Myslím štandardné podmienky na prácu , ktoré nám zaručuje zákonník práce.
Mate vyhovujuce pracovne podmienky v praci?
Nastupila som do potravin ako predavačka, som v skusobnej 3 mesacnej dobe...nechala som sa na pracu prehovorit, pretoze potrebujem pracu, peniaze...personalna ma tam zlakala s tym, ze predajna je dobra, šikovni pracovnici..ze sa budem mat dobre a je rada ze ma svojho človeka,kedze som cez tu firmu chodila na inventury...KED VTACKA CHYTAJU SUMNE MU SPIVAJU...
Som tam tyzden..od pondelka do včera som robila 6 ,7 hodin..dnes 11 a od zajtra pokracujem az so buduceho piatku..12 dni prace a tak volny vikend...na prestavku mam asi 10 minut..ako povedala veduca..Tu je jedalnicka, dievčata tu jedia ked maju čas....dalsia vec -je tam prievan cez predajnu az do skladu kedze nefunguje klima....Niesom ziadna padavka ani rozmaznana dievčinka ale toto podla mna nieje normalne..min.mzda a podmienky na ho...
pracujem v nemenovanom tesco expres v BA, od júna do augusta 30 stupnov min. v predajni, dnes bolo 37, normálka, každá smena je boj o život, zamestnanci sa tam doslova varia vo vlastnej stave, nedýchatelný vzduch, čokolády a tieto veci su uplne roztopené
no ved normálka ze firma setrí peniazky na vyváraní zamestnancov
Prestudovat si zakonnik prace a ak je tam nieco porusovane, obratit sa na prislusne organy (asi inspekciu prace). Nariekanie na tomto fore vam nepomoze. Okrem toho existuju aj odbory. Platime neskutocne peniaze z kazdej vyplaty, tak nech statne organy laskavo vykazuju nejaku prospesnu cinnost a nielen buzeruju pri kazdej prilezitosti, nie?
Maximalna teplota na pracovisku je myslim 28C (asi su aj vynimky).
Môj muž robí vo firme na výrobu súčiastok do áut, kde nemajú klimatizáciu a neviem prečo, veľmi veľa ľudí ochorelo na priedušky, vrátane muža. A ich šéf im pohrozil, aby prestali maródovať, že sa to bude brať ako sabotáž a dostanú výpoveď.
pani a poddani :D, ako kedysi, tak i dnes
Niekedy sa tomu hovorilo nevoľníctvo, dnes je to práca za minimálnu mzdu,akeď si otvoríš hubu, tak ťa z nej vyšmaria, lebo na tvoje miesto nájdu ďaľších desať.Takže o akých podmienkach sa to tu bavíme?
ja mam pocit, ze na miesto sefov sa sadisti velmi radi splhaju v mnohych krajinach
slnovrat - no to mas pravdu, ked idem okolo tých fast foodov, tak mam dost, ked tam stojim 2 minuty ma berie ku zemi, tí ludia to tam maju este horsie a asi aj blbsie este zaplatene, to by osm nevydrzala vobec, vyprazat nieco cele dni bez klimy
A ešte ked vidím baby z kuchyne, z nich leje a klímu nemajú, a vari sa tam, ešte horšie su na tom
slnovrat - na buzeraciu ludi, pre sadistov skvela praca