Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?

Príspevok v téme: Chcem žiť netradičný samotársky život, dá sa to u nás?
Barunka

Chcela by som sa odsťahovať niekam na samotu a žiť jednoduchý život. Proste nechodiť do práce, nemať despotického šéfa, neriešiť typické problémy tejto novodobej spoločnosti, jednoducho žiť skromný život niekde na chalupe pri lese, dopestovať si svoje, chovať zvieratká atď. Dá sa to u nás? Jednoducho, ide o otázka typu sociálne, zdravotné poistenie, úrad práce atď. Asi treba byť samoplatiteľ, však? Tak isto, ide o postoj ľudí, nemám poňatia, akú lokalitu si vybrať, aby ma tam nepovažovali za magora a aby tam žilo málo ľudí. Tu na západe keď to niekomu poviem, tak sa na mňa pozerajú, akoby som spadla z jahody.. :( So introvert a táto spoločnosť a to, ako funguje, ma dosť unavuje...

jedulka

Ovečka potom se tedy omlouvám, přestože všechny příspěvky čtu poctivě i témy, tak jsem to tam i po znovu přečtení neviděla.

jedulka

100% samostatnosti, taky jsem o tom psala.A proč by měla být? Vždyť nejsme na planetě sami.Nejdeme se vracet do prvobytně pospolné společnosti.Ale i na to tu máš odpověď ode mne, že to i jde a jak.

jedulka

chovám koně, baví mě to, mám cca 4ha půdy.Peníze ale né, to už jsem tady taky psala.Práce mno, taky je to tady na těch stránkách půl hodiny denně. Ostaní udělají zahrádkáři.Všichni chtějí kvalitní hnůj a zadara, jen si vzít.Ani nevím, co je to kydat hnůj

jedulka

Ovečka ne ne nikdo netvrdí, že tam nejde o práci!To jsem nikdy neřekla!
skus se na to podívat jak by to šlo a přijdi s nějakou zajímavou myšlenkou.Něco pozitivní negativního je všude okolo dost a dost.

0vecka

2 jedulka ty si nepostrehla o co je rec :-D my sa tu nebavime o sliepkach ale o +- 100% samostatnosti teda sliepky psenicu ovocie zelininu atd... sliepky ta neuzivia aj kebyze ich mas 1000

jedulka

každý rok si koupím něco na zahrádku, abych věděla jak to jde.Letos jsem si koupila 20 slepic=nosnic.Celou kalkulaci jsem už tady uvedla.Muselo mi pojít 7 slepic než jsem přišla na to jak je ochránit.Rady odevšad. Otázka kolik potřebuješ mít slepic aby ti to stačilo pro 4 členou rodinu?Víš-nevíš?Mě těch 13 stačí,nejen pro nás ale pro i mých dalších 5 děti s rodinami!Práce? 15 minut denně.