Prosím, chcela by som vedieť plusy a mínusy vegetariánstva.
Ďakujem !!!
Byť či Nebiť : Vegetarián
mäso keby nebolo plné parazitmi, antibiotikami a hormónmi, by bolo aj možno zdravé ;-)
a mäso by sa nemalo jesť viac ako dva krát týždenne ;-)
Ok ovecka pochop ze sa nechcem hadat mas svoj naxor a ja ti ho neberiem.
Detia presne tak. Najviac su proti vegetarianstvu a celkobo zmenam ludia co to ani neskusili a nemaju sajnu ci by to bolo lepsie alebo horsie. Ako moji rodicia a sestra vkuse maju problem s mojim vitarianstvom pricom som rozhodne najzdravsia z rodiny a oni behaju vkuse po lekaroch a to rodicia su este dost mladi a setra je mladsia odo mna ale oni ma kritizuju ze ja nedopadbem dobre. Lebo oni dopadli extra...
2 GoFruit praveze vlastne skusenosti su slaby indikator. Moze sa stat ze prejdes na vegetariansku stravu a pride ti zle a nemusi to mat nic s tym ze nejes meso a naopak.
Okrem toho ja si to meso varim a napr. niektory ludia konzumuju aj surove meso napr tatarsky biftek a podobne...
Podla mna skratka nemas ziadny silny argument okrem toho ze ty tvrdis ze si vegetarianka a ze sa tak citis lepsie...
Som 13 rokov vegetariánkou, od mäsa (ktore som rada jedla) som sa nastastie totalne oslobodila. Vyskumy, nevyskumy, vidim, co sa somnou deje, odkedy nejem mäso. Citim sa ovela lepsie, nez kedysi, ked som jedla mäso, nemam ziadne zdravotne problemy. Jem vsetko, okrem mäsa, samozrejme aj okrem ryb. Stravu mam rozmanitu a krvny obraz super. Doktor mi povedal, ze by bol rad, keby ho taky on mal. Bol prekvapeny, ze som vegetarianka. Krv som si dala urobit len tak asi po 10 rokoch. Stat sa vegetariánom vôbec nie je tazke. Treba jest vsetko, co je zdrave a dbat na pestru stravu. A nie iba vylucit mäso a zit na polotovaroch, sladkostiach a pod. Nuz, ak to niekto tak robi, potom sa niet co divit, ze je chory. U nas sa vari denne, (teda nejeme len travu:))naucila som sa varit vegetarianske jedla, ktore maju velky uspech aj u nasich priatelov, ktori mäso jedia. V rodine nas je 6 vegetarianov, kamosky mam 2 veg a klopklop, doktorov veru nepozname, pevne verim, ze to tak aj zostane.:)
Ktovie co by si mal v zachode keby si to maso neuvaril do makka .... no dobre fuj nezaujima ma to. Nech si kazdy utvori vlastny nazor a najlepsie je z vlastnych skusenosti....
2 GoFruit ano ale to su inaq nestravene zvysky ako u ludi meso :-P v tyh exkrementoch vidno casti travy atd...
Ovecka panda z toho vychadza velmi zle lebo ma traviaci trakt masozravca a zivi sa bambusom a preto ho musi chudatko pozierat strasne obrovske mnozstva a netravi jejto a velku cas vysere nestravenu.
no dobre tu som sa mylil :) vyzera to tak ze polarny medved ma traviaci trakt mesozravca ale tekisto ho ma aj panda ktora sa mesom vobec nezivi... Podla mna by sme nasli viac podobnych prikladov skusim pohladat...
Kazdopadne teraz ten tvoj argument u man stupol z komickeho na slaby :)
co sa toho dr HOWELLa tyka napis mi aj krstne meno google mi vyhadzuje viacero..
Ovecka nie som odbornik a preto som si pomohla internetom. Pisu ze je to masozravec a podla toho ma aj usposobeny traviaci trakt a KRATKE CREVO ako vsetci masozravci a preto by sa nevedel zivit bylinami.
2 0vecka pytal som sa napr na ladoveho medveda je to podla traviaceho ustrojenstvo bylinozravec alebo mesozravec a cim sa zivy mesom alebo zeleninou?