Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Vsetky priznaky tetanie su velmi neprijemne ale da sa s nimi existovat.U mna je to najhorsie s tou hlavou-mdloby,zle dychanie,videnie a tie zvuky,ktore su ako keby mimo mna.Clovek ma pocit,ze je mimo reality.Ale bohuzial nie je.A just to nevzdam,moze sa ta tetania aj pos..t.Raz som hore a inokedy dole,teraz som rada,ze trochu fungujem vdaka liekom.NO ale je musim,nemam na vyber kvoli drobcovi.
Ano,mam ju potvrdenu tetaniu presne mam napisano:EMG-LAHKA NEUROGENNA TETANIA.
lebo ja som uverila,ze mam tu TETANIU,tak sa snazim liecit len z nej.SM ma moj kamarat.A tak jak si pisala zuf.1choroba ma vela krat rovnake priznaky.Tak ja radsej,po inom ani nepatram.
Mariaa myslis tym,ze mas potvrdenu tetaniu,ze?Lebo MR sa tyka tej skler.m,ktorej sa tu baby boja.Mne tiez povedali,ze mam tetaniu.
uvidzíííme :-) Som písala mail na tú kvapku krvi, vôbec nemám čas ísť tam volať, hrozné so mnou... za chvíľu sa dovalia decká... no cca za hodinku slabú
nie na toto som nebola.Lebo,ja som potom prestala chodit k neurol.a hladla som sama nieco co mi pomoze.
Verim ti ooo,skus tomu verit aj ty.Tesim sa na to ako nam oznamis,ze vysetrenia dopadly dobre.
Mne robili MR pred tromi rokmi, vtedy bola ok, ale aj tak mám obavy... šak medzitým sa mohlo zas niečo rozvinúť, nie? Aj keď príznaky mám furt tie isté a buď stagnujú alebo sa zlepšujú... baby ja už som na nervy, už nech mám po tom piatkovom vyšetrení a viem čo a ako...
A zabudla som mam ju potvrdenu viac ako 1rok asi v rok.4.7.2006 som bola na TETAN.testoch.