Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
caute, tu som..som spala.a venujem sa aj dcerke. vy ako babenky moje?
ja sa citim rovnako...tak-tak...xanax asi už pôsobi lebo len zívam...
OOO, zajtra daj vedieť ako....
ale vidim že asi budes ok...plná života..
Zdeni, ty budes teraz PN? a dokedy?
tak vidím, že už aj Lenka trénuje terapiu úsmevom... parádne. Joj, zajtra by sme mali mať PC už aj doma, tak vás aj poobede budem môcť kuknúť, lebo mi chýbate....Soravia asi buvá alebo prišla malá zo škôlky... :-)Pekný zbytok dňa, odchádzam z práce...
Ahojte,ja som nastastie ziadne vysetrenie s ihlou nepodstupila u neurologa,zato podobnych trapnych skakajucich a abnormalnych dost.Dnes som bola u tej mojej terapeutky,od novembra si dame sedenia po kazdych dvoch tyzdnoch.Dozvedela som sa,ze tetanie sa neda zbavit,da sa s nou zit!Snad mi to pomoze ako pred rokom a bude mi lepsie.Myis moja len si pekne daj na co mas chut,nezabudni,ze papas za dvoch.Ja som nastastie ziadne take chute nemala,tak som ani nepribrala vela.Co sa tyka toho smiechu,tak aj na to treba mat silu,nie vzdy sa to da.Presvedcila som sa o tom za posledne dni.Dnes to nie je ziadna vyhra ale som aspon vesela,no a pri pohlade do zrkadla este veselsia.Sama seba presviedcam,ze to zase prekonam a zvladnem sa dostat z toho aspon ako bude mozne.Keby ma trapilo len trpnutie tela ci krce,tak by som bola rada.Da sa s tym fungovat ale ked mate navaly a tocky,tak tam vam nepomoze nic leb to vydrzat.Dufam,ze som sa nikoho nedotkla ale je to tak.A pritom ani neviem,ako to sproste podvedomie spusta tie stavy.
Som zatial na PN,ale ked Dr. zbada,ze sa jedna o tetaniu, urcite ma vypise. Trpne mi prava ruka, prava cast tvare, krcne svalstvo- to je najneprijemnejsi pocit. Robili mi vysetrenie take, ze mi prikladali nejake elektrody na ruku a dr. sledoval na monitore priebeh, potom mi dali nejaky pas na ruku- nafukali to- podobne ako ked sa meria tlak ,pichli mi injekciu, dr. sledoval priebeh na Pc, obcas mi kazal, aby som mu stisla palec, necitila som krc , bolo tam riadne zima, okno mali pootvorene a robili mi vysetrenia.Musim si pozriet nejake volnopredajne lieky proti krcom. Neporadite mi, neviete, co sa da kupit bez receptu. Kupila som si Magne B6 a Calcium, ale to sa mi zda malo. Vypisala som si dotaznik - na nete som nasla stranku, kde liecitel pomaha aj na dialku, som zvedava, ci mi odpise. Ked lekari sa takto k nasej diagnoze stavaju, musim nieco skusit. Idem skusit Pilates cvicenia na chrbat.
zdenka:) ahoj? ake mas priznaky? aj ti niečo trpne?
a si stale PN? lebo aj ja som teraz mam Xanax tak uvidime..
ale nejak ma točí:(((
a co vysetrenie? dostala si krc do ruky alebo podla coho ti to diagnostikovali?
Ahojte, prave som prisla z EMG vysetrenia ,potvrdili mi tetaniu, vravela som lekarovi o svojich problemoch a on nic. Ani mi nic nepredpisal, poslal ma s vysledkom k obvodnej lekarke, ktora mi pri poslednom vysetreni povedala, ze tetania nic nie je.Takze som tam, kde som aj bola- ziadne lieky, nic. Som sklamana, ale co narobim, musim bojovat.
baby ja ked som bola u neur. tak som plakala..a potom so zatvor. ocami chodila po ordinacii, ruky pred seba atd atd..neskakala som ani spendlik..ale to si viemaj sama prejst po tele spendlikom aj vlasom a citim to...
Aj mne to robil, ale ja som bola oblecena.. Pripadala som si ako na spartakiade.. Naco vlastne svieti do oci a pozera do hrdla?
Myslim,ze to vysetrenie zo spendlikom,alebo nejakym ostrejsim predmetom patri do uplne bezneho neurologickeho vysetrenia. Vam to nerobili ci ste neboli u neurologa? Doktor mi prechadzal jemne spendlikom po tele,lezala som v spodnom pradle na vysetr.stole. Sledoval tym ake mam reflex.ci vobec reagujem na roznych miestach atd... proste sranda... bolo to neprijemne,ale co uz.... Svietil mi baterkou do oci,musela som nimi pohybovat.Na jazyk sa mi pozeral,skakala som raz na jednej ,raz na druhej nohe.Tak som musela akoze po rovnej ciare ist. Zo zatvorenymi ocami sa prstom nosa trafit. To vsetko len v spodnom pradle ako somar ;-) No a este aj s tym kladivkom . Este dodam,keby som tam bola sama pri vysetreni,tak slak to trafi,ale manzel sa na mna pozeral ako na najatu ;-))) Jooj smejem sa ;-)
Caute baby, bola som v obchode, kupila som si celu Merci cokoladovu bombonieru a uz som ich pozrala snad asi desat.. Seriem na depku, uz ma nebavi sa tu stresovat jak taky idiot, ked ma porazi tak ma porazi a potom pojdem na vozicku za vsetkymi doktormi, co ma liecili a pekne im vycinim!!