Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
aha, hej, to je nepríjmené veľmi, keď je vtedy človek sám. Aj si si sami zavolala sanitku? Neskúšala si volať niekomu z rodiny, žeby prišiel?
Ja som bola dnes sama doma, takže som sa nemala s kým rozprávať a myslela som, že to nepredýcham a zadusí ma.
bože však sa mi zdá, že tí chlapi si nevedia nič vážiť... a vzťahy akoby pre nich boli vzduch...
SORAAAVIAAAAA, KDEEE SIII???
hm, to ja by som nedovolila, si myslím, že to sa tak odcudzíte, že až... aj s malým... kašlať na hypotéku, hádam si vie rozumne zvážiť svoje priority... pýtal sa na tvoj názor?
Vies co myis,ti chlapi su naozaj niekedy uchvatny.Vedia,ze clovek nie je ok,ale aj tak ho stvu.Moj manzel robi v jednej automobilke a niekto mu tam z kolegov navrhol ist robit na 2 roky mimo SR.Povedal,ze si da vsetko o tom zistit a isiel by tam,pretoze by zarobil tak,ze by sme splatili hypoteku a nemali ju na krku 25 rokov.Ale to nie je len tak preboha.Raz za 3 mesiace by sa mozno ukazal doma.A co ja a maly?Ved ho teraz potrebuje,vsetko sa uci.Ja nie som v poriadku.Viem,ze to chce pre nase dobro ale som z toho nervozna.Nevidiet ho taku dobu,si neviem ani len predstavit.Mne je na prt aj z toho,tak na to radsej nemyslim,uvidim ako to dopadne.Hovori sa nieco za nieco ale obetovat vyrastanie dietata,neviem,je to na nom.
ja som mala iba raz taký brutálny stav, že som hovorila, aby volali sanitku, ani rozprávať sa mi dobre nedalo, všetko stŕpnuté, v hrdle hrčať,ani prehlnúť a len odpadnúť a umreť... ale nezavolali sme, som to rozkecali, rozprávali sa so mnou naši kým mi to trochu neprešlo a potom sa mi ako-tak podarilo zaspať. Ale hororový stav mi trval ešte dlho. Len odvtedy viem, že neodpadnem...
Myis toto mávam aj ja, že sa mi zdá, že sa mi nedá nadýchnuť, že mám málo vzduchu a aj ten, čo vdýchnem ide inde než má, tak sa nadychujem zhlboka a potom to vyzerá až tak, že zívam a všetci, že čo furt vyzivujem... no horory :-)Juj aj ja chcem ísť k moru, isto by mi hneď bolo lepšie. Mne je teraz na hovno psychicky, stále sme s frajerom pohádaní, absolútne nekomunikujeme, by som ho zabila...