Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.

Príspevok v téme: Rodičia ma nechcú púšťať von napriek tomu že mám 15.
Andrea,15

Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu.Už nemám nervy sa pozerať na to ako ma moji premilený rodiča držia doma na reťazi..Mám 15 rokov všetci moji spolužiaci kamaráti a rovesníci si užívajú sú vonku aj do 00:00 a žúrujú..Ja musím byť doma o 19:30 vždy keď sa pýtam okolo 21:00 von s partiou povedia nie.Ich dôvod je že nechcú mať so mňa kur*u pritom som s nikým ešte nespala!Vždy mi ešte s ironiou a nervami povedia keď budeš mať 18 zbaľ si veci a choď kde len chceš..Je mi to trápne pred kamarátmi doslova sa mi zato vysmievajú a ja po nociach plakávam zato akých mám rodičov..Proste myslím že by mali byť trochu povoľný voči mojim požiadavkám aj keď chápem že sa o mňa boja ale tak trochu dôvery by im nezaškodilo či?..Ja to už takto nedokážem trpieť ďalej veď to už nieje normálne keď ma 9 ročné decko večierku neskôr ako ja?! ..Prosím poradte mi čo mám robiť? Ako im mám vysvetliť že aj ja chcem byť dlhšie ako všetci kamaráti?...Vopred za všetky rady Ďakujem!

Aja02

Prezývka, nemyslím si to. Z cvičenia by som určite nerobila takú modlu. Teraz to neber osobne, ale ja som vyslovene alergická na tie reči o tom, aké je cvičenie super, aký si po cvičení šťastný, spokojný, bez stresu a blá blá blá. Cvičenie je len nutné zlo, vďaka ktorému má človek dobrú postavu. Raz som tu už napísala, že ak by som mala takú postavu, že by som mohla čokoľvek zožrať a nepribrala by som, tak by som sa ani nepohla.

K tej dedine. Bývala som pár mesiacov v Bratislave, takže si to tiež viem porovnať. Vkuse otvorené obchody, reštaurácie, všetky úrady pokope, nonstop spoje. Kdekoľvek som chcela ísť, hneď som sa tam dostala. Výhoda dediny je príroda a kľud, ale tam tie pozitívna z môjho pohľadu končia.

Prezývka55

ono to je aj tym ze ja tu nepisem hypoteticky, ja tie detska a tu mladez poznam, ci uz z videnia alebo ako kamaratov, ku rodicom sa dostane tak 25 percent ale vidiet to moze iba rovesnik.

bukvica

im treba vyplnit stale volny cas najma cez prazdniny ale aj cez skolsky rok. ked budu mat co na praci nebudu mysliet na voloviny. to posedavanie pred panelakmi, na lavickach a v parkoch im tiez nepomoze k lepsej kondicii. davam uplne za pravdu prezyvkovi. prezyvko mas moj obdiv v tejto teme super nazory mozem vediet tvoj vek?

bukvica

ovecka/slnovrat/hrac a dalsi dnesna doba je ina ako kedysi, nemozte tvrdit ze dnesne decka nic neohrozuje. za socializmu neboli drogy rozsirene tak ako teraz, aj pitie alkoholu bolo na ulici viac sledovane ci v baroch, na diski decko tiez nemohlo ist, baby sa nemohli malovat a nosit kratke sukne velke vystrihy a nehovorim o rifliach, nemohli fajcit a teraz ved sa pozrite decka si na ulici spokojne bafkaju, niektore maju tu drzost a piju, v baroch a diskotekach sa to len tak nimi hemzi, tie soplane chodia vyobliekane ako kurvy, o nadavkach nehovoriac oblapuju sa s chlapcami pred dospelymi, cmulaju atd atd.
prezyvka a hanka ma pravdu. dnes je to o inom a treba na nich viacej striehnut ako kedysi. nemozete porovnavat to co bolo vtedy a ze to iste je teraz. len sa pozrite ako sa sex alkohol cigi propaguju v mediach a tie decka to vnimaju a chcu skusat lebo si myslia ze budu dospeli ked to budu robit, zasrane 12 az 16 rocne decka

Prezývka55

Aja02 povedal by som ze 2/3 zdravotnych problemov je z necvicenia, ako kludne ved ja nikomu nenakazajum len potom nech sa ludia nestazuju a to vidis denno denne ako su ludia but vypaseni ale vystresovani a to vsetko ide cvicenim odburavat. V neposlednom rade mas krasnu postavu.

Ja s to s tebou kludne vymenim ak chces, teda pokial nemate v dedine ciganov. Mesto je urcite hlucnejsie nebezpecnejsie, spinavsie, fadnejsie ako dedina.

Ja som zazil aj jedno aj druhe preto mozem porovnat. Vyhoda mesta je ze obchod ti nezatvoria o 12tej a ze centrum zabavy nie je obecna krcma. Ale to sukromie ktore som mal na dedine, fasa velku zahradu, hory za dvorom uplne na nezaplatenie. V meste vzdy ked vyjdes von stretnes volajakeho debila.

Kebyze netrebalo chodit do prace denno denne tak hned som na tej tvojej nechcenej dedine. Mesto je otras. Ale vyskusaj si to, zivot v panelaku a spinu mesta a uvidis ze zutekas po 5-10rokov spat na dedinu.

Aja02

Prezývka, ja napr. cvičím, ale len kvôli tomu, aby som si udržala postavu. Keď niekto ale cvičiť nechce, tak nech necvičí, a čo?
Človek, ktorý necvičí ti nejako svojim konaním ublíži? Áno, môžeš argumentovať tým, že aj ty mu budeš platiť liečenie, keď bude chorý, ale liečenie budeš platiť aj tým, ktorí pravidelne cvičia a zdravo sa stravujú, pretože zdravá strava a cvičenie sa nerovná zdravie.

Všetko má svoje výhody aj nevýhody. Život na dedine je fajn, ale mesto má podľa mňa viac výhod. Ja by som radšej bývala v meste.

Prezývka55

Aja02 povinnu telesnu ti treba dovtedy dokym sa sama nevies prinutit ist 2 krat do tyzdna cvicit. Niektori by mali mat povinnu telesnu do konca zivota.

Tak ako na dedine je to relativne pohoda, krajsi zivot ako v meste. A vela veci sa neutaji vie to cela dedina :D tak sa velke blbosti nedaju robit :D. Podla mna to prave detstvo sa da zazit uz len na dedine.