Sme spolu už pár rokov, ja mám vlastné bývanie, on býva s rodičmi v inom meste, máme krátko pred 30tkou. Spolu sme vačšinou len cez víkendy, pretože pracujeme a máme aj záujmy, ktorým sa chceme venovať. Obaja sme akční, takže sa snažíme chvíle trávené spolu užiť si, čo najviac.
Problém je v budúcom bývaní, kedže ani jeden z nás nechce odísť z mesta, v ktorom býva. Rozprávali sme sa o tom milión krát, ale obaja sme v tomto veľmi tvrdohlaví. Mne by sa skomplikoval život tým, že by som bola pod dozorom jeho matky, cesta do práce by sa mi podstatne predĺžila, jeho drží doma koníček, ktorému sa venuje a nikdy by som nenútila vzdať sa ho, keďže ho miluje (až po mne) :-)
Ako by ste to vyriešili vy?
Bývanie s priatelom
slnecnica - ako kto...ja mam v okoli same rozvody, deti uz väcsie alebo velke a muzi chcu slobodu a karieru a uzivat si ;DDD
tak si vyber
rozhodni sa podla seba, aby si bola stastna, musis vychadzat zo svojej podstaty
ak to on toleruje, tak najdete cestu
chces vobec dieta? myslim skutocne
su zeny, ktore dieta nechcu a je to uplne OK, nie je to povinnost
slnecnica - ale co by, takych zien je viac, ako si myslis ;-), no tak si to s nim pories, prejdite rozne varianty a potom napis vysledok diskusie
Po všetkých príspevkoch mám pocit, že najlepšie by bolo sa rozísť a ja ostanem celý život sama, pretože chlapi majú vo svojej podstate byť pánom a vlastníkom
Česť výnimkám
Asi si kúpim mačku
Tak ešte vysvetlím jeho vzťah k rodičom, resp k matke
Nerozumejú si, on sa v podstate chodí domov len vyspať. Mama ho chce zneužívať, využívať, robiť si z neho poskoka a ak nieje po jej, tak je oheň na streche. Boli už aj také doby, keď spával v stodole :-) Bojuje s ňou. Keď som s ňou mala konflikty, tak vždy bol na mojej strane.
A raz povedal vetu, ktorá sa mi vryla do pamati-Nikdy nedovolím, aby moje deti ovplyvnovala moja matka
Áno Maoam, som taký typ, ale ten môj mi to toleruje. Zakaždým som mala niekoho, komu sa to nepáčilo, kto ma chcel doslovne vlastniť. A keď som spoznala tohto partnera, tak som začala dýchať. Ja viem, že je to pre vačšinu ludí nepochopiteľné, že nepotrebujem byť na ňom nalepená
0vecka - no to si zabil, mas Recht, kamoska (30r.) riesila prave podobny pripad a presne o tomto to bolo, co opisujes, doslova, nastastie jej doplo a rozisla sa...
Slnecnica: k tvojmu pripadu, ty vidis do vasho vztahu a poznas si priatela najlepsie, podla mna si este v miernom soku po tom, co padla ta otazka smerom k tebe(zacinas vazne premyslat nad tym, aka by bola realizacia), uprimne osobne si myslim, ze priatel sa nevzda ani farmy, ani byvania u rodicov + hoci poznam muza, ktory bol na materskej (ale nie na SVK), bol to pripad, kedy jeho zena zarabala 3x viac ako on a on je velmi obetavy typ a proste chcel ostat s tymi detmi doma a aj to potiahol 15 rokov (teraz uz obaja robia, deti su velke), no ale k tebe - zda sa mi vysoko nepravdepodobne, ze by tvoj priatel zvladol babo + farmu paralelne, podla mna najskor to dieta skonci v rukach svokry.....nic v zlom a nechcem ho tym nijako podcenovat, ale on nevie a nevie si predstavit, co take dieta obnasa a realita by ho sokla
takze asi tak, no way, potom by si od svokrusi, aj keby ste byvali inde a s vysokym murom pocuvala uplne ine veci, oproti terajsim ovela horsie, od krkavcej matere skrz toho, ze ONA ti vychovava dieta, kym TY chodis do roboty a chudacik jej synacik musi driet na farme a este aj byt na materskej...
ak zarabate cca. narovnako + on ma este aj prijmy z farmy, zaraba on viac ako ty + tym, ze zije doma, ma asi nizsie vydavky na zivot, ako ty...mozno sa mylim, mozno nie
netvrdim, ze je vadny, ste uplne odlisne typy a mne ty osobne prides ako typ, ktory sa skor hodi do mesta a na velmi nezavisly zivotny styl
ale skor by si bola ochotna viac obetovat a urobit kompromis - ako on, ale neskor by si podla mna velmi lutovala a skor ci neskor by ste si to v hadkach jeden druhemu vyhadzovali na oci
ste asi dost rozdielni, najviac mi v tom vadi to, ze byva doma a nezda sa, ze to mieni zmenit a svokra ta nema uz teraz moc v laske....hm, keby bol on iny typ, tak by sa aj dalo, ale on neodide, chlapi nahovoria kadeco a potom skutek-utek
cest vynimkam
On aj ja myslíme úplne vážne, že by cca po roku ostal na materskej. O financie strach nemám, pretože zarábame približne rovnako, plus on má príjem aj z farmy.
A to, že sa môže čokoľvek...ak by mal na to človek stále myslieť, tak nerobí žiadne rozhodnutia a v podstate ani nevychádza z domu...lebo, čo ak by ho zrazilo auto...
pokial chces rodinu, s dietatom, s obmedzeniami musis ratat. aj ked ma dieta dvoch rodicov, v prvom rade, ty si matka, a ci chces alebo nie, ty sa staras, on je zivitel, prve roky to tak je. niektori muzi sa staraju o deti, ale vies ako ich je malo? a ako matke ti neda, sa nestarat a budes obmedzena, to si pis. ked bude dieta chore, bude sa treba o neho starat, ked bude babo, batola, to mas 24 hodin denne. dieta ta bude obmedzovat. nemusis mat pocit ze si na neho odkazana - mali by ste to vnimat obaja tak, ze kedze ty sa musis starat o dieta, je samozrejmnostou, ze vas zabezpeci, lebo ste jedna rodina. ale bohuzial co pozorujem aj okolie, kazdy muz pomaly chape dieta a zenu ako obmedzenie svojej osobnej slobody a prcha. ty sa tiez nechces nechat obmedzovat - co bude s dietatom? to nie je vec. ani zviera. je to clovek ktory vas bude oboch potrebovat dvadsat rokov. to su vazne veci. musite si byt obaja isti tym , co robite. a zivot prinasa prekvapenia. mozete prist o pracu, o zdravie, o zivot.
Mňa to so zvieratami baví, viem si tam predstaviť život, aj život našich detí. Len asi budem potrebovať občas uniknúť do svojho sveta
Tak to teda zhrniem:
1. ustúpi on
Nechá to, čo ho baví, z čoho má radosť a nájde si niečo iné čo ho bude baviť
2. ustúpim ja
Postavíme okolo nášho domu vysoký, ale fakt vysoký múr a ja trochu obmedzím moju nezávislosť
Ja len možno potrebujem počuť, že je v poriadku, ak sa chce o mňa niekto postarať
Dieťa má predsa dvoch rodičov
soffa, už som písala, že s jeho mamou by som nikdy nebývala