Ako zlé precitnutie. Mám pocit že sa zbláznim čo sa deje vonku. Hromadne sa začali vyhadzovať zvieratá. Hromadne. Je to strašné. O túto tému som sa moc nezaujímala ale keďže sa mi dostávajú do rúk čoraz častejšie vyhodené mačky alebo zatúlané psy okrem tých mojich zverov, tak som pozrela stránky rôznych útulkov a majú absolútne STOP stavy. A na Facebooku! Bože, veď to je tak kruté. Toľko fotiek, toľko zabíjania, bolesti. Každú hodinu nové a nové nemé tváre. Tie útulky prosia aspoň o dočasné domovy inak tie zvieratá budú zabité a nikto sa nehlási. Nikto nie je ochotný. Kriste. Ja keď si pomyslím ako si v teple sedím a jem a vonku kdesi niekto práve bije psa alebo sa v zime trasie mačka s vypichnutými očami. A nehovorím len o ďalekých kútoch ale aj tu v mojom meste, v každom meste. Je mi zle, strašne zle. Neskutočne. A počúvam samé vety ,,aj tak s tým nič nenarobíš,,. Mám pocit, že kto nezažil hlad tak to nepochopí, že sa deje ozaj niečo zlé.
OZ mačky SOS, U psej matere,... plné stavy. Dnes sa našiel kocúr čo veľmi pišťal v Pezinku, useknutý chvost, rana za uchom, žere len čo mu ľudia z okien hodia a proste útulky mu nemôžu pomôcť lebo sú plné. Tak on tam teraz stále čaká na kúsok jedla. Mám pocit že sa ožerem nech na to nemyslím. Toľko ľudí má možnosti aspo§ dočasne prichýliť zviera a nič. Cítim sa strašne bezmocne.
Katastrofálny stav na uliciach
A utulky su prepchate z uplne inych dovodov-ked kazdy si mnozi svoje zvery hlava-nehlava a nie je za to zodpovedny, tak to ani inak nemoze vyzerat. Ked tu nebudu tvrde postihy pre mnozitelov a nezodpovednych ludi, za par rokov tu mame slovesnke Rumunsko.
Hej, tliacham. Ak nemas ani tych hlupych 40 eur na adopciu psa, tak za co mu kupis stravu, za co zaplatis veterinara, ked bude chory? Za vsi?! Alebo ho nechas skapinat, nech sa vylieci sam?
A prosim ta, precitaj si linky od OZ-iek, ktore som tu dala: Preco platit adopcny poplato. Ked uz toto nepochopis, tak potom neviem, no. asi si strateny pripad.
Naja85 teraz ti dobre nerozumiem, bavime sa tu o zvieratach z utulku, ze utulky su prepchate a ty tliachas piate cez deviate, ze ak niekto nema 40 eur na kupu zvierata z utulku ma si ist kupit morca,alebo zajaca...ja to uz nekomentujem...heh
daniuska, vo vacsine normalnych utulkov zvierata neutracaju, dokonca ani agrsivne, ani stare a chore(samozrejme ktore netrpia bolestami). Mam tu hned v dalsom meste super utulok, kde mali a maju uz roky agresivnych alebo lepsie povedane psov so zlou minulostou. Ziju si tam, ti ludia pracuju na tom, aby psy zabudli na to zle a zacali milovat ludi. Maju tam stare psiky-jednoducho neutracaju. A to su permanenntne preplneni.
Dalsia vec-ak nemam na to zviera peniaze, cas, nezaobstaram si ho, pripadne ak nemam na psa, tak mi postaci zajko, morca, proste nieco financne menej narocne. Ale to je vecou zodpovednosti, a ta niektorim ludom chyba. A mas pravdu-byvam u rodicov, ale to je asi tak vsetko, co si uhadla. Viem, co je to sa uskromnit(na vyske som zrala same "mnamky", len aby som rodicov co najmenej financne zatazila). Ale o svoje zvery sa postaram, lebo je to moja vizitka a moja zodpovednost za zive tvory, ktoru som prebrala.
jedulka, este raz a pomaly, najma tu poslednu vetu, ja som to nepochopila...to musi umet udat...co to znamena?
0vecka v prvom bode mas pravdu, v druhom nemas pravdu, pretoze slovaci dovazaju vsetko z polska :D takze kebyze sa poliaci naseru....
... v březnu jsem se rozhodla dojít do útulku pro pejska.Všechny naše zvířata pošli najednou v čase vánoc i když jejich léčení šlo do tisíců.Stáří, nemoc, nemoc, nemoc.Když jsme došli do útulku,tak v těch i u nás reklamovaných přeplněných útulcích, byli čtyři psi všichni staří už na dožití v útulku.Museli jsme ject do okresního města aby jsme tam našli jednoho ročního fenku.Taky tam jich moc nebylo .... Ptala jsem se jich jak to dělají?Říkal mi pán, jo to musí umět udat ...
2 Prezývka55 boli to francuzsky obcania? Je ine vyhodit rumunskych ciganov so SK a ine nechat vlastnych obcanov zomriet od hladu. Aj tak kebyze sa nemci naseru tak polovica SK nema co do huby.
a pre tú osobu, ktorá má na mačky alergiu - to sa prejavilo pri mačke, alebo tak vyšli výsledky testov? lebo mne tieťž testy u alergelogičky ukázali stredne silnú alergiu a cicu má vyše troch rokov a nič - pritom aj v posteli spáva, po na stole mi leží a nič... takže možno mnoho ľudí odradí takéto "múdre" lekárske zistenie
Ja mačky vonku krmim, zaroveň ich dávam cez macky sos sterilizovať - skrátka, bolo by mi ich ľúto, keby ostali hladné, ale zase nechcem ich mať pod balkonom dvadsať....