Ahojte, chcela by som sa opýtať takú trošu blbú otázku či sa dá naučiť spievať? :D pretože ja strašne rada spievam, ale nemyslím si že sa to dá počúvať. Poznám veľa ľudí čo vedia spievať a vôbec to neuviužívajú -_-:D Počula som že s tým sa človek musí narodiť či čo že v hrdle má nejaké veci neviem a niektorí nie
toto sú len moje neodobrné názory ale ak máte niekto s tým skúsenosti napíšte:)
Dá sa naučiť spievať?
podla mna sa to neda, bud to niekto v sebe ma alebo nema
ahoj kniha, aj ja som iba rada spievala a ani som nespievala dobre, aj teraz si myslím, že je to priemerne, ale robím to rada a chodím spievať v spevokole. Jednoducho som zašla do Ľudovej školy umenia, a išla som tam za riaditeľkou, že je to môj sen vedieť spievať a či sa so mnou dá niečo robiť. Ona si dala zavolať jednu učiteľku, ktorá so mnou išla do kabinetu, povedala, že sa s tým dá pracovať a kedy mám prísť a tak som prišla a našla som tam perfektnú spoločnosť ľudí a jednoducho ten spev pre mňa veľmi veľa znamená.
Pritom poplatok za ĽŠU nie je nič moc a si v rukách odborníka, ja im dávam aj 2 % dane.
Aka dobra tema, tak aj ja sa pridam. Nemam hudobny sluch, spievam falosne, ale chcela by som sa naucit, len tak pre seba. Myslite, ze sa to da niekde naucit? Sama neviem ako, ked nemam ponatia o tonoch.
Ahoj :) Dá sa to naučiť, ale bude to trvať dlhšie a musíš to chcieť ;) mne to trvalo pol roka a potom som išla na súťaž a vyhrala som ju. Je to podobné ako s kreslením. Dá sa naučiť kresliť, len musíš veľa trénovať. Veď ani Picasso nekreslil vždy perfektne ale stále kreslil a kreslil. Ja som si hlas '' trénovala" tak že som každý deň vydávala nejaké zvuky, striedala som vysoké a nízke tóny a veľmi pomáha taký ten divný zvuk ktorý vytváraš hrdlom a potom máš taký hrubý a sekavý hlas, neviem to vysvetliť XD a púšťaj si pesničky tesne pred spaním cez sluchátka, môžu to byť aj pesničky ktoré nepočúvaš. Ale hlavne by si nemala napodobňovať nejakého tvojho obľúbeného speváka, každý hlas je originálny. Skús si pustiť karaoke nejakej pesničky ktorú si nikdy nepočula a spievaj :)
Keď som bola malá a spievala som v detskom folklórnom súbore, učiteľka spevu mi povedala, že spievať nikdy nebudem. Ako dieťa ma to celkom ranilo, lebo som si rada pospevovala, no neprestala som.
Jedného dňa na speváckej súťaži vypadol jeden reprezentant a dosadili mňa. Len do počtu. A...vyhrala som. Scénka ako z filmu no nie?
No je pravda že som dostala do vienka mimoriadny hudobný sluch. Ale cvičením sa dá všetko!
Podľa mňa sa dá zvýšiť aj hlasový rozsah, nemusí byť po celý život konštantný. Ak si budeš dávať špeciálne cvičenia dokážeš zvýšiť aj hlasový rozsah.
Tiež ti pomôže počúvanie hudby, keď budeš spievať dávaj si dobrý pozor, aby bol správny každý tón.
Áno, dá sa. Aj keď nie si rodený talent. Pomôže ti hudobný nástroj, napríklad gitara, ktorú si správne naladíš. Tí, čo sú rodení speváci, tým ide spev ľahko. A tí, čo až taký talent nie sú, tí sa to môžu naučiť, ibaže to nie je celkom ľahké, ale o to zaujímavejšie a CENNEJŠIE.
Každy vie spievať. Vyber si pesničku a začni. Dievčata na lazoch slievali a nikdo ich neučil. Na yutube su ukazky, ako prirodzene spievat. Najlepšie si na začiatok vyber jednoduchu piesen napr. detsku...Pec nam spadla a atd a začni. hlavne sa nepidcenuj.
je to jednoduche ako ti zobak narastol.