Prosím, chcela by som vedieť plusy a mínusy vegetariánstva.
Ďakujem !!!
Byť či Nebiť : Vegetarián
2 rhea jj ale neni to 100% info. Ale som to pocul v jednej skeptickej diskusii takze si myslim ze by to mohlo sediet lebo ti diskutujuci nemali motivaciu uznat ze vegetarianstvo je fajn.
jedna kamaratka bola vegetarianka a mala nieco s pecenou. Nejako ju dali dokopy ale lekarka jej vravela ze sa jej to asi vrati ak nebude aspon obcas jest meso.
Akoze ja to beriem ze taka konzumacia mesa ako u mna ze kazdy den na obed kuracie prsia nieje tiez ta najzdravsia ale vegetarianstvo je skratka len dalsi extrem.
Podla mna ked ma niekto problem ze zvieratka zomieraju tak nech je meso raz do tyzdna a hotovo.
..moze byt, ze ked si daju sakra bacha, tak nemaju deficit, ale podla mna je to tazke, musia jest len fortifikovane- obohatene potraviny tymto vitaminom- ako som pisala, podla mna to prirodzene nie je, to je umelo vytvorene... taky vtip na odlahcenie z jednoho filmu- veganstvo a vegetarianstvo je super- az na ten neustaly hlad :))
2 sara Gary Yourofsky je proti speciesismu... to je ako keby si sa pytala bigotneho katolika ze ci je rozvod spravny. Proste ten clovek uz z presvedcenia bude proti konzumacii mesa takze nejaka objektivita u neho nehrozi.
inak pekne zdroje tu postujete :)
2 rhea zase som pocul ale nevim ci je to pravda ze ked si davaju vegetariani fakt pozor co zjedia zevraj je mozne nachytat vsetko aj bez mesa ale to musia jest podla tabulky pritom mesozravci ked si daju k mesu aj trosku lubovolnej zeleniny tak su zasobeni...
ja napr jem len kuracie bravcove hovadzie a tak len ked sa tomu neda lahko vyhnut. Preto mi byvali kolegovia nadavali do vegetarianov.
daj si do youtube - Gary Yourofsky, ma tam prednasku ktora je aj s titulkami a nepochybujem o tom, ze sa rozhodnes byt vegetarianka :) mozno budes uvazovat aj nad veganstvom
vegetariani musia doplnat B12 z tabletiek, tak ja dedukujem z toho, ze to nie je celkom prirodzene... a enzymy-bielkoviny sa znicia a rozlozia v kyslom prostredi zaludka ako vsetko ostatne, takze to je jedno ci varis alebo nie... akurat fajnovo parazity nachytas...
2 GoFruit jj ezoterik je tym ze si vecsinu tvrdeni vycucal z brucha... Okrem toho vyskum a najem v tejto oblasti nefunguje tak ze pride niekto a zrazu objavi ze doteraz sme jedli totalne nahovno a treba to zmenit. Ono to vecsinou byva spustou ciastkovych vyskumov teda objavi sa najprv nejaka korelacia potom skusaju ci je tam aj kauzalita atd a ne ze pride typek a povie ze takto to je a nevie to nijako podlozit...
Proste to co ty hovoris je ezoterika a preto si nemyslim ze je dobre ked to tlacis do niekoho kto uvazuje nad vegetarianstvom.
Co sem pleties bretharianov?
Ved pisem ze vedci niekedy nemaju zaujem skumat niektore veci. Jaj tebe nejde o mna no to mi odlahlo ale zas tvoje tvrdenie ze vyznamny gastroenterolog co vyliecil tisicky ludi je ezoterik je dost silne a tym padom pre mna diskusia s tebou konci lebo neznasam ked niekto ocividne prekruca pravdu. A zhadzuje druhych a nazyva ich ezoterikmi len preto ze sa mu nepaci co robia pripadne ako liecia.
A este jedna vec: k tomu ze niektore veci medicina neskuma a dokonca ich znevazuje, viem si dobre predstavit ze dr ktory hlasa zdravu vyzivu nebude velmi oblubeny v medicinskych kruhoch lebo vsak keby svsetci zdravo jedli mali by doktori asi dost malo prace vsakze.
Tak ale zjavne je hiromi aj tak dost vyznamy a dost ledi vyliecil a to je to co zaujima mna. Pretoze doktori sice liecia ale teda ze by som poznala dlhodobo vyliecenych ludi bez potreby zrat tablety cely zivot hm to teda nie ale tak nepoznam vsetko vsakze.
A dr howell sa ti cim nepaci? Ten pise teda narozdiel od toho japonca dost vedecky a uvadza co stranka to x pokusov na zvieratach... tak to uz vedeckejsiu publikaciu si ja predstavit neviem (niezeby ale nebola)
2 GoFruit mne nejde o teba ale tu sa niekto rozhoduje a ty mu radis na zaklade ezoterickych informacii a to je ten problem.
inak nazor jedneho vedca je naprd. Ono to zacne byt relevantne az ked si to iste mysli viac vedcov alebo ak zavladne vedecky konsenzus.
aj breathariani su si isti ze maju pravdu a maju podobne zdroje ako ty.