Ahojte.. viem, že je tu téma silikonove prsia, kde je milion prispevkov, no tam sa pise o vselijakych doktoroch, mna by zaujimal nazor dievcat, ktoré boli u doktora Červeňa. V piatok mam termin konzultacie, operacia neviem kedy bude .. mozno este tento rok, mozno buduci .. mne je to v podstate jedno, aspon si este nasetrim :) chcela by som vediet cely priebeh, kolko tyzdnov trva zotavenie, ako dlho nemozem pracovat, sportovat, ci to velmi boli a ci to nikto z vas neolutoval :) z coho pozostava predoperacne ? za akykolvek nazor ci prispevok vopred velmi pekne dakujem ..
Silikónové prsia - MUDr. Červeň
kordelia22
no ja poznám jedno dievča,ktoré malo rez popod pazuchu a nemala tiež silné bolesti,tiež sama všetko zvládala a nefrčala na žiadnych silných liekoch,analgetikách... Ja som tiež nebrala lieky stále a ak, tak hlavne na noc,aby som kľudnejšie spala a to len paralen,lebo som aj mala pocit,že na noc mám troška zvýšenú teplotu. Ja si myslím,že naozaj sa nedá presne povedať,prečo má niekto silné a prečo slabé bolesti... a ak si vie niekto pomôcť liekmi,tak prečo nie...načo zbytočne trpieť ;-) inak ti poviem,že niekedy je lepšie vedieť takéto veci čo najmenej,lebo sa len zbytočne stresuješ. to je ako s pôrodom :-D ja keď som počúvala,ako mi baby hovorili,aké to je hrozné (cisársky),ako nič nemohli robiť atď. tak sa mi točila hlava...potom som sa na nič nepýtala,lebo som si povedala,že nejaké názory som si vypočula a nech už sa deje čo sa má... vydržala som a bolo fajn ;-) tak sa už ani ty nestresuj a hlavne máš ešte čas :-)
repka:
dobre, tak mu doverujem :) mne najprv prikladal okruhle, ale povedal, kedze nemam v hornej casti skoro ziaden tuk, tak by okruhle vyzerali zle ..
no neviem, ja som si vcera citala forum ohladne športu po plastike prs, a dost ma to teda odradilo od operacie ! dobre beriem, tych 6 tyzdnov kludu treba ! ale niektore tam pisali, ze behat nemohli az niekedy po pol roku ! a dvihať činky to uz mozno nikdy v zivote :-O a ta predstava ma proste desí ! ze nikdy viac mŕtvy ťah, nikdy viac precvičovať bicepsy, nikdy viac drepy so záťažou, pretoze vzdycky ma z toho budu boliet prsia ! - ze vraj ! a ze fitnessky - väcsina z nich ma robene prsia, tak maju implantat pod žľazou, preto mozu športovat a dvihat tazke činky ... a ja som doslova zavisla na športe !! .. bavi ma to strasne, kedze mam sedavu pracu, je to pre mna relax uz dost davno ! vcera som nad tym celu noc rozmyslala, ci sa mam vzdat sportu kvoli peknym prsiam :( to je jedine, co by ma odradilo !
prosim, ozvite sa niekto, koho tiez tak baví šport, ako to je v skutočnosti ! ..
Ked ti tak navrhol cerven, ja by som sa vobec nebala.. To zalezi od tvaru prs ci okruhle ci take onake... Anatomicke co ja viem,sa davaju takemu tvaru prs, ktore maju nejaky objem dole- okruhle by mohli byt gula a pod nou tvoje prsia..
.. Co sa tyka tych drobnosti ako holenie podpazusia a dokonca umyvanie vlasov ci ine veci ti budu jedno v tom momente.. Ja som sa vseliako citila ked som bola na vyberani stehov ... To je asi po dvoch tyzdnoch ci po tyzdni, uz neviem.. A bez sprchy a bez holenia pazusia:))) a vyberal mi ich este k tomu ten mlady doktor...
... Ostatne uz sama budes vidiet a cititsa na holenie a podobne.. Ja som si dlho holila len okolie. Cez jazvu nie az kym nebola doliecena.. Ved ruky som aj tak dlho dvihat nevedela :)))
a neviem čo vy na to, ale ja sa začínam báť tych anatomických :( .. asi musím prestat citat fóra :D .. vsade citam, ze okruhle su lepsie, lebo anatomické vyvolávajú dojem mierneho poklesu pŕs . .tak neviem .. vobec nemam predstavu, ako budem vyzerat ... ale tak doky mi hned povedal, ze anatomicke, pretoze okrúhle by nevyzerali z boku dobre ... hmm...
repka:
dakujem ti velmi za povzbudenie ! fakt.. velmi mi to pomaha ! .. vobec neviem, co ma caka a strasne sa toho bojim ... tak preto ma kazda rada velmi-velmi potesi ...
aha, tak podla mna tych 410 ml bude presne optimalne pre mna :) ... a nevadi, ze budu anatomicke ? neboli by lepsie tie okruhle ??
dobre, tak si necham cez podpazusie .. :) .. a este ma vcera napadla taka hlupost, ze po akom case ste si mohli potom oholit podpazusie ? :D ja len, aby som bola na vsetko pripravena ..
