Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Byť či Nebiť : Vegetarián

0vecka

2 GoFruit akoze nevedia stravit? to xces povedat ze ked zjem meso tak ho vyseriem bezo zmeny?

a ake ustrojenstvo ma ladovy medved? ten sa totiz zivi len mesom pokial viem ...

GoFruit

Danny to mas nejak nepresne. V ziadnom pripade nemame traviace ustrojenstvo bylinozravcov. Vegeteriani ani vegani aj tak nespasaju travy a byliny. Najviac sa nas traviaci trakt podoba ludoopiciam a teda plodozravcom ktori ale nie su uplni vegani lebo pojedia kadejaky hmyz nasvojom zradle. Ludia ale maju jednu zvlastnost a to ze narozdiel od masozravych a inych zvierat zeru svalovinu co je najmenej vyzivne a zvierata jedia vsetko okrem svaloviny co je super vyzivne a nevaria cim nenicia ziviny a emzymy ktore im to potom pomozu stravit. Kym clovek varenim este aj tu trochu enzymov znici a potom to jeho telo nevie travit. Masozravce maju mavyse kratke creva cize maso rychle prejde a vyseru ho bez toho aby sa tam zdrziavalo a hnilo. Co ludia nemaju a potom ich prdiky nadherne vonaju lebo im to tam krasne hnije.

0vecka

2 Danny2103 ze najnovsie vyskumy :-D pridaj k tomu este ze americky vedci a mozes sa stat pisatelom nejakeho bulvaru....

a co taky ladovy medved? neviem ake ma crevo ale jeho pribuzny klasicky medved sa zivi hlavne vegetariansky takze typujem ze by si aj ladovemu nariadil vegetariansku dietu :-P

Danny2103

Mäso vôbec nieje nevyhnutné pre človeka. Zavináč má velmi nepresné informácie. Najnovšie výskumy preukázali, že proteíny získané z mäsa sú menej kvalitné ako rastlinné (rozumej ovocie, zelenina, orechy, atď.) A vitamíny ti tiež nebudú chýbať. Skôr ti budu chybať ak budeš všežravcom.
Človek má dokonca tráviace ústrojenstvo vyvinuté ako bylinožravec (dlžka tenkého čreva).

Ked sa na to pozrieme vidieckym rozumom, tak je skôr nechutné že jeme mrtvoly zvierat.

Z morálneho hladiska tiež nieje zabíjanie zvieratiek najlepšie.

0vecka

- nemozes si dat meso
- ak chcet ostat zdrava musis planovat co zjest

+ lacnejsia strava

ci to ma nejake ine plusy to nevim. kedze nejakeho mesariana nepoznam ono vecsina ludi su vegetariani a k tomu zjedia nejake to meso