Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.

Príspevok v téme: Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.
Andrea,15

Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu.Už nemám nervy sa pozerať na to ako ma moji premilený rodiča držia doma na reťazi..Mám 15 rokov všetci moji spolužiaci kamaráti a rovesníci si užívajú sú vonku aj do 00:00 a žúrujú..Ja musím byť doma o 19:30 vždy keď sa pýtam okolo 21:00 von s partiou povedia nie.Ich dôvod je že nechcú mať so mňa kur*u pritom som s nikým ešte nespala!Vždy mi ešte s ironiou a nervami povedia keď budeš mať 18 zbaľ si veci a choď kde len chceš..Je mi to trápne pred kamarátmi doslova sa mi zato vysmievajú a ja po nociach plakávam zato akých mám rodičov..Proste myslím že by mali byť trochu povoľný voči mojim požiadavkám aj keď chápem že sa o mňa boja ale tak trochu dôvery by im nezaškodilo či?..Ja to už takto nedokážem trpieť ďalej veď to už nieje normálne keď ma 9 ročné decko večierku neskôr ako ja?! ..Prosím poradte mi čo mám robiť? Ako im mám vysvetliť že aj ja chcem byť dlhšie ako všetci kamaráti?...Vopred za všetky rady Ďakujem!

Aja02

Prezývka, áno, žijem na dedine aj som tu vyrastala.

Ja som mala otrasného telocvikára na ZŠ a odvtedy neznášam telesnú.

Na to, aby si vedel behať nepotrebuješ telesnú výchovu 9 rokov na ZŠ a ďalšie 4 roky na SŠ.

Prezývka55

Aja02 tak otvor oci ked nemas ten pocit, alebo zijes na dedine? Lebo na dedine to je priblizne take ako hovoris.

Beh je dobry, mal som rad beh :D vsetci sa vliekli ako slimaci nebol problem vzdy dostat z atletiky dobre znamky. A tlustych velmi netrapili costokrat to aj tak len odchodili.

Behat treba vediet vzdy, ci uz ta niekto nahana lebo ta chce zbit, mussi ho bud zbit alebo mu ujst, ci uz ti ide autobus musis utekat.

Beha sa do zivota vzdy hodi.

Aja02

Prezývka, aké rozmaznávanie? Ak by bola telesná výchova braná formou hry, t.j. hrali by sa tam napr. loptové hry a pod. tak beriem, ale beh, gymnastika, skok do výšky, do diaľky, no na čo?
Biológia ani chémia sa neberú na ZŠ do hĺbky. Je to len kvôli všeobecnému rozhľadu a ten nie je nikdy na škodu, ale telesná je na nič.
Ja keď som bola malá, tak sme s kamarátmi vkuse behali po vonku, cez prázdniny sme behali po lese od rána do večera, stavali sme bunkre, na potoku sme stavali hrádzu, kde sme sa potom kúpali a kopu iných vecí. Nemám pocit, že dnešné deti sú iné.

Prezývka55

Aja02 nejde o to ci ti na je na nieco dobre ale nie .. mne bola na nic aj biologia, aj chemia a musel som ich mat, presne takto rozmaznavat deti je chyba. Len aby dietatko nahodou nemalo nieco co nechce.

Zivot je aj o tom preluskat nieco co ti je uplne naprd ale beries to ako povinnu jazdu.
A minimalne sa pri tom aspon hybes. A za dalsie 90% deti vo volnom case sportovat samo od seba nebude.

Aja02

Ja som sa tiež dala ešte na strednej oslobodiť od telesnej. Telesná výchova je jeden z najzbytočnejších predmetov. Gymnastika mi je na dve veci. Keď budem mať deti, tak ich tiež dám oslobodiť a radšej ich prihlásim na nejaký šport, ktorý ich bude aj baviť.

Prezývka55

Hrac hlavne je ze co robia tie deti vonku sedia na riti... my sme hrali futbal behali bicyklovali .. ale teraz je moda:
a) ist do obchodneho centra
b) niekde sediet na sidlisku

Dneska deti hladaju sposob este aj ako sa uliat z telesnej cize velku somarinu Hrac hovoris.

Hrac

v sucasnosti sa zvysuje obezita u mladych ludi a deti. Velky podiel ma na tom aj taketo spravanie, nepustat mladych von, radsej nech su doma, sedia na zadku, hlavne ze nepiju a nefajcia :-D

Prezývka55

slnovrat tak teraz toto chlapcov vobec nebavi, dievcata riesia cosi podobne akurat je to omnhono viac zamerane na vztahy a vacsinou to tak chodi ze starsi chlapci kupia nejaky chlast a najviac opite su prave tie 14-15tky.

Zijem na sidlisku a toto je cez letne na denno dennom poriadku. Dokonca ako som spominal posledne dni to tu uz chodia rozhanat policajti.

Dokonca plati vyhlaska o zakazu uzivania alkoholu na verejnosti takze za to su normalne pokuty pre rodicov ak mu toto dieta robi.

slnovrat

Prezývka, my sme v tomto letnom teple sedavali na muriku pod lampou a rozprávali sa. O všetkom možnom, čím viac ľudi, tým viac tem. V telke nic nebolo, pc neboli, drogy ešte len prichádzali. Vsetci sme mali minimálne sexuálne skúsenosti. Riešili sme prvé lásky, kto je do koho, ako niekoho zbaliť, kam ísť, čo si obliecť, nejaké tie veci čo vtedy leteli...