Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
ja myslím, že čoraz viac mladých chlapcov má takéto problémy. to si pohnojil s tými liekmi, to sa nesmie len tak vysadiť kedy si zmyslíš, už aj to choď povedať doktorke...
Donatello ja si myslim,ze to moze suvisiet s tym,ze si tie lieky vysadil.Citala som,ze ich/to je jedno ktore/treba brat minimalne po roka,aby sa to ako tak upravilo.Mal by si navstivit lekara,ktory ti ich predpisal a poradit sa,ci ich mas brat.Tvoje stavy velmi dobre pozna vacsina z nas co si tu piseme.Niektori/ako napr.ja s tym bojujeme uz niekolko rokov.Ale kazdemu pomaha nieco ine.Mne poslednych par dni nic,som uplne odstavena z tohoto pocasia asi.Niekedy sa da nevsimat si to az tak ale vacsinou to clovek musi pretrpiet.Drzim palce aby si zistil co pomaha aspon trosku to zmiernit tebe.Tiez sa mi zda,ze tymto ochorenim trpi viac zien ako muzov alebo telesna ci psych.choroba si nevybera.Sme len ludia.Golda,aj ja som mimo,uz nech nam je lepsie.Musime vydrzat a dufat.
Moze nejako suvisiet moje zhorsenie stavu s tym, ze cez leto som cele tri mesiace nebral Cytalopram Actavis,ktore mi lekar nakazal uzivat aspon pol roka a teraz som ho zacal opät uzivat. Mam caste zavraty,citim sa slaby,mam nejasne videnie,pocitujem pocas dna stale unavu,strasne rychlo mi bije srdce(okolo 100), zase mi v dopravnych prostriedkoch a v uzavretych miestnostiach byva zle,trpne mi lava cast hrudnika a ruka. Cez leto ked som vysadil lieky a uzival som len Magne B6 mi bolo dobre,sem tam som pocitil nevolnost,ale dokazal som to rozdychat a teraz sa trapim uz cely mesiac. Raz mi je lepsie a raz zase horsie,prichadza to na mna necakane,staci ze len trocha zacnem premyslat nad tym, ze mi je akosi spatne a uz to na mna ide ako hurikan. Aj dnes som musel opustit v skole triedu a odist si lahnut. Stale sa s tym ucit bojovat,ale neviem si predstavit s tym viest boj do konca zivota. Ako mam tomu predist, alebo aspon potlacit tento stav. Je to normalne,ze tetaniou trpia vacsinou zeny a ja som mlady chalan? Prosim vas o nejaku radu ako to nejako "rozchodit". Dakujem
Vlamonka,aj na ten musis vladat a mat chut.Zase len robota pre cloveka ked mu je totalne na prd.Ale inak ho mozem a rada.Ha,ha.
nooo tak to hej, len či ho môžeš praktizovať kedykoľvek a kdekoľvek... asi by bolo dobré mať v zálohe aj niečo iné :)))))
Baby nesmiete sa upínať na lieky, musíme si vymyslieť každá niečo, čo nám rýchlo odvráti myseľ, niečo čím si prestavíme psychiku na inú vlnovú dĺžku, keď nás to chytí...
SOm sa medzičasom premiestnila domov a skúšam ten nový PC, ide rýchlejšie ako tá stará šunka, xi
Joj, Soravia mohli by sme si spolu zaspievať, škoda, že sa nepoznáme osobne... Lencok ja mám 27 a všetky sme tu hrozne mladé. Ale celý život ti nebude zle, to sa neboj, postupne sa to naučíš ovladáť, všeličo sa dá...