Ahojte, chcela by som sa opýtať takú trošu blbú otázku či sa dá naučiť spievať? :D pretože ja strašne rada spievam, ale nemyslím si že sa to dá počúvať. Poznám veľa ľudí čo vedia spievať a vôbec to neuviužívajú -_-:D Počula som že s tým sa človek musí narodiť či čo že v hrdle má nejaké veci neviem a niektorí nie
toto sú len moje neodobrné názory ale ak máte niekto s tým skúsenosti napíšte:)
Dá sa naučiť spievať?
všetkosa dá keď sa chce :)
Ahoj,
Odporucam zacat v zbore. Napriklad:
ankarepkova.sk
Dôležité sú dve veci:
1.) Treba mať veľmi dobre vyvinutý hudobný sluch.
2.) Treba mať nadpriemerný hlasový rozsah.
Priemerný hlasový rozsah jedného človeka je jeden a pol oktávy. To mám napríklad ja. Mám síce veľmi dobre vyvinutý hudobný sluch, ale pravda je taká, že do spevu sa hrnúť nebudem, keďže dokážem reálne ohodnotiť samú seba ohľadom toho rozsahu a je mi jasné, že po tejto stránke je to so mnou bieda. Takže v Superstar ma rozhodne neuvidíte, nakoľko si myslím, že tam patria lepší. A samozrejme aj mladší :)
Keď máš povedzme hlasový rozsah dve a pol oktávy, to je už výborné. A aj nejaký ten hudobný sluch samozrejme aby tam bol, nech nespievaš falošne. Vtedy by sa už dalo uvažovať o súkromných hodinách u nejakého hlasového pedagóga, ktorý by ti poskytol cenné informácie, podelil by sa s tebou o svoje vedomosti a naučil by ťa ešte lepšie pracovať s hlasom, tak aby napríklad pieseň patriaca do kategórie pop music, ktorú zaspievaš, bola zaspievaná nielen jednoducho a nefalošne, ale aby bola obohatená aj o rôzne "ozdôbky", ktoré ju urobia ešte krajšou, ale zároveň nebudú pôsobiť dojmom, že zachádzaš do falošnosti a nebude ich tam príliš veľa, ale len tak primerane, ďalej naučí ťa, kedy je vhodné pridať a kedy ubrať hlas, kedy urobiť niečo, čo sa podobá na trasúci sa hlas (Michael Jackson, Whitney Houston...- svetové hviezdy sú v tom majstri), ďalej ohodnotí ťa, akému druhu spevu by si sa mala venovať s tvojím typom hlasu, či napríklad opernému, alebo pop music, inému... Zhodnotí, či si soprán, mezosoprán, alt... A áno, dá sa v rámci spevu naučiť veľa, veľa nového, doposiaľ tebou neodhaleného a neobjaveného, čo môžeš v spolupráci s hlasovým pedagógom odhaliť, objaviť a zvládnuť. Ideálne, keď sa popri tom naučíš hrať aj na hudobnom nástroji. Ale hovorím, v prvom rade nejaký ten sluch a nejaký ten rozsah tam musí byť, lebo len to je základ, na ktorom môžeš stavať. Hudba nie je len, že hurá, ideme do Superstar! Hudba je aj to, čo robia Cigáni, ale aj mnohí bieli, ktorí sa ňou živia. Napríklad založia si kapelu a chodia hrávať ľudovky na svadby a na oslavy. Nepotrebujú, aby ich poznalo celé Slovensko a aby boli v televízii a v Superstar, to nie je ich cieľ. Im celkom stačí, keď si chodia na svadby a hrajú si tam to svoje. Robia, čo ich baví a uživia sa tým. Lepšie je založiť si so zopár kamarátmi kapelu, nacvičiť kopu ľudoviek a zopár moderných, ktoré "práve letia", hrávať na svadbách, zarábať si tak a pekne sa tým živiť bez straty súkromia, ako strčiť sa do Superstar, stratiť tam súkromie a kopu času, nezarobiť nič, tesne pred vstupom do finálovej desiny vyletieť a len sa pozerať, ako sa na tom nahrabali tvorcovia relácie a ty máš s prepáčením hovno. Prípadne riskovať výsmech za predpokladu, že ťa ešte správne pracovať s hlasom (s talentom - základom, na ktorom môžeš stavať) nikto nenaučil, pozerajúc sa, ako postúpil ďalej od teba človek bez talentu (sluch plus hlasový rozsah na úrovni priemeru), ktorý si už dlhé mesiace pred podaním prihlášky do Superstar platil hlasového pedagóga, chodil na súkromné hodiny a aj napriek priemernému hlasovému rozsahu sa s hlasom perfektne pracovať naučil, že až očaril celú porotu a pokiaľ má výzor a sebavedomie, môže aj do finálovej desiny.
