zdravím.. takže, nikde ma neprijali.. napíšem ešte odvolania, no čo ak ma neprijmú ani potom? neviem čo mám robiť, rodičia sú na mňa strašne nahnevaný, sklamala som ich .. vyhodili zbytočne veľa peňazí, ktorých nemáme nazvyš.. čo mám teraz robiť? pracovať? alebo rok študovať niečo, kde majú druhé kolo aj keď ma to nezaujíma? rok pracovať a potom to zase skúsiť? :((( aj tak, myslím že tu prácu nenájdem.. do zahraničia? kam? ako? :( prosím povedzte mi niekto čo mám robiť.. :(
Neprijatá na VŠ, čo teraz?
Mimulus, hlavne, ze ty si sam seba vazis..
2 Monii len maju pravdu ze nejaku tu pracu by sisi mala hladat...
tak som sa dozvedela, že na psychológiu druhé kolo vypísané nie je.. ževraj sa pomýlili..... takže skúsim už len to učiteľstvo.. :/
Mimulus- prečo si nešiel ani na jednu ak sa smiem spýtať?
0vecka- to ja chápem a súhlasím s tebou, všetko, čo chcem od rodičov je troška podpory (a zaplatiť prihlášky) nie len neustále nadávanie, kričanie a zhadzovanie.. však sa ani necítim ako ich dcéra..
Monika, ja som vlani bola na tom presne tak isto ako ty teraz, akurát s tým rozdielom, že sa jednalo o medicínu. Učila som sa celé 2 roky, ale na prijímačkách som spanikárila.
Keďže som si "poistku" nedávala a v 2 kole som sa rozhodovala medzi verejným zdravotníctvom v TN a školou technického typu, ale nakoniec som sa rozhodla, že zostanem doma a budem sa učiť na prijímačky a popritom som bola 3 mesiace v zahraničí, aby som sa aspoň zdokonalila v jazyku.
Bola som na tom o to lepšie, že mi rodičia nič nevyčítali a podržali ma. Mala som rok sama pre seba, na prípravu,... Tento rok som si podala prihlášku na 5 lekárskych fakúlt a prijali ma všade, takže vyberám.
Tak toto som si myslel aj ja. Nič sa len tak neobracia - MUSÍŠ TO OBRÁTIŤ sama!!! Vidíš mňa napríklad vzali až na 3 vysoké školy a nešiel som ani na jednu :) je to o tom ujasniť si priority a naozaj si dobre premyslieť či človek chce niekde premárniť 5 rokov života a či mu to skutočne na niečo bude. Teraz som nezamestnaný, nemôžem si nájsť poriadnu prácu, moje spoločenské postavenie je na bode 0. Ale napriek tomu neľutujem, že som na tú výšku nešiel, pretože by ma tam aj tak nič nové nenaučili! A študovať kvôli titulu...úprimnú sústrasť všetkým, ktorí si sami seba nevážia.
Monii
vsetko sa obrati na dobre
aj ked "mozno" po roku
zelam ti, nech sa ti to vsetko podari,
ahoj
Matyo
nie je pravda,ze vsetci Slovaci v cudzine hajle pucuju a lepsie sa uplatni clovek so vzdelanim ako bez neho
Ďakuj bohu, že ťa nezobrali, iba by si zbytočne chodila 5 rokov do školy, potom ďalšie 2-3 roky bola nezamestnaná a potom odišla do zahraničia ako 27-28 ročná pucovať hajzle. Tiež keby som mal také šťastie a na VŠ ma nezobrali mohol som byť dnes niekde inde a mať zarobené oveľa viac peňazí. Zapamätaj si, že študovať VŠ na Slovensku je strata času a peňazí ; )
ovečka
jasné, však to len pre celistvosť som napísala
jednoznačne sa toto nedá škatulkovať!!!!, ale to som ako poznámku, aby nedošlo k nedorozunie, tam tiež napísala...
2 Monii no mne skor islo o to ze tu niekto pisal ze reakcia ak niesi na vyske chod si hladat pracu mi pride uplne normalna...
akoze co maju povedat stari?, ze no niesi na vyske tak sa teraz budes rok flakat a skusis to znova a potom budes studovat 15 rokov a ak dostudujes tak dostanes od nas byt a auto? :)
akoze to je zivot rodicia su tu na to aby ta naucili lietat a ak mlada nexce z hniezda von tak ho treba vyhodit...