Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Ahojte dievčatká, pekný deň... Ste vybuvané? Konečne ustal ten hrozný vietor, takže je to fajn. Ja čakám na tie výsledky VEP-ka, budú až po 13-tej, ale určite dám vedieť Soravia, neboj nič. Sa priznám, že začínam byť trochu nervózna, či niečo zistia... Ale vydržím, no. Ako podľa mňa je to s tou tetániou tak, že dá sa s ňou naučiť žiť, ale keĎže je to vec našej psychiky, tak nám to nikto nemôže vyliečiť, záleží ako si ju nastavíme, teda tak tomu ja rozumiem. Proste tetánia je diagnóza na celý život, ale dá sa s ňou naučiť fungovať relatívne normálne...aspoň teda ja to mám takto usporiadané...

zdenka

ivanan, ahoj, dakujem za radu, dufam, ze mi dnes dr. nieco predpise. Mydocalm je len na lekarsky predpis, ale mam znamu v lekarni, tak snad by to nebol problem ho kupit aj bez receptu. Vsetkym vam zelam krasny a pohodovy den bez problemov a bolesti.

zufala

Ahioj Ivanan,ona mi priamo povedala,ze s tetaniou sa neda nic robit/mozno to myslela tak,ze sa to da zmiernit liekmi ale nie je to vyliecitelne/ale s tymi panickymi stavmy mi pomoze,aby som bola schopna existovat.Tiez som z toho nebola nadsena,pretoze ja som tiez niekde citala,ze sa to da liecit.Tak neviem,co si mam mysliet.Dufam,ze mi tie sedenia pomozu aspon do takej miery ako naposledy.Nechcem byt cely zivot ako troska,tak vyskusam vsetko,co moze aspon trosku zmiernit tie stavy.Take veci,ze trpnutie,bolesti na hrudi co vystreluju akoby k srdcu/to mam teraz/ mna uz nedesia,s tym sa da existovat,to je u mna to najmenej.Ja musim byt v stave ist niekam von sama ci s malym a netrpiet pritom silnou zavratou.Ale neboj sa,asi si ten miernejsi pripad a tvoj problem sa da riesit liekmy.Nie sme na tom vsetky rovnako.Mariaa,rada som si od teba nieco precitala,vzdy si taka zlata.Myis,asi sa uz nestihneme,idem uz spat aj maly konecne zaspal.Vela oddychuj,popiseme zajtra.Tiez vsetkym prajem dobru nocku,pekne snicky a zajtra nicim neruseny den.

[zruseny12]

Ahoj zufala,pisem len tak na rychlo.Lebo vobec nemam moznost byt pri PC.Ten B-komplex su vitaminy skupiny B,ktore pomahaju prekonat stres.Ale ci mozes brat s tymi liekmi co si pis.to neviem.Porad sa v lekarni,alebo u lekarky.A dobry je B-komplex Forte.Zajtra mozno budem mat viac casu tak sa ozvem.Prajem pekny vecer a mozno aj dobru noc.Urcite ti maly citi.Prajem mu pekne snicky.Aby sa mu dobre spalo aj TEBE.Vsetkym prajem pokojnu noc.PA

myis

Babky, uz sme dlho nespomenuli nasu sm.. To je fajn, ideme asi cez take iste etapy.. Ivka, vraj sa da dobre zistit, ci mas poruchu citlivosti, ak si prejdete vlasom po rukach a nohach.. Ak necitite, je to v prdeli, ha ha.. Zachvilku trandim domkov takze vas asi na hodinku opustim, ale to uz budete pocitat ovecky asi. Ivka, ja uz neviem tiez ku ktoremu doktorovi "od radosti" skocit, ale citala som niekde, zevraj doktori neliecia cloveka ako celok ale po castiach, co je velka chyba, lebo vsetko na seba navazuje..

ivanan

Čaute babky, vždy mám čo robiť kým si zhrniem všetky vaše správy za deň.
ooo najprv som sa popozerala do zrkadla a
poriadne som sa mala chuť vysmiať:-))))).
Mali ste:-)) zážitky aj som sa na nich narehotala. Ináč tú spartakiádu v spodnom prádle som absolvovala aj ja, no bolo ponižujúce pre mňa, že sestrička mi na začiatku povedala aby som sa vyzliekla, no začali asi 10 min. riešiť admin. veci a ja som len tak stála ako taká xy pri stroji do kt. búchala, sestrička potom otvorila dokorán dvere- išla niekam preč. To akože nemalo chybu.
Zufala úplne si ma šokla tou správou, že máme stým už navždy žiť- baby to nezvládnem- ani si to len predtaviť.Mne doktorka pri vyšetreníEMG povedala že sa to dá pekne liečiť-bola súkromná- idem k nej v nov.
Zufalá, nevieš ako to vlastne vzniká- môžme sa za to obviňovať, že sme zanedbávali svoj zdr. stav-čo myslíš?
Myis,aj mne ide dnes , ale asi posledých 5 dní rozdrapiť hlavu- k doktorom chodiť už tiež nechcem , lebo si myslia,že si sa prišla vyžalovať, všetko zveličuješ, ale vôbec nechápu, že to neni iba jedna bolesť, ale je to bolesť sprevádzaná, ďalšími, a že naozaj ťa okrem hlavy bolí aj niečo iné.
Zdenka mne do istého času tŕpla ruka, neriešila som to, no keď mi začala aj tvát išla som k neur. a dala mi MYDOCALM, poviem Ti že je úplne super, nemávam vôbec už kŕče, no tlakov na hrudíku spojených zo záchvatmi sa neviem zbaviť.A hlavu mi ide roztrhnúť. Neviem však Zdeni, či to je volne predajné.

myis

ahoj zlaticko, som rada, ze ti je lepsie. Mne to preslo, mohlo to byt aj kyselinou, lebo stale z toho tehotenstva vraciam a niekedy ma pekne pali zaha. Ja neviem.. Dufam, ze sa tu zjavis este. Ja buduci tyzden v utorok mam tu MR.. Ja robim tento tyzden poobede a aj mi to vyhovuje, lebo rano mi byva tazko od zaludka. Boztek teba aj malemu (manzelovi nie, ha ha)

zufala

Ahoj myis,co robis este v praci?Hybaj domov oddychovat.Moj maly aj manzel si poobede este zdriemli a tak su teraz culy ako ryby.Ja by som uz spala ale oni su plny energie.Tak musim drobca unavit a za taku hodinku ho skusim uspat.Som rada,ze ta uz nepicha pri srdci,aj mne to preslo,a ta hlava prejde tiez.Neviem,ci ma sem este dnes pustia,ak nie tak vsetkym dobru nocku.

myis

Caute baby, sedim v robote, nuda ako svina, prestalo boliet pri srdci a tresti hlava.. Asi tak. Soravia, mne bolo na Xanaxe super, nemala som ziadne stavy.. A zo zaciatku som bola unavena, ale potom to preslo. Tu sa to vola Trankimazin..