Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bývanie s priatelom

Príspevok v téme: Bývanie s priatelom
slnecnica

Sme spolu už pár rokov, ja mám vlastné bývanie, on býva s rodičmi v inom meste, máme krátko pred 30tkou. Spolu sme vačšinou len cez víkendy, pretože pracujeme a máme aj záujmy, ktorým sa chceme venovať. Obaja sme akční, takže sa snažíme chvíle trávené spolu užiť si, čo najviac.
Problém je v budúcom bývaní, kedže ani jeden z nás nechce odísť z mesta, v ktorom býva. Rozprávali sme sa o tom milión krát, ale obaja sme v tomto veľmi tvrdohlaví. Mne by sa skomplikoval život tým, že by som bola pod dozorom jeho matky, cesta do práce by sa mi podstatne predĺžila, jeho drží doma koníček, ktorému sa venuje a nikdy by som nenútila vzdať sa ho, keďže ho miluje (až po mne) :-)
Ako by ste to vyriešili vy?

slnecnica

Mala som komplikovanú minulosť, prečo si komplikovať aj budúcnosť? Kto so zdravým rozumom by to spravil?
Verím tej vete, pretože viem, čo to pre neho znamená. Len nie som z tých naivných dievčat, ktoré by šli za chlapom aj na koniec sveta a obetovali by pre neho všetko.
Nezdá sa mi, že sme málo spolu. Od rána do večera pracujeme, preto sme radšej spolu naplno cez víkend. A to, že mám chlapa, neznamená, že sa prestanem venovať aj sebe alebo svojim priateľom. Viem, že to znie možno sebecky alebo že ho nemilujem, ale ja som jednoducho taká.

zewa

V zasade ale ty nechces odist odtial, kde teraz si ("Mám si nechať zničiť život jeho matkou?", "Mne by sa skomplikoval život"). Takze bud to on bude akceptovat a pride za tebou alebo nie. A este ta jedna veta, ktorej ani sama neveris, hlavne tomu v zatvorke: "nikdy by som nenútila vzdať sa ho, keďže ho miluje (až po mne)".
Inak tisne sa mi otazka, ci sa vy vobec poznate, kedze ste tak malo spolu a este sa aj venujete svojim rozdielnym konickom. Otazne je, ci keby aj spolu byvate a to je jedno uz kde, by ste boli spokojni s tym ako zijete. Neviem, ci chces mat deti alebo nie, no stoji za uvazenie, ze ako by to potom u vas vyzeralo.

rapopo

Vsak jednoduche - co je na pol ceste medzi vami - najdite nejake vhodne miesto a nevyhody si tak rozlozite na obe strany.

slnecnica

Neočakávam, že príde ku mne. Ja nemám problém vzdať sa bývania. Navrhol aj iné miesta, ale všetko to boli diery, ktoré by nič nevyriešili-stále by mi to komplikovalo prácu a neboli dosť ďaleko od jeho matky:-)
Neviem, či je bambino, on sám si s mamou príliš nerozumie, pretože ona ho chce ovládať a on bojuje. A okrem toho nie každý si môže dovoliť vlastné bývanie v akomkoľvek veku.

zuzi74

Ty nechces ist byvat do jeho mesta kvoli dlhej ceste do prace, on sa nechce vzdat svojho bydliska kvoli konicku, co znamena, ze kazdy musite byvat samostatne. Zahada vyriesena.

flegma

mozno prestahovat sa do jeho mesta, ale nie k jeho rodicom, teda neviem, ci by bola moznost predat vlastny byt a zohnat si nieco tam v primeranej cene

nazor456

a co vam brani ostat tak ako ste? mate cas na svoje zaluby aj na seba, ved nemusite sa vidiet denne, ci ano? lebo ak ma vas vztah zatial smrnc takto tak si to nechajte takto a ked to bdue vazne a nikto neustupi pootm hladajte kompromis. Ale vidim to tak ze je mu u mamicky zjavne velmi dorbe, nebdue to ten typ co vyuziva domacu pohodu?

ak mas vlastne ani za svet ku "svokrovcom" nechod

zewa

Takze v sebe to uz mas vyriesene. Ocakavas, ze pride on k tebe. Zalezi na tom, ako velmi je ku svojmu konicku priputany. ALE mali by ste sa spolu porozpravat. Ved to musi byt strasne nervy dufat, ze ten druhy to pochopi. Myslim, ze nepochopi a uz vobec nie chlap. A to, ze pred 30tkou este byva s rodicmi. No co povedat? Velke bambino, tak sa tomu dnes hovori.

slnecnica

Zewa, neboj, ešte som neprišla o rozum...odjakživa si hovorím, že s rodičmi nikdy, či už s vlastnými alebo priateľovými