Založila som túto tému , pretožš si myslim , že tejto forme porúch prijmi potravy sa nevenuje dostatok pozornosti . Pritom ju ja osobne považujem za rovnaku závažnu ako anorexiu či bilímiu , sama ňou trpím.
Prejedanie
Ja som bola s nasimi a segrou na chalupe a bolo tam kopec zradla, ale dala som si vo viac/menej normalnych mnozstvach len veci podla delenej stravy, aj ked si viem predstavit, ze by som si dala menej. Ale co ma potesilo, mama mi dala akesi cervene nohavice, ktore by mi podla ocneho odhadu boli prednedavnom jednoznacne male a ja som ich obliekla! Nie je to este celkom ono, citim sa v nich zatial stiesnene, ale verim, ze raz sa mi musi podarit schudnut. Nemozem byt tucna naveky, inak by som vo svojom tele sama so sebou nevydrzala.
Ked si sa to tak pekne napisala,aka si bola disciplnovana ,tak preco si to cele pokazila tym poslednym vyrokom?Vsak som Ti povedala ,ze schudnes aj za 7 tyzdnov,a schudnes dost.Mozno aj viac ako 7 kilo.
no, v sobotu som jedla dost vela, ale takym stylom ze postupne, skoro cely den, cize som sa neprejedla!!! a dost som sportovala a hybala som sa :) a nedela-ete lepsia.... vobec som sa neprejedla, ale aj tak som zjedla docela vela veci navyse, co som vobec nemuselka... ale ked to porovnam s inymi vikendmi, tak je to uplne super !!:)) boshe, len keby som taka tlsta neni :((( co vy babeny?? ako?
Jonzettka,kiri ako sa vam darilo pocas vikendu,este nie je za nami,ale aj tak.Mate sa fajn aj ostatne?
bubinka podla mna nepriberas z antidepresiv ,podla mna tie antidepresiva beries preto,lebo mas depresiu,tu riesit bulimiou.Odporucam velmi pomale vysadzanie.Ja som ich vzdy vysadila sama zrazu len tak ,a vies kolko som potom dokazala pribrat spat?Za tyzden aj 7 kg,a znova som sa vysplhala z vahy 55 aj na 80.A znova to davat dole.Nakoniec ked mi skusali menit lieky ,a tie nove potrebovali asi pauzu ,ze 3 dni,ja som sa citila dobre aj bez nich.Lekarke som povedala ,ze to skusim sama.Vlastnou volou.A potom to uz islo.A to pred tym som robila aj 3 roky ,lieky,sup prec a jeden kolotoc.TIMKA a ty co prosim Ta chces ,ked prides domov aby si jedlo nadalej obchadzala?Daj si ranajky ,nebud hladna,daj telu rano co potrebuje a UVIDIS ,ze tie stavy pomaly prejdu.
kiri,neviem ale naozaj to nebolo velmi mudre a pekne od tvojho otca,neviem ako moze niekto takto a este doma ,kde by mala byt akoze podpora.
prepacte mi to s tou smrtelnou chorobou, co som napisala.... ale bola som uplne mimo, v depresii az po usi :)
nastenocka, mam 16 rokov... a psychicka podpora? uz som viackrat rozmyslala, ze to niekomu poviem, ale nikdy som to nedokazala, sa hanbim totiz strasne :( ale myslim, ze by sme to vsetko mali brat ako skusku. ak to prekoname, zaprieme sa budeme s tym bojovat, tak neskor prekoname akykolvek iny problem, lebo budeme mat "vysvalenu" volu ako nikto :) cize to v podstate ma aj svoje vyhody. snaz sa najst oporu sama v sebe, necakaj, ze ti niekto pomoze. pomoct si dokazes len ty sama- ty rozhodujes o tom co robis cize aj o tom co jes. mysli na to, ak budes mat najblizsie chut prejest sa. a drz sa hlavne teraz cez vikend... to byva vacsinou najtazsie.drzim palceky!
Ked som prichadzala do puberty, zacalo mi chutit papat a aj moje zenske tvary sa zaokruhlovali, co mojho cynickeho fotra viedlo k podpichovaniu, ked mi prstom stuchol do slaninky na bruchu, ci na bokoch so slovami> rytnacka-korytnacka, ci pucik medovy a pod. Zakazoval mi solit, ze sa z toho tucnie, ked mal pocit, ze som akosi pribrala, zakazal mi vecere a to ma priviedlo k nutkavemu prejedaniu> nasytit sa, kym sa da, kym je cas, kym je co... Ked som mala medzi 18-20, zabijala som chut do jedla cigaretami a to som pri vyske 163 vazila 53 kg...co bolo super. Potom som mala 5 rocny vztah s typkom, co bol nehorazny zrut a pri nom som sa rozjedla aj ja. To, ze sa na moju vahu neodmyslitelne podpisala hormon. antikoncepcia nemozno nespomenut. Uz sme boli aj rozideni, ked som sa od zialu a inych vyhovoriek prezrala k 85 kilam a vypadala som ako velryba, ktora kypi z nohavic aj triciek. Jedina vec, ktora mi nevadila bola, ze mam velke prsia, ale to som mala koniec-koncov aj predtym....len to neboli 4-ky. Dnes mam 77 kg a moju podvedomu, zakomplexovanu pazravost prave riesim Reductilom, ktory vypada, ze zatial funguje. Len velmi dufam, ze si moje telo nan nevytvori taku toleranciu, ako pri Adipexe - ten som *oklamala* uz po troch dnoch a ze mi naozaj pomoze. Ja sa inak stravujem mimoriadne zdravo, co najviac dodrziavam delenu stravu, vobec nedavam cukor, len kde-tu daka sladkost, ale oproti inym zanedbatelne, grahamove a celozrnne pecivo a aj to malo atd.....akurat by som najradsej jedla 12x denne a pokial mozno velke porcie. Dufam, silno dufam, ze ten Reductil bude aj nadalej fungovat, beriem ho 5 den, tak drzte palce, lebo by to bola prva vec, co by mi po rokoch konecne pomohla.
A je pravda, ze pri smrtelnej chorobe by si teda problem s vahou urcite nemala, ale k comu by to bolo dobre, ze by si bola vychudnuta, keby ta uz nic necaka???
Baby, prosim vas, ak je to teda take vazne, tak chodte k psychologicke, nebojte, vobec to nie je hrozne, to nie je to iste ako psychiater, pozor. porozpravate sa, poradi vam a budete sa mat o koho opriet v tejto veci.