Neprijatá na VŠ, čo teraz?

Príspevok v téme: Neprijatá na VŠ, čo teraz?
Monii

zdravím.. takže, nikde ma neprijali.. napíšem ešte odvolania, no čo ak ma neprijmú ani potom? neviem čo mám robiť, rodičia sú na mňa strašne nahnevaný, sklamala som ich .. vyhodili zbytočne veľa peňazí, ktorých nemáme nazvyš.. čo mám teraz robiť? pracovať? alebo rok študovať niečo, kde majú druhé kolo aj keď ma to nezaujíma? rok pracovať a potom to zase skúsiť? :((( aj tak, myslím že tu prácu nenájdem.. do zahraničia? kam? ako? :( prosím povedzte mi niekto čo mám robiť.. :(

Monii

:( aj teraz mi otec zase vynadal, že si mám robotu zháňať, že tu bývať len tak nebudem .. toto sa takto fakt nedá..

zewa

Myslim, že ti musí prísť vyrozumenie listom, a tam budeš mať napísané, že sa môžeš odvolať voči rozhodnutiu o neprijatí. Angličtina je super, ale určite nie s etikou. To je zbytočný predmet. Skús niečo, čo sa na školách učí aspoň dve hodiny týždenne (história, geografia, biologia, informatika, občianska, atď.). Tá psychológia - to človeka musí baviť, musí sa do toho zazrat.. Je ťažko sa uplatniť. Sama vidíš koľkých ľudí berú. Určite si pošli aj tam aj všade. Ľahšie je si vyberať z viac možností. Rodičia sú stará škola. Všetko vidia čiernobiele. Dnes už svet taký nieje. Je farebný.

vebe

Nic nerob nasilu a proti svojej voli. Ostatne plati to com ti uz pisala. Tvoji rodicia este neprisli na to za maju dospele dieta. Ja mam deti v tvojom veku a este som nezabudla ake je to mat 18 a ako som veci vtedy vnimala ja, beriem ich ako dospelych a teda s uspechmi aj neuspechmi, aj tak si musia svoj zivot zit sami a tak aj sami ziskavat skusenosti.Su ina generacia, preto vidia mnohe veci inak a maju aj ine plany. To si asi tvoji rodicia, ktori su asi moja generacia neuvedomuju. Ked sa cloveku nieco nepodari dostatocne ho to trapi, rodicia by mali poradit, podporit a nie odsudzovat a obvinovat vlastne deti

Monii

nie takú kombináciu, osobitne čisto psychológia a potom iný odbor učiteľstvo anj a rozmýšlam o kombinácii s etikou..

odvolania pošlem, len môžem ich poslať už teraz? ked mi to ešte neprišlo poštou to rozhodnutie, že som neprijatá?

zewa

To myslíš odbor v kombinácii pedagogika a psychológia? :O
Veď to je úplne zlá kombinácia. Kde sa chceš zamestnať? Lebo teraz si to neviem veľmi predstaviť.

outu

cokolvek urobis co nebude po voli tvojej rodiny, bude zle a budu to brat ako velké sklamanie. rob to tak ako to cítis ty. oni si zvyknu. budu musiet. nenechaj si riadit zivot nimi. je to tvoj zivot, ty musis zit. kludne bez do práce a na vš pôjdeš o rok. veľa štastia.

Monii

tak mám teda skúsiť to druhé kolo na pedag´giu a psychológiu v Trnave? ach .. cítim sa vyslovene ako hovno. a celá rodina mi to dáva poriadne pocítiť.. :(

Iba Katka

Inak... Ja som bola na tom presne tak ako ty. Nezobrali ma na výšku, tam kde som chcela a rovnaký nátlak: čo budeš robiť? Pojdeš na úrad práce a bla bla. A ja čo som urobila? Poslala som prihlášky na druhé kolo a zobrali ma na odbor, ktorý som ani zdaleka študovať nechcela a kde bolo toľko matiky, chémie a fyziky, že dovidenia. Dlho som nevydržala a keď som si našla prácu a odišla, tiež sa naši tvárili ako keby som bola najväčšie sklamanie.

A tiež som si vypočula: Keď do školy nepojdeš po strednej, tak už nepojdeš nikdy. Možno som mala pauzu väčšiu ako rok, lebo už som nechcela ísť na denné (z rodinných dôvodov proste musím mať zarábať) a nedalo sa. Ale po 2 rokoch idem do školy :) A čo?

vebe

Hlavne ziadna panika, zivot ide dalej a este nie je nic stratene. Podaj odvolania a v klude si premysli plan A a plan B. V zahranici ludia bezne studuju neskor, mnohi niekde pracuju a potom po 2-3-4 rokoch studuju, mozno maju potom viac ujasnene co vlastne v zivote chcu. U nas je este stale vsetko naprogamovane v nasich hlavach, ze stredna skola, hned vysoka, a ked to tak presne nejde, tak dieta proste sklamalo rodicov. Ale ved to tak vobec nie je. Takto covek dospieva a ziskava skusenosti. Iste, vsetko stoji peniaze. Hlavne sa nedaj deptat rodicmi, oni ziju svoj zivot a ty budes zit svoj zivot. Mnohi rodicia maju svoju predstavu o tom, ako maju zit ich deti, a ak idu veci inak, tak su sklamani. Ty budes zit svoj zivot a naplnat svoje predstavy, nie predstavy a ciele svojich rodicov, na to maju oni svoj zivot. Takto sa musis obrnit pred ich hnevom a pred vycitkami. Kolko ludi sice splnilo predstavy rodicov, a napriek tomu stastni nie su. Plan A je ze ta prijmu a budes studovat, plan B, ze ta neprijmu a potom sa snaz si najst pracu, aby si sama mala pocit, ze aj ked maly ale nejaky prijem mas a neprezivas zo dna na den no a o rok to skusis znova. Naozaj nic nestratis, rok je nic oproti celemu zivotu