Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Alkalická strava

agartio

Gofruit - deje sa im to preto, ze este niesu duchovne dozreti.
Duchovne dozreteho cloveka sa nikto neodvazi odsudzovat, ked si vyberie vitarianstvo, ostatni to akceptuju a nenapadaju ho. Neobvinia ho, lebo vinu neciti. A nieje ani zavisli od okolitych medziludskych vztahoch, takze nad nim nemaju moc manipulovat ho skrze strach.
Ak tieto vlastnosti nema, nieje duchovne dozreti. Vacsina to vzda, lebo sa boja, ze by ich odsudili, nahnevali sa na nich. Tym padom su pre nich medziludske vztahy vazenie, ktore ich taha ku dnu. Ale moze za to ich vlastny strach a nedozretost.
Ak dotycny taha vitarianstvo aj tak nasilu dalej, tak si ublizi, pretoze nieje duchovne dozrety, aby to uniesol. Je zavisly na okolitych medziludskych vztahoch a rodine, a tu si vybral zle, zacnu ho odsudzovat a napadat, a on nevie odijst a ubranit sa, takze prichadza o energiu. Citi sa vinny.
Tym padom je mu cele vitarianstvo na nic, lebo psychika a emocie mu zoberie viac zdravia, nez mu prida vitarianstvo, aj tak sa mu nic nebude travit a bude mat slabe travenie.
Pri tom strese bude mat aj oslabenu imunitu, takze jeho telo nezvladne ani boj s parazitmi, ktorych ma z obdobia predchadzajucej stravy vela, a zacne sa ich zlozenie menit, zacnu sa boje. Vysledkom bude, ze mu nebude travit, bude prekyseleny, a parazity mu narobia v tele skody, navyse bude mat slabu psychiku, strach, a kvoli tomu bude prichadzat o vitaminy a mineraly. Vysledkom bude slaby clovek, ktory bude psychicky na tom horsie, ako ked jedol normalnu stravu a tahal za jeden povraz s ostatnymi.

Preto je vela ludi prechadzajucich na zdravu stravu na tom tak zle. V skutocnosti je to ale boj o to povysit ducha svojho, ktory tuto skusku musi prekonat a clovek sa tak moze stat silnejsi, sebavedomejsi a samostatnejsi, proste urobit duchovny pokrok. Niekedy to dotycny nezvladne ani cely zivot, lebo uchadza mu, ze to je skuska ducha, vymanit sa spod prizemnych medziludskych vztahov. Niekto si mysli, ze staci odijst, do vlastneho bytu, ale to prepojenie funguje aj na dialku, napr. s rodinou, s ostatnymi, ak im neodpustil a duchovne na to nedozrel, tak si proste zdravou stravou viac ublizi ako pomoze.

Ak sa clovek riadi duchom a robi pokrok tam, prijde to prirodzene, a ani to neurobi skody v medziludskych vztahoch.

vitavi

Gofruit, je mi jasné, že krv má alkalickú reakciu, ale je to pri kyselinotvornej strave dosiahnuté za cenu odoberania vápnika a zásadotvorných minerálov zo zubov a kostí. Ja chcem poukázať, že sa to dá dosiahnuť aj bez tohto rizika, stravou.
Obilniny sú síce mierne kyselinotvorné, ale v kombinácii so silne zásadotvornou zeleninou sa dosiahne optimálne pH.
Čistou energiou myslím zdroj energie, ktorý nezanecháva nestrávené a toxické zbytky, kyselinu močovú, puríny, využije sa celý, a takým sú obilniny. Majú tú prednosť, že sa trávia dlho a rovnomerne, čo zabezpečí predchádzaniu hyperaktivite, nespavosti chorobám nervového systému a psychiky, atď. ktoré sú dnes tak časté, pretože ľudia obilniny, zvlášť neobrúsené, zo stravy vylúčili.
Problém lepku je problém obrusovania obilnín a vysokého príjmu mlieka a mliečnych výrobkov a rafinovaného cukru. Nevzniká pri strave na celozrnných obilninách.

0vecka

2 GoFruit jj a niekto to cita a povie si hmm tamti rozpravaju o nizkych vibraciach a nikto proti tomu nic nema asi na tom nieco bude...

inak stale ste mi to tu nevysvetlili ze co su to tie nizke vibracie? ide o amplitudu alebo frekvenciu?

GoFruit

Dakujem ze si mi to vysvetlil. Uz to chapem. Ale zas na druhej strane hadam mi nechces tvrdit ze tu niekto robi rozpravy o vibraciach cakrach atd. Ja som to len okrajovo spomenula a to je hadam rozdiel.

0vecka

2 GoFruit mne sa praveze zda ze ti dozreti su ti co maju podobne nazory ako ti a ti nedozreti su ti ostatni :). Podla mna je dolezite aby v takychto temach kde sa pisu uplne somariny o vybraciach cakrach a dohodach so stromami zaznel aj iny nazor.

GoFruit

Ovecka dozrety je ten kto nema potrebu kritizovat a odsudzovat inych ludi ktori sa od neho odlisuju. Nerype do nich nehneva sa na nich nedava im najavo ze su sprosti menejcenni ale akceptuje ich a ich volbu. To je dozrety clovek. A teraz sa pozri na seba ci si taky.
Agartio mozno su ti ludia taki nezdravo vyzerajuci lebo nielen ze su neakceptovani ale stretavaju sa dokonca s vysmechom a z toho vznikaju asi aj pochybnosti. Predsa len o vitarianstve sa malo pise a ludia zacnu pochybovat azmietaju sa medzi roznymi myslienkami za a proti. A zaroven musia byt vstrehu a stale odpovedat na neprijemne utoky a otazky a ak sa im prave nedari tak su oznacovani za hlupych a hned je na vine ich strava.

agartio

Nepisal som, ze si na taku stravu duchovne nedozrel. To sa tykalo tych, ktori na nu skusaju prejst, a nezvladaju to.