Katastrofálny stav na uliciach

Príspevok v téme: Katastrofálny stav na uliciach
Maryam

Ako zlé precitnutie. Mám pocit že sa zbláznim čo sa deje vonku. Hromadne sa začali vyhadzovať zvieratá. Hromadne. Je to strašné. O túto tému som sa moc nezaujímala ale keďže sa mi dostávajú do rúk čoraz častejšie vyhodené mačky alebo zatúlané psy okrem tých mojich zverov, tak som pozrela stránky rôznych útulkov a majú absolútne STOP stavy. A na Facebooku! Bože, veď to je tak kruté. Toľko fotiek, toľko zabíjania, bolesti. Každú hodinu nové a nové nemé tváre. Tie útulky prosia aspoň o dočasné domovy inak tie zvieratá budú zabité a nikto sa nehlási. Nikto nie je ochotný. Kriste. Ja keď si pomyslím ako si v teple sedím a jem a vonku kdesi niekto práve bije psa alebo sa v zime trasie mačka s vypichnutými očami. A nehovorím len o ďalekých kútoch ale aj tu v mojom meste, v každom meste. Je mi zle, strašne zle. Neskutočne. A počúvam samé vety ,,aj tak s tým nič nenarobíš,,. Mám pocit, že kto nezažil hlad tak to nepochopí, že sa deje ozaj niečo zlé.
OZ mačky SOS, U psej matere,... plné stavy. Dnes sa našiel kocúr čo veľmi pišťal v Pezinku, useknutý chvost, rana za uchom, žere len čo mu ľudia z okien hodia a proste útulky mu nemôžu pomôcť lebo sú plné. Tak on tam teraz stále čaká na kúsok jedla. Mám pocit že sa ožerem nech na to nemyslím. Toľko ľudí má možnosti aspo§ dočasne prichýliť zviera a nič. Cítim sa strašne bezmocne.

Prezývka55

0vecka riesil niekto francuzov ked ich vykopali do rumunska? Inak vobec nie, v podstete sa o nich zaujimaju len media a mimovladky a organizaciu ktore na tom ryzuju peniaze z eurofondov. Keby sa vsak medzi ludmi vytvoril silnejsi a spolocny konsenzus ze toto je spravna vec mohli by si mimovladky a poberaci eurofondov pchat uhorky do zadku.

daniuska

Naja85: neviem Naja, ale vidi sa mi rozumnejsie davat tie zvieratka zadarmo, ked vidia, ze maju preplnene stavy, ako ich potom nasledne utracat, neviem, ci vies, ze takto sa to riesi potom...Na Slovensku maju ludia pomaly problem co sami zjest a nie to este za zvierata davat peniaze a nemale peniaze, dnes 5 clenna rodina dokaze 4 dni zit zo 40 eur, neviem, ci mas vlastnu rodinu a vies, co je to hospodarit s peniazmi, alebo zijes u rodicov a jedinou tvojou starostou s peniazmi je kupit si obleceie a sminky, tym ta nechcem urazit, ale je to tak...Utulky su tym padom len pre solventnejsich ludi, ktori maju nato kupit si to zviera...ti, co by ho aj vzali, ale nemaju zbytocne peniaze, tak pre nich nech davaju macky a psov na leasing napriklad.Co ty na to?

0vecka

2 Prezývka55 jj jasne vobec by nas nezacali okolite krajiny riesit a vobec by s nami neprerusili obchodne styky a vobec by nakoniec polovica Slovenska nekapala od hladu. Boze jak niektori ludia rozmyslaju.

Blondula

hlavne na dedinach je to hroza :-( mna osobne sa to strasne dotyka ked vidim tie zvierata chodit od brany k brane a kazdy ich odhana :-( ja som si vzala nedavno kocurika maleho vychudnuteho,bo strasne mnaucal...

winki

Prezývka 55...podľa tvojho názoru by treba zregulovať aj počet ľudí.

1. sme premnožení
2. naše premnoženie spôsobuje premnoženie domácich druhov zvierat a zvierat, čo profitujú z našich odpadkov

Z toho vyplýva....vykynožte poľku ludstva zbavíte sa aj nežiadúcich psov a mačiek a potkanov.....choré.

0vecka

podla mna by bolo naj vsetko to natlacit do klobas, cigosom zrusit davky a aby nezomreli od hladu im dat zadara tie klobasy a bude pokoj.