Katastrofálny stav na uliciach

Príspevok v téme: Katastrofálny stav na uliciach
Maryam

Ako zlé precitnutie. Mám pocit že sa zbláznim čo sa deje vonku. Hromadne sa začali vyhadzovať zvieratá. Hromadne. Je to strašné. O túto tému som sa moc nezaujímala ale keďže sa mi dostávajú do rúk čoraz častejšie vyhodené mačky alebo zatúlané psy okrem tých mojich zverov, tak som pozrela stránky rôznych útulkov a majú absolútne STOP stavy. A na Facebooku! Bože, veď to je tak kruté. Toľko fotiek, toľko zabíjania, bolesti. Každú hodinu nové a nové nemé tváre. Tie útulky prosia aspoň o dočasné domovy inak tie zvieratá budú zabité a nikto sa nehlási. Nikto nie je ochotný. Kriste. Ja keď si pomyslím ako si v teple sedím a jem a vonku kdesi niekto práve bije psa alebo sa v zime trasie mačka s vypichnutými očami. A nehovorím len o ďalekých kútoch ale aj tu v mojom meste, v každom meste. Je mi zle, strašne zle. Neskutočne. A počúvam samé vety ,,aj tak s tým nič nenarobíš,,. Mám pocit, že kto nezažil hlad tak to nepochopí, že sa deje ozaj niečo zlé.
OZ mačky SOS, U psej matere,... plné stavy. Dnes sa našiel kocúr čo veľmi pišťal v Pezinku, useknutý chvost, rana za uchom, žere len čo mu ľudia z okien hodia a proste útulky mu nemôžu pomôcť lebo sú plné. Tak on tam teraz stále čaká na kúsok jedla. Mám pocit že sa ožerem nech na to nemyslím. Toľko ľudí má možnosti aspo§ dočasne prichýliť zviera a nič. Cítim sa strašne bezmocne.

Prezývka55

V prvom rade treba zregulovat aby sa nove psy a macky nekotili, ved to nie je normalne, jasne ze je vsetko preplnene ked sa to len mnozi a mnozi, pomaly ani keby si kazdy zobral jedneho tak stale ich bude prebitok.

Za vsetko mozu ludia co si ich namnozili do bytov a do miest kde psy a macky nepatria.

onyx

prezyvko, to má byť rétorická otázka ? Ich cena je určená počtom a "užitočnosťou", popr. ak ideme do intelektuálnych kruhov, tak cenou histórie alebo kultúry (napr. dažďový prales je cennejší ako močiar, nie ?, hoci má tú istú rozlohu a žije tam možno rovnaký počet druhov)... tak ako máš vzácne chemické prvky, neobnoviteľné zdroje, (alebo historické zámky, kaštiele, skutočné umenie, krásne lesy životadarné, čistú vodu), cenné plody (kvalifikovaní ľudia - to tiež :-)) a pod.
Tak isto to máš aj so zvieratami. Vtáky, ktoré čistia vzduch od hmyzu, majú svoje územie, asi ťažko ti vykľujú oči vs. pes/mačka, ktorý ťa môže napadnúť a pohrýzť, prenáša bacily a ľudia ich kŕmia a ľutujú ich, ale reálne by sa o nich nechceli postarať (napr. ja mám mačky v láske, ale mám na ne alergiu).

To je tá ľudská arogancia a ignorancia, že pes_mačka, ktorí ho výhradne milujú a napr. slúžia mu, tak ich uprednostní viac ako divého vtáka, lebo ten by sa k nemu za normálnych podmienok ani nikdy nepriblížil... tá arogancia, že človek je nad prírodu a má mu slúžiť a potom si Možno zaslúži pozornosť ekológia... a nie, že má žiť v harmónii s ňou a nechať ju vyvíjať panensky (napr. neničiť lesy, neloviť divú neškodnú zver; ale len ničiť a ničiť, a ničiť...)

Je to jednoduché na filozofiu, iba aplikovateľnosť tam uniká.... ako biela mačka povedala - nech ľudia si pomáhajú (navzájom! - nie jeden samaritán využívaný a ten druhý iba darmožráč), nech zvieratám pomáhajú... ale prečo (NAČO) pomáhať odpadu ako sú tí, ktorí si to spôsobili sami a nikdy dobrého sa od nich nedočká spoločnosť, ani príroda, ani oni sami.

Iveta Michael

Je mi ľúto týraných zvierat naozaj ale...

...ešte viac trpím pri pohľade na biedneho ( skutočne biedneho) opusteného človeka..vyhodeného dieťaťka do kontajnera (!!!) krkavčou materou... osamelého starého človeka ... atď.

žiaľ,dnešná krutá doba je taká a to najmä u nás na SVK,môžem to porovnať

nemala by si to až natoľko všetko do seba absorbovať či nebodaj sa potúžiť alkohol aby si sa otupila,mohlo by to dopadnúť zle aj pre teba ...

Naja85

Aha, takze utulky by mali davat zvery zadarmo, mali by ich posielat k novym majitelom kurierom(vsak preco by si mali ist pre psa osobne do utulku)v peknom balicku, naservirovanom na zlatom podnose, dat im zadara nove obojky, voditka, zaplatit novym panickom aspon 100 eur a dozivotne im zabezpecovat zradlo a veterinarnu starostlivost, vsak novy majitel obetuje cely svoj zivot pre psa z utulku. Boze, to je obeta. Takemu cloveku by som dala aj 5 korun.

