19 rokov a panna

Príspevok v téme: 19 rokov a panna
sara11

Ahojte, mam 19 rokov a som este stale panna. Nieze by som nemala na sex chut ale zatial som nebola nikdy zalubena, proste som nenasla chlapca, ktory by za to stal. :(
Za par dni pojdem ku gynekologovi, a nechcem aby ma vysetroval cez konecnik ale klasicky. Takto mi nebude moct ani urobit ster z krcka. Ako mi potom zisti ci nemam nahodou rakovinu? Nie je tym padom panenstvo tak trochu na obtiaz? je hanba byt v takom veku este panna?
Dakujem za vsetky odpovede

Morticia

ano Mrcha dobre pise, na pritomnost infekcie moze lekar robit ster aj u panny ale nie na te HPV virus. Nema zmysel kedze ten sa robi u sexualne aktivnych zien a dievcat. Asi je to tak ze ak vam ho lekar robi tak vam neveri ze ste panny.

odpovedam

v poslednych aktualnych prispevkoch nikde nevidim, ze sa bavite o stere krcka maternice. tak ci onak, hpv je len jeden z najcastejsich pricin vzniku rakoviny, nie jeden jediny. prevencia na skodu nie je.

tina88

Tak mne robili len ster na infekciu. Mrcha má pravdu, okrem toho ster krčka maternice predsa u panien nemá zmysel :)

mrcha

odpovedam- trepes. Bola som prvykrat uz par rokov dozadu moja ako panna. Sama lekarka mi vsetko vysvetlila o vysetreniach atd. Na strednej sme mali par hodin po skole diskusiu s gynekologom ktory tiez vsetky otazky okolo tohto vysvetlil. Obaja nezavisle na sebe tvrdili to iste ze stery sa robia az po zahajeni sexua. zivota. Bavime sa o steroch na HPV nie? Nie o steroch na infekciu ci? Ak ma baba tazkosti tak jasnacka ze aj panne sa ster urobi ale nie na vysetrenie pap testu. Chapeme sa?

odpovedam

mrcha, a ty si uz bola u gynekologa na stery? Asi nevies, ale robia sa aj malym dievcatkam, ked maju problemy. Ster sa robi uzkou tycinkou, ktora nema ako narusit blanu. Po prve - blana je pruzna. Po druhe - kebyze bol otvor taky uzky, nemala by odkial odtekat menstruacna krv. Takze s nedoverou to nema nic. jednoducho nie je problem spravit ster aj panne. vzdy lepsie nez chodit s infekciou.

mrcha

nechapem jednemu ako vam mozu ti sprosti gynekologovia robit stery ked ste panny. Pravdepodobne vam neveria to ze ste panny. Bolo to tu uz spominane, co som citala ze pannam sa stery nerobia. NEROBIA. Ak vam ho napriek tomu gynekolog robi je to preto lebo vam neveri ze ste panny. Ster sa robi az po zahajeni sexualneho zivota. Alebo je ina moznost su to diletanti ktori studovali za klobasy a nevedia poriadne kedy sa ake vysetrenie ma robit.
k teme len to ze byt pannou v 19 rokoch ci aj neskor nieje vobec na hanbu. Je to vo vasej hlave ak sa zato hanbite a lekar nema pravo na vas tlacit aby ste s tym nieco robil. Lepsie je byt panna ako stetka ktora dava kazdy mesiac inemu.

Presne :)

Myslim že dovtedy ako tam pojdeš sa nič nezmeni, takže je to zbytočne riešit, či je hanba, čo nie a tak ďalej.
Jedine že si to tu čitaju chlapi ktorych do toho absolutne nič.

tina88

Ahojte! Táto diskusia ma veľmi potešila hlavne v tom, že nie som sama :) Pridám teda aj môj príbeh: Mám 26 rokov a som ešte panna. Nepovažujem sa za škaredú ani za príliš hanblivú. Skrátka som sa vždy sústredila len na jednu vec. Štúdium, práca, opäť štúdium na výške a snažila som sa venovať sa tomu čo najpoctivejšie a na vzťahy nezostal čas. Doteraz som z nikým ani nechodila a bojím sa, že láska ma už asi obišla.
U gynekológa som bola dva krát. Prvý krát asi v 18 rokoch, kedy gynekologička bola dosť nepríjemná, až hrubá a rovno na mňa vysolila, že keď som panna je zbytočné, aby som k nej chodila. Druhý krát to bolo tento rok, asi mala lepšiu náladu, tak ma normálne vyšetrila, hoci to tiež nebolo nič príjemné, lebo cez konečník, ale stery mi zobrala normálne. S týmto by som naozaj neváhala a radšej vždy išla ku gynekológovi, aj keď tých profesionálov je ako šafránu :)

ivik24

aj ja ďakujem, aj vám baby, že som vás tu stretla s podobným problémom, lebo v poslednej dobe sa cítim na figu :/ bez života.. mohli by ste dať kontakt na vás. bola by som rada. ako budete tráviť zajtrajšok?