Neprijemnost menom zivot

Príspevok v téme: Neprijemnost menom zivot
0000000

Naco som ho dostal? Ja som ho nechcel! Kde ho mozem ist reklamovat? Dostal som dar ktory som nechcel a z ktoreho musim odviest nekrestansky vysoke dane! Kde to mozem nahlasit? Musim zaplatit nielen vlastnym potom, bolestou a krvou ale nakoniec aj smrtou... Toto nemoze byt predsa legalne! Uplne preukazatelne to prekracuje medze elementarnej etiky a moralky. Navyse, nebavi ma to, vobec, a chcem odtialto prec... Mam tu z toho trilion problemov a aj ked ich vsetky vyriesim, tak pride dalsi trilion, mozno aj dva... ved to uz poznam, na tento trik uz druhy krat ale neskocim. Nekonecny kolotoc problemov, clovek je na pokraji infarktu a beha s vyplazenym jazykom az po zem, potom to nejak vsetko da aspon trochu dokopy, a ked uz sa zda ze je tomu trapeniu koniec a ze to mozno je aj celkom fajn, ako na zavolanie to pride zase vsetko odznova! A kde to ma ten definitivny koniec? ...to vazne az po tom horeuvedenom finalnom zdaneni?
Povedzte mi niekto, ze toto cele je len nejaky zly vtip... ved to nema hlavu ani patu tento nezmysel! To je nezmyselnejsia, mizernejsia a zbytocnejsia debilina a utrpenie to co len sledovat nez 10 mexickych telenoviel prekladanych slovenskou superstar a troma farmarmi...
Kto ma to pre kristove rany pred rokmi vytiahol z mojej sladkej, pokojom naplnenej, mierumilovnej neexistencie a vrhol ma bez opytania do tohto tragikomickeho bezohladneho sialenstva?

anjelik*

Kopec núl, a ako si vysvetľuješ fakt, že samovraždy páchajú aj ľudia materiálne zabezpečení, mladí a krásni a bez problémov?? Nebude problém niekde inde a nie v tom, čo ty hodnotíš ako negatívne vonkajšie vplyvy, ktoré tebe bránia prežívať šťastie? Naozaj nepripúšťaš, že sa nájdu aj takí, ktorí sú šťastní a ich šťastie nijak nesúvisí s tým, že kde žijú, ako žijú a s kým žijú? :o)

00000000

dakovny pochod.. ale dakovny comu? co bolo tak vyznamne pozitivne v miere ako su vyznamne negativne dovody ktore ludi vedu strajkovat?

00000

keby sa dane znizili alebo by sa zvysila kvalita hromadnej dopravy tak by si urcite pocul aj pozitivne ohlasy.. lenze v zivote proste prevladaju viac pre zivot vyznamne negativne veci nez vyznamne pozitivne.. stale sa cosi musi dodrbat, ci uz nejaka situacia, technologie, zdravie, vztahy.. a stoji potom obrovske usilie to dat dokopy, chvilu to potom zas vydrzi ok a my sme stastni, no potom sa to zase vsetko posklada ako domcek z kariet a zase to musime davat pracne s vypatim sil a nervov dokopy a tak stale dokola... a na konci zivota cloveka ked to zratas tak ti proste vyjde ze vacsinu casu si stravil chtiac-nechtiac v problemoch a nie v radosti zo zivota

tlstoch joe

:D no v tomto mas pravdu, ale vztahuje sa to aj na ine veci. :). Ja som napriklad nevidel nejaky dakovny pochod, zatial, co strajk som uz videl

tlstoch joe

ludia sa castejsie stazuju ako si pochvaluju. Nepocujem ludi povedat nahlas, "Boze, aka krasna je ta trava, taka zelena, ale tak inak zelena, nez som zvyknuty". skor pocujem ludi povedat "Zase ti politici zdanuju vo velkom vsetko" alebo "To je neuveritelne ako ten autobus meska".

tlstoch joe

povaha sveta stoji na zakone bipolarity. ja sam som toho dokazom s bipolarnou afektivnou poruchou. Zivot cloveka je sinusoida (raz si hore a raz dole), ktora je u vacsiny ludi symetricka a ma dlhe fazy. U mna po nerovnovahe v psychike nastalo take zakolisanie, ze mam tieto fazy strasne kratke, nastanu nekontrolovatelne rychlo. Ked je je u nas zima, v Australii je leto, ked je den u nas, v Amerike je noc...alebo protiklady pravda a loz, laska a hnev, zivot a smrt etc. Medzi nimi je vztah, ktory sa nazyva balans a ten ich sily vyrovnava. na svete budu vzdy vojny a vzdy budu filozofi, ktori budu hlasat mier, lebo o tom to je. ked si teraz smutny v pomere 9:1, tak ked bude opat lepsi mesiac, tak budes stastny v pomere 1:9

0000000

joe
no podla mna je ale skor faktom a nie dohadom ze povaha tohto sveta posobi na ludske bytosti viac negativne nez pozitivne. podla mna by sa dalo aj objektivne dokazat ze ludia sa vo svojich zivotoch potykaju skor s negativnymi vplyvmi ktore im znehodnucuju zivotnu uroven resp. ich obmedzuju, nez s pozitivnymi vplyvmi kt. by ich zivotnu uroven zhodnocovali alebo ich rozvijali. mozno ten pomer nie je 9:1 ako som napisal, ale prevazuju negativa. ludska mysel ma aspon jednu vyhodu ze z minulosti zabuda na negativne skusenosti a vyraznejsie si neskor v case spomina len na tie pozitivnejsie, takze ten pomer sa len iluzorne vyrovnava