ja sa v podstate pokladam za silnu babu, nie som žiadna ufňukana, tak budem na vas vsetkych mysliet a bude ma to motivovat, ked vy ste to prezili, tak prezijem aj ja :)
a presne, motivuje ma ta predstava, ako si konecne kupim normalne podprsenky, a hlavne plavky boze moj-moje najväcsie utrpenie.. a tielka, topy, saty :) aj obycajne tricka ukazu inak, ked baba ma prsia :))) uz teraz si prezeram v satniku saká a košele, ktoré si uz urcite nezapnem, ked budem mat prsia :)
Nieco tu bolo o natierani.. Ja som si natierala prsia pred operaciou kremom proti striam ... Na obale bola silueta tehotnej zeny... Mne volali ze sa uvolnil termin uz o tyzden, takze som sa natierala len tyzden, ale hodne hodne a nemam ziadne strie... Potom som sa uz nenatierala...
...este k tej bolesti.. Ta neznesitelna je tak tyzden a par dni.. Potom ta to boli ale uz v pohode...
Ono si na tu velkost tak zvyknes ze ti budu este malo.. Uvidis... :) mne chcel dat 400 a ja som povedala, ze som chcela take vacsie a dal mi 450 ..
..a co sa tyka bolesti tak je to tak.. Ze niekoho neboli skoro vobec a mna hadam najviac ak sa dalo... Ale nebudes urcite lutovat.. To naozaj prezijes a bude dobre.. Sa budes len cely cas tesit na to ked zhodis tu podprsenku co ti daju a budes si moct kupit konecne hocijake podla tvojich predstav..a tiez bikiny, ci saty, ci topy..lebo vsetko ti bude pekne stat...
..urcite ak mas moznost spod pazuchy daj si spod pazuchy!! To vobec nie je vidiet a to fakt prezijes tu bolest..
...ska38 ... Ako pises..take ze cesanie, ci dvihanie ruk bolo nemozne... Ja si pamatam ako som lezala - resp. Pololezala v nemocnici na tej posteli a bala som sa pohnut len doslova jeden cm, lebo som vedela co ma caka.. :))) .. Ale kazdym dnim bolo lepsie..
...kordelia..ak tuzis po tych prsiach tak budes tu bolest dobre prezivat... A spomen si potom, ze nie jedinu ta to tak boli.. Vsetky sme si tym presli :)
ska38:
ahoj, tak ja som mu tiez vravela, ze chcem mat take prirodzene, nie bomby velke... a tak mi dal 410, ja som mu vravela, ze staci 350 ml, ale on ze nie, ze k mojej postave, aby sme dosiahli sumerny vysledok, treba aj 450 ml.. ale to som uz fakt nechcela tak sme sa dohodli na 410ml .. ja neviem, pre mna je ten termin dobry... a inac davali uz len na september-oktober.. maju plno .. stahuju sa na ul. Školskú, uz v pondelok tam budu ... budu tam teraz uz len oni ako osobitna klinika ..
ja budem mat tiez cez podpazusie.. no mne povedal, ze moze byt aj tak aj tak .. aj pod prsiami .. neviem, mam ho poprosit, aby mi robil radsej pod prsiami ?? aby to az tak nebolelo ? a takze najväcsie bolesti prvy tyzden ? potom sa to uz zlepsuje ? a mam risknut cestu domov vlakom ? prezila by som to ??
Kordelia
Ahojte, Kordélia, ja mám tú istú výšku aj váhu...a v r. 2010 mi dal ES 350 a ja som ho zasa presviedčala Dr Červeňa, že chcem menšie..Ale neľutujem, ja som chcela max 300, lebo som chudá a vysoká...Ale ti poviem, že telo mám súmerné...A ešte ohľadne tej bolesti. Viem že baby , ktoré majú pod prsníkmi vkladaný implantát majú menej bolesti. Ja som mala cez podpazušie a nejaké česanie a umývanie zubov bola pre mňa neuskutočniteľná vec prvý týždeň, takže rodinný príslušník musel pomôcť. A ak niekto deň po OP, si v pohode uskutočňuje tieto úkony, tak len z dôvodu, že rez má pod prsiami a nadopovanými tabletami...Pre mňa to nebolo možné a môj prah bolesti mám nízky, viem ešte že sestrička hovorila kočke čo so mnou ležala na izbe po OP, že túto to bolí viac ona má cez pazušie a vy tu stonkáte len pohnete prstom. Takže veľa to závisí od toho kde ste mali vkladaný implantát a samozrejme, či frčíte na analgetikách. Ja som proti tabletkám, takže som toho veľa do seba nenahádzala. Ale každopádne nehovorím, že neberte analgetiká-lieky proti bolesti.Prečo máš termín tak neskoro- v júli, viem, že ja od konzultácie, som do max do 1,5 mesiaca išla na operku, ale tak ešte som prehodila termín, lebo som ochorela deň pred operáciou(prechladnutie). A kde sa sťahujú?To ani neviem...patrilo by sa aj na nejakú kontrolu..Držte sa dievčatá. ska38
Baby
Chcela by som sa vás opýtať,čím si potierate celé prsia? Ja len telovým mliekom...