Neprijemnost menom zivot

Príspevok v téme: Neprijemnost menom zivot
0000000

Naco som ho dostal? Ja som ho nechcel! Kde ho mozem ist reklamovat? Dostal som dar ktory som nechcel a z ktoreho musim odviest nekrestansky vysoke dane! Kde to mozem nahlasit? Musim zaplatit nielen vlastnym potom, bolestou a krvou ale nakoniec aj smrtou... Toto nemoze byt predsa legalne! Uplne preukazatelne to prekracuje medze elementarnej etiky a moralky. Navyse, nebavi ma to, vobec, a chcem odtialto prec... Mam tu z toho trilion problemov a aj ked ich vsetky vyriesim, tak pride dalsi trilion, mozno aj dva... ved to uz poznam, na tento trik uz druhy krat ale neskocim. Nekonecny kolotoc problemov, clovek je na pokraji infarktu a beha s vyplazenym jazykom az po zem, potom to nejak vsetko da aspon trochu dokopy, a ked uz sa zda ze je tomu trapeniu koniec a ze to mozno je aj celkom fajn, ako na zavolanie to pride zase vsetko odznova! A kde to ma ten definitivny koniec? ...to vazne az po tom horeuvedenom finalnom zdaneni?
Povedzte mi niekto, ze toto cele je len nejaky zly vtip... ved to nema hlavu ani patu tento nezmysel! To je nezmyselnejsia, mizernejsia a zbytocnejsia debilina a utrpenie to co len sledovat nez 10 mexickych telenoviel prekladanych slovenskou superstar a troma farmarmi...
Kto ma to pre kristove rany pred rokmi vytiahol z mojej sladkej, pokojom naplnenej, mierumilovnej neexistencie a vrhol ma bez opytania do tohto tragikomickeho bezohladneho sialenstva?

anjelik*

To, čo si popísal, mi skôr pripomína cestu zvierat, že idú za teplom a žrádlom...a ja ti naznačujem stále, že tvoje šťastie sa skrýva v nezávislosti od vonkajších podnetov. Ale to je už iná kategória, nie to, čo rozoberáš ty. Pretože ja tvrdím, že to dané nie je, to odvodzovanie, iba to tak ľudia robia..že si vravia, budem šťastný ak toto, ak hento...a div divúci, nie sú. :o)

000000

anjelik
lenze to "odvodzovanie stastia" od vonkajsich veci je uz "vopred dane", tomu sa proste neda vyhnut.. tvoj zivot totiz zavisi od vonkajsich veci (vid maslowova pyramida) a vdaka pocitovaniu stastia/nestastia moze u ludi fungovat evolucia.. sme tym riadeni ako kompasom - ked som stastny, idem tym smerom dalej, ked som nestastny, hladam iny smer.. problem je ten, ze ten spravny smer je tazke najst a vacsinou to ukazuje kamsi uplne inam, takze kym sa zorientujeme (ak vobec niekedy), zazijeme kopec nestastia..

0000000

joe to mas pravdu, lenze subjektivne vnimanie je podla mna neoddelitelne od vnimania subjektu.. (ehm, to je uzasny vyrok ze:D).. tym chcem povedat, ze to ani nie je mozne si take veci plne uvedomovat a pocitovat z nich stastie, pretoze nie sme schopni za takych podmienok ich pocitovat -> sme automaticky stotozneni s urcitou vychodziou poziciou vzhladom na ktoru mozeme relativne urcovat zlepsenie a zhorsenie.. to je mozno aj taky zaklad evolucie a nasej samotnej prirodzenej podstaty. to by bolo nutne predstavit si v hlave vychodziu poziciu "som nahy a dycham", 100% jej verit a urcovat vsetko vratane podvedomych procesoch na zaklade nej.. lenze to nie je "technicky" mozne len tak zariadit aby to fungovalo

anjelik*

Ja som sa ti len snažila vysvetliť, že ak budeš svoje šťastie od niečoho odvodzovať, tak budeš vždy potencionálne nešťastný..lebo je vysoká pravdepodobnosť, že o to prídeš. Asi jediné, čo by mi tam prekážalo, by boli tie potkany. Ak by mali potrebu ma zožrať. :oP Ale nikdy nevieš, možno by sme si na seba zvykli. :oP

0000000

no ja som si isty ze este nikdy a nikto urcite nespachal samovrazdu len tak bez dovodu, kedy nemal ziadne problemy.. samovrazda je praveze vysledkom neschopnosti najst riesenie svojich problemov.. materialne zabezpecenemu cloveku sa mozu zrutit vztahy, mladym krasnym ludom sa mozu tiez + vsetko ostatne,...
lenze stastie je asi dost presne determinovane prave tym s kym, kde, kedy a ako zijem, teda vonkajsim svetom.. skus sa napriklad zavriet na tyzden do tmavej chladnej pivnice plnej potkanov a len s kuskom chleba a vody a potom mi prid porozpravat o tvojich pocitoch stastia nezavislych na vonkajsich faktoroch :D

tlstoch joe

clovek, ktory je od narodenia slepy, nie je az tak nestastny ako clovek, ktory prisiel o zrak v 16tich rokoch. Urcite je zvedavy, ake by to mohlo byt, ale ucil sa zit bez toho, zatial co neskor slepy je nestastny, lebo vie o co prisiel.

tlstoch joe

to je iluzia....jednoducho si neuvedomujes, co mas. ze dychas nosom a nemusis hadickou prijimat potravu. ze mozes vidiet ocami a ze chodis po vlastnych, mas sa s kym porozpravat...su to veci, ktore sa stali takou rutinou, ze si neuvedomujeme, ze niektori ludia nieco z tohto nemaju. Niekedy si neskoro uvedomime ake stastie sme mali, ked o nieco prideme. a prave na toto chcem poukazat...ze mas stastie, ale si ho neuvedomujes...lebo si aj v depresii