Keď som pozeral superstar, tak väčšinou tí ľudia, ktorí nevedeli vôbec spievať, tak vyzerali ako hotentóti.
Keď vyzeráš dobre, tak budeš vedieť spievať.
Na betón.
Zložil som pre vás jednu básničku, ale žiaľ po nemecky.
In dem Munde soll ich zünden? Es ist eine kleine Sünde. Am Herzen reißt mich,,, zu dieser Stunde. Es ist eine große Wunde. Öffne deine große Lönde, da ich bin dein erster Kunde, draußen bellen geile Hünde, in dem großen festen Bunde.
Trochu vulgárna, sorry.
AHOJ CHCELA BY SOM SA NAUCIT SPIEVAT LEBO JA RADA SPIEVAM LEN HROZNE SPIEVAM V REALITE A STRASNE BY SOM SA CHCELA NAUCIT SPIEVAT
Ahojte všetci, mam menší problem so spevom, hudobní sluch mam, a spievat viem, mam nato všetklo čo treba, len potrebujem techniku, čo mi viac menej vadí, pri vyšších tonoch... občas to výjde a občan ne, som chalan, a vytiahnem dost, len technicky, a ked idem na vyšky tak mam pocit že všetko taham z hrdla a to nieje dobre, branicu viem cítit no neviem ju využit.. poradte čo s tým mam robít, prosím, je to dost zavažna vecv,......
A na spev som začal chodit.... a vraj viem spievat
Samozrejme ze sa to daa naucit :) ked maa niekto talent tak to znamenaa ze :) sa to nemusii tolko dret a ked nemaa tak si zamakaa ale vzdy sa to naucii treba pevne chcet skuusat hladat sa hladat toony aa samozrejme intonovat ak maas sluch :) hudobnyy sluch neni nic inee akonnervovee vlaakna ktoree suu tenke aa vtedy nemaate sluch aale mozes ho nadobudnuut tak ze si budes zvykat a pocuuvat a skuusat vydaavat intenziivne toony niake : lD aa hlasivky a braanica a svaly ine ktoree naam pomaahajuu pri spevu suu svali coze ich treba cvicit aa ked buduu vycvicenee tak buduu :) tak isto ako sa cvicia svaly na bruchu alebo na rukaach tak tak isto treba cvicit svaly aj tu a vsetko to pojde :) chce to len cas :D
tie videa nemaju chybu!:D vystihuju velmi dobre dnesny hudobny biznis! veru, technika to ma casto tazke:)no bodaj by nie, to je zial pravda, ze ked vies len akotak trosku udrzat ton a mas peniaze alebo "svojho" cloveka v pravu chvilu na spravnom mieste, tak ides! ja som vsak mala vzdy trosku ine kriteria a priority, co sa tyka hudby. neviem, ci to tu mam pisat, aby to nevyznelo ako samochvala´(ale vsak ma tu aj tak nepoznate, tak je to jedno:)) ja som 15 rokov spievala profesionalne a nahrala som nieco aj v rozhlase a tv. ked som prisla do studia 1.x ako zaciatocnicka, triasli sa mi riadne kolena. na velke prekvapenie som vsak mala iba jedno jedine strihanie! producent bol mnou nadseny a povedal, ze so starymi profikmi a znamymi hviezdami musia casto robit v jednej skladbe niekolko strihani a somnou boli z fleku hotovi. a skutocne, po mne isiel jeden spevak, ktoreho vsetci zarucene poznate z radia a tv. neverila som svojim usiam a ociam, kolko sa tam chudak mordoval! bola som na seba samozrejme nesmierne hrda, pretoze on, taka hviezda (neskor som sa dozvedela, ze sa dostal k spevu po znamosti a v tom case bol uz velmi popularny!) a ja take neskusene ucho!:D ludia ale ked to bolo vsetko hotove, bez srandy, ja som svoj hlas nepoznavala! neviete si predstavit, co vie urobit technika! takze: dobry spevak sa pozna podla toho, ci vie zaspievat skvele na koncerte, na zivo! studiova technika by ho mala jeho hlas iba prikraslit a nie sa snazit "tvorit" spevakov, lebo potom vznikaju spevaci ako je napr. aj p.hilton. viete si predstavit, ze by mala urobit koncert? ja nie.
Jeeeee :)) toto video milujem :)) som to nevidela neviem jak dlho :))