Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.

Príspevok v téme: Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.
Andrea,15

Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu.Už nemám nervy sa pozerať na to ako ma moji premilený rodiča držia doma na reťazi..Mám 15 rokov všetci moji spolužiaci kamaráti a rovesníci si užívajú sú vonku aj do 00:00 a žúrujú..Ja musím byť doma o 19:30 vždy keď sa pýtam okolo 21:00 von s partiou povedia nie.Ich dôvod je že nechcú mať so mňa kur*u pritom som s nikým ešte nespala!Vždy mi ešte s ironiou a nervami povedia keď budeš mať 18 zbaľ si veci a choď kde len chceš..Je mi to trápne pred kamarátmi doslova sa mi zato vysmievajú a ja po nociach plakávam zato akých mám rodičov..Proste myslím že by mali byť trochu povoľný voči mojim požiadavkám aj keď chápem že sa o mňa boja ale tak trochu dôvery by im nezaškodilo či?..Ja to už takto nedokážem trpieť ďalej veď to už nieje normálne keď ma 9 ročné decko večierku neskôr ako ja?! ..Prosím poradte mi čo mám robiť? Ako im mám vysvetliť že aj ja chcem byť dlhšie ako všetci kamaráti?...Vopred za všetky rady Ďakujem!

Aja02

Prezývka, tehotná 16- ročná dcéra ti môže prísť domov aj vtedy, keď jej zakážeš všetky diskotéky a vonku bude do 19:00. ;)

winki

Keď som ja mala 15 tak sme boli vonku max. do siedmej, ôsmej a aj to sme hrali volejbal, basket a gumu. Hold, ale časy sa mesia. Svoje dieťa, by som nepustila dlhšie ako do deviatej.

Žužova

To je vec výchovy a morálky.. ja som chodila v tom veku normálne von cez víkendy až do rána,áno chodili sme pijávať a zabávať sa na diskotéky , po baroch alebo len tak na lavičkách.. NIKDY ma ani nenapadlo k*rviť sa ani mať kdesi sex alebo fajčiť ..(ako to tu ktosi opisoval) :D ... Naši mi verili lebo vedeli že ma správne vychovali a ja som ich nesklamala... dokonca som ani neotehotnela :D VYblôáznila soms a a teraz som v pohode,už ma také veci ani nebavia :D ..tie názory že maluj,snívaj,pozeraj telku :D ... vtipné ... Nie každý je také tintitko domka vysedávať po vikendoch ,proste mladí ludia sa chcu aj vyburiť vyblázniť a nemusí ísť hned o sex a iné praktiky.. je to uplne normálne tak to tu nezveličujte preboha...

Andrea tvoji rodičia ti neveria ,je to ich chyba snád ich to prejde ,ved ked dodržuješ pravidla mohli by už povoliť. Počkaj na 18 a potom si rob čo chceš ... takýmto ich postojom môžmu len vela vela pokaziť . Dieťa potrebuje pocítiť od rodičov aj trošku doveri, nech sa cíti že niečo aj znamená a za niečo ho maju.. nie za nejaku šlapku povolnú ..nechápem ich

Prezývka55

No ja by som nechcel aby moje dieta bolo take ako 0vecka :D takze preto aj preto :D ale vseobecne ovca by mozno potreboval aby mu raz dcera doniesla v 16tich domov decko ze len si tak zasexovala no a co nechcela nahoda ovca bude dedkom :D

winki

Toto je úplne oničom debata. Všetko závisí od výchovy, od partie a od osobnosti dotyčného. Zákazy, príkazy a povolenia s tým podľ mňa absolútne nič neurobia. Niekedy decká robia natruc rodičom ak im zakazujú. Poznám aj decká čo majú voľnosť a nikdy si nedovolia to čo tí, čo majú bť doma o 19tej.

Rodičia ťa živia, šatia otrepaná fráza, ale je to tak. Pomáhaj im, rozprávaj im o sebe a kamarátoch, zoznám ich a možno časom získaš ich dôveru. A Ak nie, tak bohužiaľ.

0vecka

2 slnovrat vynimocne suhlas. Mne to nepride ako ta najdolezitejsia sucast zivota ale pre duchovny rozvoj je takato socializacia dolezita.

0vecka

hlavna vec ze hanka ma obvinuje ze mam viacero nickov a nakoniec zistime ze si uplne vymysla. Pochybujem ze vobec ma deti, co sa ostatneho tyka tak vela ludi mi tu pride zakomplexovanych. To ze niekto ide o 20 00 napicko a pride domov o 23:00 neznamena ze sa deje nieco zleho. ja som bezne chodieva a ked som v BA tak chodim a to si dam jendo mozno dve pivka. raz za cas nejaku travku. Toto su uplne zakomplexavane nazory ze decko ma byt o 18:00 doma a nema co chodit s kamaratmi von potom su tu temy o tom jak si nikto nevie najst zivotneho partnera a podobne. Skor pebertaci co museli byt o 20:00 doma fetovali pred skolu a podobne. Podla mna kym sa nezotmie tak 15 rocna slecna moze byt kludne s kamaratmi vonku. A ked si chce s niekym inym zasexovat tak je to jej vec dokonca by som povedal ze ma nejake ludske prava.

Emily opat

Mila Andrea,

ja som v tvojom veku musela byt do 20:00 doma a v zime vtedy ked sa zacalo stmievat (cize aj o 16:00).
Pri mojom otcovi som si rozhodne nedovolila, nesplnat to.
A vies co? NIC MI NEUSLO.
Ty si este maly sopliak, po 20:00 nemas co behat po vonku, o nejakej 22 ci polnoci by som ani neuvazovala.