Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť

Príspevok v téme: Logopédia - ako naučiť dieťa správne hovoriť
matka

Moje dcéry(8-ročná a 6-ročná)už vyše štyroch rokov navštevújú logop.ambulanciu a do dnes nevedia správne používať písmenko \"r\". Doma s nimi precvičujem určené slová od lekárky, alebo ich občas upozorňujem na nespr.výslovnosť ,aby sa opravili.V našej rodine nemá s račkovaním nikto problémy. Chcela by som len poprosiť iné mamičky, ktoré s týmto majú skúsenosti, či sa im podarilo nejakým iným spôsobom naučiť správ.výslovnosti.Ja mám totižto pocit,že je už aj zbytočné chodenie na logopédiu.
----------------
logopaedia www.zdravie.sk
Afázia (poruchy reči) www.zdravie.sk

Smiley

ahoj mam 14 a newem povedat ,,R,,.. ako sa to vobec vyslovuje?? nemam ponatia..Ja rackujem a ked osm bola mala som chodila k logopedovi..ale ete ho newem..vela noci plakavam lebo ma to DOST trapi..ale neviem ci mam mame povedet aby som zase zacala chodit k logopedovi..PLEASE HELP MI

datelinka

miska, to by chcelo úplne iný prístup zo strany lekárov. keď pôjdete najbližšie ku pediatričke, opýtaj sa jej, či ti neporadí nejakého ozaj dobrého logopéda, alebo logopéda, ktorý má ambulanciu mimo nemocnice. chlapec by si tak ani neuvedomil, že je u lekára, keď tam uvidí hračky, farebné obrázky, zaujme ho to a nebude plakať. možno by bolo ideálne, keby prišla logopedička k vám domov, alebo by ste sa stretli niekde v obchodnom centre v detskom kútiku, kde by mohla nenásilne "vyšetriť" syna. treba sa len pýtať.
mňa napríklad odošle pediatrička na ORL a ja sa jej vzápätí pýtam, ktorého lekára mi doporučí. samozrejme začne s tým, že mám slobodnú voľbu lekára. ja jej znova zdôrazním to, ktorého lekára, by mi ONA doporučila, s ktorým má dobré skúsenosti. takto to robím vždy. je objektívna, preto mi nechce hneď povedať - pôjdete tam a tam :-)
miška, držím vám palce, aj malému, nech sa "rozkecá" :-)

zuzic

no tak pomoct ti neviem uz:(( nechces skusit dat sem na forum ako temu ze hladas dobru logopedicku? mozno niekto pozna....alebo aj inde na nete...

zuzic

ak by sa ti nepozdavala zmen ju, je to velmi citliva tema a pre dieta vela znamena...nechces sa skusit popytat v okoli ci nepoznaju nejaku naozaj dobru? taku co si budes ista