darit o to viac - tomu uz kazdy verit nemusi.
Jezis zase povedal, ze ten kto ma, tak tomu sa este prida a ten kto nema, tak tomu sa zoberie aj to, co ma.
Duchovne veci si sami protirecia.
V Biblii bolo prepisovanim spravenych viac zasahov nez je slov v Novom Zakone. To sa zistilo vyskumom, o com som cital vcera...
Vyuzijem to, ze fora na nete su anonymne a teda nepozname sa, cize ti mozem na "plnu hubu" povedat, co si myslim bez prikras. A to vobec nechap v zlom, maloktory priatel ti povie uprimne pravdu do oci, aby ti neublizil. Tolko na uvod :-). Za vsetko si mozes sama. Problem nie je v ziadnej karme, kliatbe a podobne. To len ista skupina ludi zvaluje svoje nestastie na taketo a ine okolnosti. Resp. nehladaju chybu v sebe. Ide vacsinou o ludi, ktori maju nizke sebavedomie, nizku sebauctu, boja sa rozhodnuti, zodpovednosti a potrebuju hladat vinnika za svoj zivot, aby sa mohli lutovat a robit zo seba obete.
Neviem, ci tam spadas, ale myslim si, ze ano. Uz len tvoje tvrdenie, ze "skaredsie sa vydavaju a ja celkom k svetu stale nemam stastie" je toho dokazom. Nuz, ine sa vydavaju preto, ze maju zdravy vztah same k sebe, nepotrebuju svoje nedostatky zvalovat na druhych (ved vztah nie je o krase, vsakze?) a stoja si zodpovedne za rozhodnutiami. Pretoze tvoje vlastne rozhodnutia a tvoj postoj k tebe sa odzrkadluju na tvojom zivote, nie je to ziadne stastie, ktore len tak pride a odide. Vies si ho budovat sama.
Tvoje vnutorne pocity sa odrazaju v druhych ludoch. Preto ak nemas rada samu seba, nemozu ta mat radi ani ini. Ludia, co maju radi seba, sa necitia ohrozovani druhymi, neberu ich ako konkurenciu. A naopak, ludia negativne nastaveni vidia v druhych hrozby. Nakolko ty prejavujes uctu k druhym, natolko ju mozu dat oni tebe. Musis si urcit hranice, vediet povedat nie, ale nehadat sa s ludmi, nezvalovat na nich vinu za ich slobodne rozhodnutia a tvoje "nestastie".
Zdravo sebavedomy clovek, ktory sa ma rad, vie byt stastny a vyrovnany aj sam. Vsimaj si takych ludi. Stazuju sa alebo nadavaju na svoj zivot? nie. venuju sa sebe a prirodzene tak privolavaju k sebe ludi "na rovnakej vlne". Toto vsak nie su ziadne ezotericke zakony, ale uplne normalny psychologicky fakt. Takze zla sprava: zodpovednost za tvoj zivot je len tvoja. Dobra sprava: na svojej sebaucte a sebavedomi vies pracovat.
A prečo si si vybrala tú svoju vieru, že existuje nejaká karma, prekliatie, osud,ktorý sa nedá zmeniť a že ostať bez muža ti je asi súdené?
a co je to karma?