A neboj, ak sa najde normalny clovek, skutocny mackofil, ktory nebude mat problem dat za maca 10 eur(bez nejakych reci, ze preco a zaco), tak maciak pojde zadara. lebo ak nniekto je schopny dat aspo to malo za obycajneho kocura, a pritom take iste maca by mohol mat od ineho cloveka aj uplne zadarmo, v buducnosti zrejme nebude mat problem zaplatit tiez, ci za stravu, ci za veterinara. To je jedno z vyberovych pravidiel-ci dana osoba je schopna postarat sa zodpovedne o zverene zviera. Niektori mudrejsi to pochopia a ini zas nie, co uz.

daniuska

Naja85, na Slovensku je malo ludi, ktori trpia na lasku k zvieratam do tej miery, aby ich z ulice brali k sebe domov, a este menej z nich je ochotnych dat za zviera z ulice 40 eur. Asi preto su tie utulky tak prepchane, nemyslis?A len sa budem tesit, ak pre svoju macicku najdes niekoho, kto nie len, ze jej poskytne domov, ale este aj tebe da za nu 10 eur s tym, ze sa on obetuje a bude sa o nu dalej starat. ale tak...drzim palce.

Deria

Stvorcek, takze pretoze existuju bitunky,(lebo ludia si myslia, ze bez mäsa by neprezili:))znamena to, ze je to uz jedno, ci je na ulici viac, ci menej vyhodenych zvierat? Cudna filozofia. Uz vidim, ako by si im pomohol. A o com to tocis, ze keby nastal poziar, koho by kto prv ratoval?! Mas strach, ze by si tam ty zostal? Vlastne cely tvoj rozbor problemu o utrpeni zvierat, ZAPRICINENY LUDMI, nepriniesol nic, iba to, ze sa ti ho podarilo zbagatelizovat, gratulujem.
Ten, kto nema sucit so zvieratami, nema ho ani s ludmi. Recicky okolo toho je len obycajne farizejstvo.

Naja85

daniuska, "zboznujem "takych ludi ako si ty a tvoja kamaratka.

Zrejme zijes v predstave, ze utulky su dotovane statom. Sklamem ta. Stat ani samosprava ich nedotuje, s vynimkou mestských útulkov a karantennych stanic(ktore su vacsinou na velmi biedne urovni, co sa tyka starostlivosti). Ide vacsinou o obcianske zdruzenia, ktore su odkazane na dary a na 2%. Mozno zijes tiez v predstave, ze veterinarna starostlivost a strava pre zvierata v utulkoch je zadarmo. Aj tu ta sklamem. Castokrat ide o riadne sumy v stovkach eur, lebo psy, macky tam pridu z ulice, chore, dolamane, v katasrtrofalnom stave. "Len" taky zaklad ako odcervenie, odblsenie, zaockovanie a zacipovanie stoji urcite cez 40 eur, samozrejme moze sa to lisit v kazdom kraji podla cien veterinarov(niekde menej, niekde viac). Ja mam teraz doma najdene maca-stalo ma uz asi cez 70 eur(stravu neratam), zajtra idem zaniest kaku na koprologiu(pocitam dalsich asi 7 eur, snad nie viac)-a len dufam, ze sa mi nepotvrdia obavy, lebo potom budem musiet liecit nielen maca, ale aj psa a desinfikovat cely byt(dalsie financie a reakcie oststnych clenov rodiny ani nechcem vidiet)+treba mi ho este raz odcervit, zaockovat, zacipovat. A snad bude koniec(stravu stale neratam). Macatu hladam domov a ak pojde odo mna zaockovane a zacipovane, budem pytat adopcny poplatok asi 10 eur(tie pouzijem na nakup krmiva pre macky v zahradkarskej osade). Dufam, ze sa mi neozve nejaky mudrlant, ktoremu sa bude tych 10 eur zdat vela za "obycajne maca", vsak mozem byt rada, ze sa ho zbavim, nie?!

MultiLevel

Hanka, prepac ale nebola som tu...tak isto som bola v prirode, dnes bolo prekrasne :)

Nejdem tu ani ja vypisovat co som kedy urobila pre bezdomovcov, nepotrebujem sa chvalit. Ale vdaka tomu, ze som s nimi prisla do styku, viem ako to s nimi je. Nie so vsetkymi, ale s mnohymi....Byvala som dlhe roky s clovekom, ktory robi v Depaule socialneho pracovnika a ten mi to len potvrdil :) Ak mas aj ty nejake svoje skusnosti, okej. Ale to co pisem nizsie, za tym si stojim. A pisem to na zaklade vlastnej skusenosti :)

Inak, dnes som naaahodou po neviem akom case, pozerala televizne noviny. Hovorili, ze teraz ako nastalo povinne cipovanie zvierat, vela ludi radsej vyhodia svojich domacich "milacikov" na ulicu, akoby mali zaplatit cipovanie. Hrozne...hrozne je to, ze ludia na to nemaju, ale aj to, ako riesia tuto situaciu. A ze sa niektori starostovia v dedinach rozhodli radsej cipovanie vsetkym zaplatit akoby mali mat tulave zvierata na ulici....