zdravím.. takže, nikde ma neprijali.. napíšem ešte odvolania, no čo ak ma neprijmú ani potom? neviem čo mám robiť, rodičia sú na mňa strašne nahnevaný, sklamala som ich .. vyhodili zbytočne veľa peňazí, ktorých nemáme nazvyš.. čo mám teraz robiť? pracovať? alebo rok študovať niečo, kde majú druhé kolo aj keď ma to nezaujíma? rok pracovať a potom to zase skúsiť? :((( aj tak, myslím že tu prácu nenájdem.. do zahraničia? kam? ako? :( prosím povedzte mi niekto čo mám robiť.. :(
Neprijatá na VŠ, čo teraz?
nehovopriac o tom ze niektori ktori takymto stylom studovali to nakoniec dotiahli dokonca
0 Aja02 ja som studoval na strojarine v BA a poviem ti asi 50% vyhodili v prvom rocniku ale to boli ludia co to tej skoly ani nechodili... proste 5 dni v tyzdni sme mali prednasky a cvika a ti sa tam ukazali tak 2 dni v tyzdni a to si to tam ani "neodsrali" cele... a zeny to maju na technickych skolach lahsie...
skus druhe kolo, moju sesternicu prijali na druhe kolo na VS kde chcela ist, hlavne sa nenechaj zmiast vetami typu ako tu padli, ze je luxus robit, co ta a bavi a pod. luxus je nechat si sny odplavat a nasilu studovat nieco, co je uplne mimo teba a budes z toho akurat na nervy, nestastnych ludi ma Slovensko uz fakt dost a to len preto, lebo situacia je tu taka, ze uci ludi "nereptat" tak skus to druhe kolo
0vecka, nie, neštudovala, ale práve sa rozhodujem medzi technickými školami. Mám niekoľko kamarátov, ktorí študujú na STU v BA (FEI) aplikovanú alebo priemyselnú informatiku. Na aplikovanej informatike je v 1.ročníku aj 300 ľudí a skončí prinajlepšom 100. Jasné, každá škola je iná a niektoré sa dajú ľahko skončiť, ale kde sa dá technický smer vyštudovať ľahko? A toto ma zaujíma, išla by som tam. :-D
2 Aja02 studovala si na takej skole? akoze sorac ale u nas presli ludia co nevedeli zderivovat funciu f(x)=2x niektore skoly spravi aj idiot...
zewa - pekný večer :)
:))
Je jedno kde človek vystuduje pretože škola mu aj tak nedá všetko potrebné pre zamestnanie. Kto chce byť dobrý vo svojom odbore, musí sa zaujímať aj zo zahraničných materiálov o nové a kazdodenne nové výskumy a informácie. Škola je len trápny základ. Človek tomu musí dať veľa seba a svojho času. Takže radšej choď na hocijakú výšku, kde budeš študovať odbor tebe blízky, aby si sa mu mohla venovať a celá sa do toho vložiť. Nevyberaj si podľa "mena" školy. Držím palce!
no na matiku sa teda nechytám :P
nevedeli by ste mi poradiť, čo za argumenty mám písať do odvolania? :/
0vecka, technickú univerzitu hocikto neskončí. Pokiaľ sa nechytá na matiku, tak nemá šancu a je úplne jedno, či sa jedná o IT, strojníctvo, elektro, stavebníctvo, atď.
nedavaj si uz prihlasky..zbytocne vyhodis peniaze...v septembri ti pride jednoducho list ze ta beru :-) poznam to ja som sa hlasiila na dve skoly a ked som uz vedela ze ma na jednu vzali tak som na druhej prijimacky uplne odflakla. To mi napisali list ze som nepresla cez prijimacie konanie. V septembri mi priesiel druhy list z tej skoly ze ma beru na odvolanie (ziadne odvolanie som nepisala). Ono to funguje tak ze v SR mas par "dobrych" VS viac ludi sa hlasi na viac skol. Potom sa rozhodne pre jednu a uvolni miesto na druhu skolu kam ho tiez vzali. A okrem toho skoly napisu ze beru 50 a zoberu 70 ludi (napriklad) pretoze za kazdeho prijateho ziaka dostanu peniaze zo statu. Jasne ze po prvom rocniku potom polku vyhodia lebo tam sa uz take peniazky netocia. Takto funguje nase skolstvo.
Uvidis ze mam pravdu v septembri a pojdes na VS.
A ak nie nezufaj najdi si pracu, kludne ked aj absolventsku prax a o rok to skusis zas.
Ale zbytocne si podavat vela prihlasok su podla mna vyhodene peniaze. :-)